Andere hobby‎ > ‎Onze honden‎ > ‎Gezondheid‎ > ‎stambomen‎ > ‎

De Lange Jaap Startpagina.


Fonzie.

Onze mooie reu is nog steeds beschikbaar voor passende teven!
Heupen A
JE vrij
LSD vrij
Korthaar Vrij
Ogen weer goedgekeurd op 29 januari 2016
DNA profile 2006 ISAG
Nederlands jeugd kampioen en Nederlands Kampioen
werd op de clubmach 2014 eerste met beste vacht van 80 lagotti, keurmeester Mr. Morsiani
Maar het aller belangrijkste is dat hij een schitterend karakter heeft, een echte mensen hond die iedereen adoreert. mij natuurlijk het meest, maar ik heb nog niet eerder zo'n lagotto gezien die altijd en overal zo enthousiast op vreemde mensen reageert!
Kortom een heerlijke hond, en qua karakter een aanwinst in Nederland.
Hij heeft nu  4 nesten gegeven bij mij en bij andere fokkers. op 4 verschillende teven, en alle pups hebben super karakters en zijn gezond!
Waarschuwing!

Er staan soms nesten op verkoop sites zoals marktplaats en puppyplaats, het is ten zeerste af te raden om via dit een pup te kopen, de verhalen van deze leiden zijn altijd heel mooi, maar er zijn pups bij die via het buitenland hier naar toe komen, het is tegenwoordig verplicht om pups als ze naar Nederland komen te enten met rabiës, dit gebeurd op de leeftijd van 12 weken, daarna MOET de pup nog 3 weken bij de fokker blijven, de pups kunnen dus pas na 15 weken geïmporteerd worden. er staan nu pups die uit het buitenland hier naar toe worden gehaald en deze zijn onder de 15 weken illegaal naar toe gehaald daarbij zijn hoogst waarschijnlijk de ouders niet getest op erfelijke gebreken!
Een gewaarschuwd mens telt voor twe
Het leven gaat gewoon door!
Ondertussen is er een hoop gebeurt. ik geniet volop van mijn vier honden, ik moet eerlijk bekennen dat er nu een rust is neer gedaald in huize de Lange Jaap. fokken laat ik aan andere over.
Dat neemt niet weg dat onze Fonzie niet gebruikt kan worden, hij is nog een echte kerel en een hele mooi maar vooral een hele lieve lagotto. zoals alle verhalen op deze site vermelden zijn lagotti niet de makkelijkste zou je denken maar heb nu ontdekt dat de honden waar ik mee ben begonnen domweg uit de totaal verkeerde lijn stammen.
Fonzie daarin tegen is een totaal andere hond, Lief, heel sociaal naar alles en iedereen. rustig. meegaand, een grote lieve teddybeer!
Echt een lagotto zoals ze horen te zijn! het mooie is dat hij dit ook door geeft aan zijn kinderen!
Fien heb ik laten steriliseren. er lopen hier nu 3 'het' dames rond en dit is wel zo rustig voor ons allemaal, geen gezeur meer met loopse dames die weer te kampen hebben met stemmings- wisselingen.

Fonzie zijn ogen zijn weer getest en op alle punten weer OKÉ gekregen! 
We wachten nog op de Furnishing test, dit om te kijken of hij al dan niet drager is van het 'korthaar' gen.
Er komen kortharige variëteiten voor als pa en ma drager zijn van het gen korthaar dan heb je kans op lagotti met korthaar. ( ze zijn niet echt kortharig maar hebben bijna geen krullen en hun snuit is duidelijk kortharige, geen baard en snor zo ook op de poten na genoeg geen krullen. de honden zijn verder volkomen gezond het is alleen een ander vacht. maar omdat we lagotti met krullen willen is het toch leuker om te weten of  de pups ook daadwerkelijk allemaal krullen krijgen, hier is nu een DNA test voor ontwikkeld om te kijken of de hond waarmee je wilt fokken al dan niet drager is. als 1 van beide drager is en de ander niet krijg je een nest met allemaal krullenbollen. enkele pups kunnen dan weer drager zijn van dit gen, uiterlijk zie je niet aan dragers. zijn beide ouders drager dan heb je kant op kortharige lagotti deze pups hebben het gen dan mee gekregen van beide ouders.
maar zou ik voor de keuze staan een gezonde korthaar of een zieke krullenbol. dan liever de korthaar, deze is nog makkelijker in onderhoud ook ;-)
Het is dus nog even wachten op de uitslag van Fonzie.

Wel heeft hij al zijn DNA profiel test ( 2006 ISAG Dog Comparison test.) dit moet tegen woordig ook als je wilt fokken met honden. deze test is een bewijs dat je ook echt de ouders heb gebruikt die je aan geeft op papier door deze test kan er dus niet meer gesjoemeld worden met valse vermelding van ouders. want ja ook dit wordt gedaan!
Of mijn stambomen van de honden die ik gekocht en gebruikt heb van kennel Romakome kloppen .... ik durf er niet de hand voor in het vuur te steken. ik weet pertinent zeker dar er op sommige stambomen van de door hun gefokte honden ouders taan die niet koppen. helaas kunnen de DAN profiel testen niet met terug werkende kracht gedaan worden.


Een begin.... en een Einde......

Ooit begin je ergens aan, en er komt ook een keer een eind aan, zo is dit bij fokken ook. doordat Fien zich beslist niet wilde laten dekken. komt er een einde aan onze fokkerij. dit is een best een hele stap, maar er is lang over nagedacht, het is een beslissing die eigenlijk al lang door mijn hoofd zweeft, ik had alleen graag pupjes gezien van de combinatie Fien en Fonzie, maar helaas de natuur beslist anders.
maar we gaan echt niet bij de pakken neer zitten, we blijven verbonden met dit mooie ras, we hebben nog 4 honden hier in huis lopen en eentje ( Kootje) woont bij mijn ouders. en zo met vier honden en ons zelf vormen we een gezellig 6 tal en we blijven genieten van de honden, en ook voor informatie blijft onze kennis beschikbaar, wilt u geholpen worden bij het zoeken naar een leuke gezonde sociale en mooie lagotti dan geven wij daar graag informatie over! wereldwijd hebben we een leuke groep mensen om ons heen verzameld waarvan wij weten hoe ze fokken en of ze echt serieus zijn!
Van Fokker zijn wij nu bezitters van lagotti geworden , maar wel met een enorme schat aan know how en ( jammer genoeg) door schade en schande heel wijs geworden!

Uiteraard blijft onze reu Fonzie beschikbaar voor passende teven! het is een mooie hond met een prachtige vacht maar wat nog veel belangrijker is een super karakter, ik zeg wel eens als alle lagotti zo waren als Fonzie dan had niemand problemen!

zoekt u een hele knappe reu met een top vacht, die 100% gezond is en met een TOP karakter denk dan eens aan onze Fonzie!

 
 

Fien 6 weken oud.


Op 22 Juni 2014 was er de clubmatch van de lagotto Romagnolo club Nederland. ik had Fonzie ingeschreven in de Kampioensklas, er liepen 7 honden in deze klas en Fonzie werd vierde en mocht ook mee dingen naar de beste vacht, de keurmeester Dr. Morsiani had aan het einde van de keuringen 23 lagotti uitgekozen om te strijden voor de beste vacht en HOERA Fonzie werd EERSTE van 80 honden heeft hij de beste vacht, we zijn heel trots op onze jongeman! het was een top weekend!

 Onze jongen Fonzie is nu DEFINITIEF Nederlands Kampioen, afgelopen zondag behaalde hij een CAC en CACIB en werd Beste Lagotto, hij mocht dus ook nog naar de erering om te strijden in groep 8 en wonder baarlijk hij werd 5 in deze groep, ongelofelijk trots op deze schat van een hond, hij werd weer geshowd door zijn grote vriendin Louise Kerkmeester zij heeft hem zijn eerst CAC bezorgd en nu dus ook zijn laatste! het is zo'n mooi koppel als je ze door de ring ziet gaan! Hiervan staan filmpjes op ons blog, kijk en geniet!

Twee weken later wint meneer de hele clubmatch van de Kynologenclub West Friesland ( zie ons blog) wat een geweldige dag wat een geweldige ervaring. ik loop naast mijn schoenen, gelukkig heeft Fonzie geen sterallures en is hij gewoon zich zelf gebleven! 
 ZIE UPDATE 'NIEUWS'  en ons Blog! http://lagottopups.blogspot.com/
      


Opvoeden.........Lees onderstaande, maar ook ALLE informatie op deze site, dan kunt u zich een beeld vormen over de lagotto.
 
 
Opvoeden moeilijk??? tja ik vind het mee vallen bij de lagotti, voorheen teckels gehad die waren een stuk eigenwijzer en opgeven doen ze niet. de Lagotti geeft zich veel sneller over en is ook veel sneller van een echte baas onder de indruk. wel hebben ze ( zoals ALLE honden) duidelijkheid nodig, al van af de dag dat ze bij de nieuwe eigenaar in huis komen zul je moeten laten merken dat je de 'baas'bent, er zijn een paar basis dingen die je vooral in het begin maar ook laten moet doen en steeds weer herhalen.
Je moet ALLES maar dan ook ALLES met je pup kunnen doen, oren kijken tandjes kijken oogjes kijken voetjes kijken kontje kijken, en met kijken bedoel ik dus ook er aan zitten of er in kijken vooral in het bekje!! borstelen en kammen, dit MOET je elke dag herhalen, niet 1 x doen en dan maanden niet meer dan zit het niet op zijn 'harde schijf"' opgeslagen.
Nee, door dit te herhalen ook al stribbelt hij tegen toch door zetten tot dat hij het goed vind, stop je op het punt van tegen stribbelen dan zal hij dit heel snel door hebben en zodra je iets van hem wilt gaat hij tegenstribbelen in de wetenschap dat we dan stoppen, dan heeft het kleine draakje gewonnen en lukt het ons niet of nauwelijks meer om op latere leeftijd nog iets te kunnen, dan gaat het van kwaad tot erger en krijg je een vervelend bijtend monstertje die donders goed weet hoe hij het aan moet pakken.
Want wat als het hondenkind iets in zijn bekje heeft wat hij niet mag hebben ??? dan moeten we dit zonder slag of stoot af kunnen pakken, ik heb eens meegemaakt dat er een stokje dwars tussen de boven kaak klem zat, hond raar doen, dus op tafel gezet, bekje open en het stokje er tussen uit getrokken, het was even piep want het zat er stevig tussen maar daarna gelijk een stukje kaas en het leed is weer geleden, zo ook als de pups aan het wisselen zijn dan kijk ik altijd elke dag heel even in de bekjes, heel even maar en dan als beloning een stukje kaas, je moet dit kordaat en zeer snel doen niet te mutserig want dan geef je ze ook de kans om tegen te stribbelen. als je dit niet zo zou kunnen dan had ik met de hond naar de DA gemoeten en geheid dat die dan een roesje had gegeven en dan is het KASSA..... niet nodig als je van begin af aan dit soort dingen traint.
Mijn honden vinden dingen ook wel eens niet leuk als wat bij ze doen moet maar ze weten we kunne er niks aan doen het moet nu eenmaal de baas wil het! ze kijken dan wel sip maar als ze klaar zijn , dit zeg ik dan ook klaaarrr en ze draaien zich om en wachten op hun beloning.... slimmeriken!! Ik zeg wel eens je moet je hond in de knoop kunne leggen hij moet het allemaal zonder morren pikken,
BIJTEN en GROMMEN... NOOIT TOLEREREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dus vanaf dag 1 leer hem dat alles gewoon moet! dit is opvoeden en dit doe je thuis!
Wat je op de hondenschool leert zijn 'kunstjes'' zit, af, blijf, kom voor, naast lopen, allemaal kunstjes. zelfs bijtende agressieve honden kunne deze kunstjes maar echt een hond lichamelijk binnenste buiten keren en met je handen in zijn bek en oren en overal aan zitten en voelen en 'knijpen' dat is een kwestie van opvoeden dit zijn dingen die je thuis ALLE DAGEN moet doen dan heb je een goed opgevoede hond!
Ik verbaas me altijd over als er mensen zijn die zeggen ik kan niks afpakken want dan bijt ie...... vaak hondjes van een kilo of 5 a 7 maar zelfs met een kilo of 12 is dit toch vreemd, wij wegen tig keer meer en dan toch laten we ons opzij zetten door zo'n 'mormel'........ nee ik begin van af dag 1 ze hebben gewoon niks te vertellen, ik zeg dan, tja had je maar geen hond bij mij moeten worden... pech......of toch niet.... nee want honden willen duidelijkheid en een goede leider boven zich, eentje die weet wat hij/zij wil en dit door uitstraling ook laat merken, dan zijn ze heel gelukkig want een lagotti wil helemaal niet de baas zijn dat kunnen ze niet aan, ze laten zich liever leiden dan kunne ze lekker hond zijn en hoeven zich nergens zorgen om te maken, want dat doe ik wel voor ze...

Kortom ik denk dat ik gelukkige honden heb.......nee, ik weet het zeker als ik zo de kamer rond kijk en ze overal lekker liggen te pitten!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De vuurtoren 'de Lange Jaap' van Den Helder waar mijn kennelnaam naar vernoemd is,
 
het witte paard in het midden is Koyano.
 
 

 

                                                                                         Luna  Ko  Kika
 
 
De Kennel bestaat al sinds 1986.
Ik ben begonnen met Langhaar dwerg teckels, daarna met de Korthaar standaart teckel, met beide heb ik een paar nestjes gefokt.
Na een aantal jaren kwam de Lagotto op mijn pad en werd op slag verliefd, mede door mijn beroep als honden trimster vond en vind ik het een zeer leuk ras, je hoeft er niet te veel aan te knippen zoals bijvoorbeeld de poedel, maar toch kan ik er mijn ei in kwijt. het is een handzame maat en luisteren stukken beter als de teckel.
Doordat de jacht er min of meer is uit gefokt, dat wil zeggen het jagen achter bijvoorbeeld konijnen of ander wild, het is een super hond om mee te wandelen.
Met de teckels moest je altijd oppassen dat ze geen spoor op pikten en daar achter aan gingen, dan had je niets meer te vetellen en was het wachten geblazen totdat ze uiteindelijk weer terug kwamen. Dit kon echt wel eens uren duren.
Met de lagotto is dit niet het geval, zij houden jou in de gaten, en ze reageren niet op welk spoor dan ook.
Dat wil niet zeggen dat ze hun neus niet gebruiken want ze hebben een fantastische neus maar deze is eigenlijk alleen om truffels te zoeken!
De Lagotto heb ik nu sinds 2003 en geniet er nog volop van!
Mijn honden wonen in huis en gaan elke dag mee op wandeling, weer of geen weer we genieten hier volop van.
Maar voor u over stag gaat lees ook de pagina's over het karakter en bezint eer u begint!