Deittipaikat

Seuranhaku on siirtynyt nettiin. Samalla se on tullut suoraviivaisemmaksi ja nopeammaksi.  Voidaan vaihtaa kuvia ja kuulumisia helposti ja reaaliajassa. Ystävää voi myös etsiä ulkomailta, jos vain yhteinen kieli löytyy.

Listasin tähän muutaman seuranhakupaikan netissä. Suurin osa on maksullisia ja se on sikäli ymmärrettävää koska palvelun pyörittäminen maksaa. Niihin kun sisältyy monenlaista toiminnallisuutta kuten kuvien ja tiettyjen tietojen vaihtaminen ilman että vastaanottajan tai lähettäjän henkilöllisyys paljastuu heti. Tällaiset jutut vaativat rakentamista ja ylläpitoa eli pitää siitä pieni korvaus maksaa. Jos lähdet etsimään kumppania vaikka ravintolasta voi illan hinnaksi tulla enemmän kuin deittipalstan jäsenyydestä joutuu maksamaan koko vuodesta. Ja usein ei käy edes flaksi. Tai jos käy niin aamulla vierellä ei olekaan prinssi tai prinsessa vaan peikko tai sammakko.

Tässä luvattu lista:

firstdate | Pohjoismainen palvelu, jossa voi ainakin aloittaa ilmaiseksi.  Sitä kannattaa kokeilla ainakin siihen asti kunnes pyytävät jotain maksua. Sitten päättää onko se rahan arvoista. Seuraa voi hakea myös muista Pohjoismaista, vaikkapa Ruotsista tai Norjasta. Varsinkin Ruotsissa on toisen ja kolmannen polven suomalaisia joita entinen kotimaa ja sen ihmiset kiinnostavat.

be2 | Etusivulla sanotaan, että voi kirjautua ilmaiseksi. Myös persoonallisuustestiä mainostetaan ilmaiseksi. Kyseistä testiä hehkutetaan sivuilla kovasti ja sen sanotaan olevan koko toiminnan ydin. Homma toimii jotenkin niin, että testin jälkeen järjestelmä hakee tietokannasta testiisi sopivia kumppaneita, jotka ovat myös tehneet testin. Palvelulla väitetään olevan yli 24 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää eli ihme on ellei jollakin natsaa.

ccdate | Mainitsevat että palvelu on kotimainen ja kokeilla voi ilmaiseksi. Sivuilla on jonkin verran mainoksia, joka antaa toiveen siitä, että jotain tosiaan voisi ihan oikeasti toimia ilmaiseksi. Mainokset kun on toinen tapa rahoittaa toimintaa ja toinen on maksujen kerääminen käyttäjiltä.  Ilmainen kokeilu koskee kahta ensimmäistä viikkoa.

deitille | Rekistöity voi myös deitille palvelussa ilmaiseksi. Aluksi ei tarvitse antaa sellaisia tietoja joiden perusteella voisi myöhemmin laskuttaa, kuten osoite, puhelinnumero tai luottokortin numero. Etusivu ei kerro juuri mitään, joten rekisteröinti on välttämätön, että palvelusta saa minkäänlaista kuvaa.

c-date | Tätä ei pidä sekoittaa aiemmin mainittuun ccdate:een. Kyse on ihan eri palvelusta. C-date on muutenkin hiukan erilainen konsepti kuin nämä muut. C-kirjain tulee sanasta casual, joka tarkoittaa vapaata tai vapaamuotoista. Palvelun kautta haetaan vapaamuotoista seurustelusuhdetta enemmän kuin elämänkumppania. Mihin kaikki lopulta johtaa niin on sitten ihan eri asia.

flirt-academy | Oikeastaan aika hauskan palvelun on joku keksinyt. Siis jos mikään edellä mainituista ei iske tulta niin vika voi olla vaikka taidoissasi. Tämä akatemia opettaa flirttaamaan eli siis kommunikointia vastakkaisen sukupuolen kanssa. En tiedä sitten toimiiko, mutta tekijät näyttävät uskovan asiaansa. "Käytkö usein täällä?" , vai miten se pitää keskustelu aloittaa.

Muita vastaavia listoja

Näitä sivuja ylläpidetään satunnaisesti ja yritetään pitää kuten joten ajan tasalla. Muita vastaavia listoja löytyy myös ja joissakin niistä saattaa olla jotakin deittipaikkoja joita tällä sivulla ei vielä ole.

deitti vertailu |  Sivusto, jossa on vertailtu useita deittipaikkoja. Pääosin niitä samoja kuin täälläkin ja parhaimpia linkkivinkkejä olen lainannut juuri tuolta sivulta.

seuranhaku verkosta |

Muutamia ohjeita lopuksi

Kannattaa katso mihin sitoutuu. Tämä koskee niin deittipalvelua kuin sitä deittiäkin. Deittailu ja parisuhdejutut ovat monimutkainen juttu että niihin ei voi sen kummempia ohjeita antaa. Jokainen joutuu toimimaan vaistojensa varassa niissä hommissa. Deittipalveluja sitä vastoin kannattaa kokeilla useampia, ilmainen kokeilu antaa jo jotain viitettä siitä mitä palvelusta saa. Ilmaista rekisteröintiä ja kokeilua kannattaa kokeilla vaikka kaikissa. Jos lähdet maksamaan palvelusta, mikä yleensä on ainoa keino päästä asiassa pidemmäille, niin valitse palveluista ensin yksi. Jos homma ei toimi, niin lopeta sopimus. Kokeile palvelua korkeintaa muutama viikko jos oikeita ihmiskontakteja ei siinä ajassa tule, niin ei niitä tule sitten lainkaan. Valitse vasta sitten seuraava palvelu jos juttu vielä sen jälkeen kiinnostaa. Yhteen palveluun joka ei toimi ei kannata jäädä roikkumaan. Varmaan sellaisia lupauksia riittää, joilla sinut pyritään pitämään kiinni palvelussa. Jos joku ehdotettu seuralainen on liian hyvä ollakseen totta niin se varmaan sitten ei ole totta. Väitetään sitä harrastettavan, että on palkattu seuralaisia, pitämään  asiakas mukana palvelussa. Yritä tunnistaa nämä, koska pahimmillaan tuleva kumppani on vain rahojesi perässä. Tämä ei tarkoita, että pitäisi tuomita kaikki seuranhakijat. Pitää vain olla varovainen. Aidon ihmisen tunnistaa sitten, kun hänet kohtaa silmästä silmään. Rahaa ei pidä koskaan lähtettää kenellekään tuntemattomalle mistään syystä.

Laita tämä sivu bookmarkkeihin (paina ctrl-d) niin tätä listaa ei tarvitse, joka kerran googlettaa.