De Panama Papers een eerste stap richting wereldbelasting?

Regeringsleiders, miljardairs en drugsdealer worden ontmaskerd met hun offshore bedrijven waarbij al snel opvalt dat er geen Amerikanen tussen de “slachtoffers” zitten. 

Dat rijke en machtige mensen hun kapitaal verborgen houden voor de belastingautoriteiten in de landen waar ze wonen, is helemaal niets nieuws. Iedereen doet het, alleen de één wordt betrapt en de ander niet. 

Volgens cijfers van het IMF en de Centrale Banken verbergen deze mensen gezamenlijk een totaalbedrag van ergens tussen  de 21 en 32 biljoen Dollar in zogenaamde belastingparadijzen. 

Het concept van offshore bedrijven is heel eenvoudig. Er zijn servicekantoren in belastingvrije locaties die voor een klein bedrag (variërend van enkele honderden tot een paar duizend Euro) een bedrijf oprichten op die locatie voor hun klanten. 

Aangezien een dergelijk bedrijf ook een directie en aandeelhouders nodig heeft, kun je die erbij “kopen”. Vaak zijn dit lokale mensen daar die voor een klein bedrag per bedrijf misschien wel directeur zijn van duizend bedrijven of meer. 

Op papier bezit je dan een bedrijf, waarvan niemand erachter kan komen wie de werkelijke eigenaren zijn. De servicekantoren houden uiteraard hun kaken stijf op elkaar over wie hun werkelijke klanten zijn. 

Je kunt dan vervolgens “slimme dingen” doen zoals jezelf een hypotheek bezorgen via een dergelijk bedrijf, nadat je in eerste instantie het daarvoor benodigde bedrag naar misschien een zusterbedrijf hebt overgeboekt. Vaak zijn dit dan vergoedingen voor “bewezen diensten” in de ruimste zin des woords. 

Zo is uiteraard het geld van de Stichting Loterijverlies door oprichter Ferdy Roet naar Isle of Man overgeheveld en vervolgens weer teruggekomen in Nederland als hypotheek voor zijn miljoenenoptrek in Bergen. Iedereen weet dat het zo gegaan is, maar het bewijzen wordt moeilijk omdat  het servicekantoor hun mond dichthoudt. 

Dan ineens verschijnt er, volgens het onderzoekscollectief van journalisten, een klokkenluider die de gegevens van een dergelijk servicekantoor in Panama lekt, waardoor informatie van meer dan 200.000 bedrijven met hun werkelijke eigenaren op straat komt te liggen: 

Het Panamese juridisch advieskantoor Mossack Fonseca & Co ontkende ook maar iets te maken hebben met belastingontduiking of witwaspraktijken. Het bedrijf is naar eigen zeggen het slachtoffer van computercriminaliteit. 

Medeoprichter Ramón Fonseca Mora erkende in een interview met tv-zender TVN dat de gelekte informatie deels afkomstig is uit zijn kantoor. ,,We zijn gehackt'', aldus de voormalige adviseur van president Juan Carlos Varela. ,,Dat is een misdrijf.'' 

Het is een indrukwekkende lijst met klanten, maar wat onmiddellijk opvalt, is dat er geen bekende Amerikanen worden genoemd. 

De onthullingen uit de Panama Papers omvatten zo’n 11 miljoen documenten. Die documenten zijn gedeeld met een internationale organisatie voor onderzoeksjournalistiek ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists). Honderden journalisten die verbonden zijn aan de organisatie hebben de bestanden geanalyseerd. Het Panamese bedrijf hielp allerlei wereldleiders, zakenlieden en criminelen om miljarden euro’s weg te sluizen naar belastingparadijzen. Grote namen als die van de premiers van IJsland en Pakistan, de Saoedische koning, presidenten van Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten en Argentinië, neven van de Syrische president Bashar al-Assad, de vader van de Britse premier Cameron, de familie van de president van Azerbeidzjan en een vriend van de Russische president Poetin, staan op de lijst.

De website Zerohedge geeft een eerste goed overzicht van de onthullingen van de files. Ondertussen is het misschien interessant om het logo van het bedrijf eens te bekijken. Misschien is het een bijkomstigheid en wellicht zelfs overdreven ver gezocht, maar het logo van het kantoor lijkt sterk op dat van de NAVO (NATO in het Engels). 


Toevallige bijkomstigheid is dat de vader van de oprichter van de firma, Jurgen Mossack, bij de Waffen SS zat. Zerohedge meldt [citaat] 

Jurgen Mossack’s family landed here in the 1960s. During World War II, his father had served in the Nazi Party’s Waffen-SS, according to U.S. Army intelligence files obtained by the ICIJ. Once in Panama, the elder Mossack offered to spy on communists in Cuba for the CIA. (Mossack Fonseca said the firm “will not answer any questions related to private information regarding our company founding partners.”) 

Kortom het bedrijf doet er alles aan om geen vragen te hoeven beantwoorden aangaande het nazi verleden van vader Mossack.

Want deze feiten tonen aan, dat oud-nazi niets of nauwelijks iets in de weg gelegd werd, om zich weer in in de maatschappelijke top te nestelen. Deze krankzinnige manier waarop vele top-nazi ná de Tweede Wereldoorlog feitelijk werden gerehabiliteerd, door hen op hoge politieke functies te plaatsen, is overal nog terug te vinden.

Laat ik nu eens een keer niet gaan azijn pissen over een logo dat gelijkenis heeft met het NAVO logo of insinueren dat er een swastika in gezien kan worden. Dat doet allemaal niet zo zeer ter zake. Wat wel ter zake doet is dat de files veel prominenten raken, waaronder Vladimir Poetin. Zou er sprake kunnen zijn van een zeer geraffineerde lange termijn planning achter de belastingconstructies van deze firma? 

Belangrijk om te weten, is het volgende: 

Panama Papers is een project van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), een Amerikaanse organisatie van onderzoeksjournalisten die gefinancierd wordt met subsidiegeld en donaties en valt onder het Center for Public Integrity in Washington. Trouw en het FD ontvangen een geldelijke ondersteuning voor hun onderzoek naar de Panama Papers van het Center for Public Integrity/ICIJ. 

Volgens het principe "follow the money" kom je dan weer op een voorspelbare plek uit voor wat betreft de financiering hiervan.  De beruchte George Soros  via zijn Open Foundations en de Amerikaanse overheid/CIA via USAID.


De 
Open Society Foundations is namelijk van deze meneer George SorosKan het zijn dat bepaalde partijen in diskrediet gebracht moesten worden en dat deze firma daar een rol in heeft gespeeld? Opmerkelijk is het in ieder geval dat het ICIJ gevestigd is in Washington D.C. en dat de lijst van investeerders interessant is [citaat] Recent ICIJ funders include: 

Adessium Foundation, Open Society Foundations, The Sigrid Rausing Trust, the Fritt Ord Foundation, the Pulitzer Center on Crisis Reporting, The Ford Foundation, The David and Lucile Packard Foundation, Pew Charitable Trusts and Waterloo Foundation. 

Zowel George Soros als USAID kom je uiteraard ook tegen destabilisatieproces van Rusland  en andere hun niet welgevallige overheden zoals Niburu al eerder schreef: 

“Public records show that USAID has long been a front for CIA intelligence gathering, as well as a conduit for CIA funding to foreign governments and agencies”. 

USAID sponsort ook de ontmaskerde  CIA “journalist” Elliot Higgins, alias Bellingcat, die wanhopig probeert met internetplaatjes de schuld van MH17 richting Rusland te schuiven. 

Ondertussen vinden we geen enkele Amerikaanse naam terug in de Panama Papers en duikt de naam van defamilie Rothschild op met betrekking tot een belastingparadijsjes in Amerika.

Er is namelijk een beweging gaande om al die grote bedragen die nu wereldwijd staan geparkeerd op de meest exotische offshore locaties over te hevelen naar Amerika. 

Al sinds het begin van de jaren '80 wordt er druk aan de weg getimmerd  met de promotie van een aantal Amerikaanse staten die inmiddels bekendstaan als de beste belastingparadijzen op aarde.


Jarenlang heeft Amerika de belastingparadijzen wereldwijd veroordeeld en het andere landen zeer kwalijk genomen dat ze rijke Amerikanen hielpen om hun vermogen verborgen te houden. Nu verschijnt datzelfde land prominent op het wereldtoneel als dé plaats waar je als rijk individu met je geld naartoe kunt. 

Overal ter wereld zie je nu advocaten en adviseurs druk met het adviseren van hun cliënten om hun  vermogen over te hevelen van plekken zoals de Bahamas of de Maagden Eilanden naar locaties zoals Nevada, Wyoming en South Dakota.

Zo zei de bekende Zwitserse advocaat Peter A. Cotorceanu onlangs: 

“Hoor je dat zuigende geluid? Dat is het geluid van dat wat wordt weggezogen richting Amerika”. 

Laat er nu één bepaald bedrijf zijn die het voortouw heeft genomen bij deze enorme kapitaalconversie richting Amerika en dat is Rothschild. 

Zij zijn degenen die een imposant trustkantoor hebben geopend in Reno, slechts enkele blokken verwijderd van de grote casino’s zoals Harrah’s en Eldorado. Zij zijn degenen die de regie hebben over wat misschien wel de grootste kapitaalverhuizing ooit gaat worden. 

Waarbij er op meer en meer locaties op de wereld openheid van zaken wordt gegeven aan autoriteiten is dat bij de door Rothschilds beheerde trusts in Nevada absoluut niet het geval. 

George Soros en de Rothschild familie zullen tevreden achterover leunen na de bekendmaking van de Panama Papers. Maar, toch even voor alle duidelijkheid, zij hebben écht he-le-maal niets te maken met het lekken daarvan. Wie dat denkt is een aluhoedje.....

Tijdens de door Amerika en  George Soros georganiseerde staatsgreep in Oekraïne, moest de toenmalige president Janoekovitsj het veld ruimen wegens zelfverrijking en corruptie. 

Als je ziet wat de door de Amerikanen aangestelde huidige (CIA agent) president Poroshenko allemaal uitspookt dan lijkt Janoekovitsj daarbij een beginneling. 

Het zal u dan ook niet verwonderen wie in het European Leadership Network voor België & Nederland zetelen, een praatclub die zijn uiterste best doet om Oekraïne bij te staan, in economische en militaire zin, waaronder Guy Verhofstadt (B), Willy Claes (B) en Jaap de Hoop Scheffer (NL), maar liefst 2 NATO Secretaris  Generaals vanuit onze lage landen, en dan maar zuchten dat ze geen mandaat meer hebben?!!


http://www.europeanleadershipnetwork.org/network-participants_45.html#locNetherlands

Wiens belangen worden hier daadwerkelijk vertegenwoordigd?

Klaarblijkelijk niet de belangen van de brrgers! We zullen de komende tijd gaan zien welke gevolgen deze onthullingen zullen hebben op het wereldwijde politieke schaakbord. Over het algemeen mogen we er wat mij betreft rekening mee houden dat de elite het spel van ‘Problem, Reaction, Solution‘ speelt. Zeker als de naam van George Soros opduikt. Het probleem (Problem) moge duidelijk zijn in deze. De gevolgen (Reaction) zullen we de komende weken gaan zien, maar misschien laat de Solution zich nu al wel voorspellen en moeten dergelijke ernstige zaken in de toekomst voorkomen worden door een wereldwijd belastingsysteem te gaan implementeren. Dan kan dit soort belastingontduiking voortaan niet meer plaatsvinden. Een wereldwijd probleem vraagt om een wereldwijde oplossing. Get the picture?

Bron:

http://www.beyondthematrix.nl/2016/04/04/de-panama-papers-een-eerste-stap-richting-wereldbelasting/

http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10520:het-geheime-leven-van-poroshenko&catid=10:buitenland&Itemid=23

° WIJ HET EUROPESE VOLK Verzoeken tot herstel van de Belgische Grondwet  (Europa 1944) zoals de Grondwet voorziet (eist!), waarvoor de volgende verzoekschriften d.d. 17 april 2015 aan onderstaande verantwoordelijke vertegenwoordigers 

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-voorzitter-christine-defraigne-senaat-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoek-aan-voorzitter-siegfried-bracke-kamer-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-eerste-minister-charles-michel-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-koen-geens-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-steven-vandeput-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-jan-jambon-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-ohan-van-overtveldt-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-daniel-bacquelaine-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-alexander-de-croo-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-jacqueline-galant-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-didier-reynders-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-kris-peeters-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoek-aan-minister-maggie-de-block-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-marie-christine-marghem-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-herve-jamar-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf
http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-herve-jamar-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf