Als alle diensten zo opzichtig falen mogen we dan spreken van een complot?


Covent

Foto: Photo News

De Staatsveiligheid geeft zelf toe te weinig goedgeplaatste informanten te hebben die concrete en volledige info kunnen geven in de strijd tegen het terrorisme. Dat staat in een tweede tussentijds rapport van toezichthouder Comité I over de aanslagen in parijs, schrijft De Tijd.

De Staatsveiligheid had voor de aanslagen in Parijs via haar informanten geen enkele info opgevangen over de broers Abdeslam. Ze had wel zaken vernomen over vier betrokken terroristen, onder wie de sleutelfiguren Abdelhamid Abaaoud en Mohamed Abrini, maar die informatie was “voor 90 procent afkomstig van maar enkele informanten”.

In het aan het parlement bezorgde rapport erkent de Staatsveiligheid dat het rekruteren en het beheren van een informant in het “jihadistische milieu” moeilijk is, hoewel dat net haar opdracht is. “We moeten permanent op zoek gaan naar nieuwe bronnen”, luidt het.

Die dienst blijkt ook opvallend weinig informatie te hebben vergaard over de terroristen door sociale media zoals Twitter en Facebook in de gaten te houden. De bevoegde cel telt dan ook maar zes mensen, is pas sinds 18 maart vorig jaar actief en wordt overstelpt met gegevens.

Maar waat ligt het probleem dan daadwerkelijk?

"Welk respect verdient een staat die beknibbelt op zijn meest archaïsche functie, namelijk recht spreken? Die staat is niet langer een rechtsstaat, maar een schurkenstaat", zei de Codt eerste voorzitter van het Hof van Cassatie".

Geen enkel land kan een zelfmoordaanslag op een drukke luchthaven uitsluiten. Dat heeft Bart Mos, verantwoordelijk voor de veiligheid op de Nederlandse luchthaven Schiphol dinsdag gezegd op een seminarie in Brussel. Volgens Mos investeert Schiphol fors in technologie om passagiers te controleren, omdat dat betrouwbaarder blijkt dan mensen.

‘Ik denk niet dat er ook maar een land is die een zelfmoordterrorist kan tegenhouden’, zei Mos op het seminarie dat was georganiseerd door de Europese tak van de internationale luchthavenraad (ACI), met de steun van het liberale Belgische europarlementslid Hilde Vautmans.

Wilfried Covent, het hoofd van de veiligheidsdienst van Brussels Airport, pleitte er op het seminarie voor om meer gebruik te maken van nieuwe technologieën, zoals intelligente camera’s die verdachte gedragingen kunnen detecteren.

Covent, die maandag nog in de onderzoekscommissie naar de aanslagen getuigde, zei dat de daders van de aanslag op Zaventem nooit op de luchthaven hadden mogen aankomen, omdat justitie en politie over heel wat informatie over hen beschikten.

Hij suggereerde ook het gebruik van nieuwe technologie voor de beveiliging van de luchthaven, maar zei wel dat dit belangrijke investeringen zou vergen. Hij liet ook verstaan dat auto’s ook in de toekomst weg van de terminals gehouden zouden worden, zoals dat nu sinds de aanslagen het geval is.

‘Ik heb er vertrouwen in dat we zeer snel een veilige luchthaven zullen zijn’, benadrukte hij.
Belang van Limburg

Maar hoe zit het met de onderbroekterrorist die in 2009 op Schiphol zonder paspoort aan boord is gegaan van vlucht 253 gelieerd aan Israël en de FBI? Dan hebben we het nog niet gehad over de Turkse dictator Erdogan, De Prins van Europa’ volgens de Amerikaanse media. Erdogan helpt de terreurgroep ISIS financieren en zelfs militair ondersteunen, laat staan dat Nederland gechanteerd wordt door Turkije vanwege, de mistoestanden van de toenmaligge Nederlandse liberale secretaris generaal van veiligheid en justitie, Joris Demmink die toenmalig verantwoordelijk was voor het incident met de  onderbroekterrorist 

Artikel vri 29 jan 2010

Vlucht 253 getuige Kurt Haskell, die van de 'sharp dressed man', legt op zijn blog uit hoe de vork in de steel zit. Het missende puzzelstukje was een artikel in Detroit News.

Een citaat uit het artikel:

"Patrick F. Kennedy, ondersecretaris van management bij Binnenlandse Zaken, zei dat Abdulmutallabs visum niet was ingetrokken omdat functionarissen van de inlichtingendiensten zijn afdeling hadden gevraagd geen visum te ontzeggen aan de terreurverdachte, omdat een weigering wellicht een groter onderzoek naar bedreigingen van Al Qaeda tegen de VS had kunnen doen falen."

Kurt Haskell: "We hebben bewijs en uitspraken van overheidsfunctionarissen dat de Amerikaanse overheid wilde dat Mutallab de VS binnenkwam om zo informatie over andere terroristen te verkrijgen die met hem betrokken waren. Als we deze uitspraak samen nemen met mijn ooggetuigeverslag van de 'sharp dressed man', die Mutallab door het opstapproces begeleidde waardoor hij zonder geldig paspoort op kon stappen, kunnen we de connectie maken dat de sharp dressed man een Amerikaanse overheidsagent is."

Door Jeff Gates: 

- Jeff Gates is auteur van Guilt By Association, Democracy at Risk and The Ownership Solution. Zie www.criminalstate.com. Hij was raadsman van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën (1980-87).

De onderbroekterrorist is de laatste in een reeks van geënsceneerde incidenten bedoeld om The Clash of Civilizations plausibel laten lijken en "de oorlog tegen het terrorisme" gegrond. 

De verhaallijn is niet bij elkaar te houden. Niet eens een beetje. Zoals gebruikelijk, wijst de bron van deze door de MSM aangewakkerde angstcampagne rechtstreeks naar Tel Aviv, met een ondersteunende rol deze keer voor de FBI. 

Hoe is een jonge Nigeriaanse moslim zonder een paspoort door de beveiliging van luchthaven Schiphol geglipt? Niet alleen had zijn reis een onlogische route, betaalde hij voor een dure last-minute ticket en had geen ingecheckte bagage. Hoe kan dat? 

ICTS International, het beveiligings bedrijf op Schiphol, werd opgericht door voormalige leden van Shin Bet, het Israëlisch burger veiligheids agentschap, en Israëlische directieleden, belast met de El Al veiligheid. ICTS had haar expertise al bewezen bij het opzetten van dit type operaties. 

In december 2001, glipte Richard "The Shoe Bomber" Reid door de ICTS beveiliging op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Huntleigh USA, een dochteronderneming van ICTS, deelde de verantwoordelijkheid voor de beveiliging van Logan International Airport in Boston, waar de kapers van twee van de vier 911 jets door de beveiliging van de luchthavens glipten. 

De onderbroekterrorist vertelde de Amerikaanse autoriteiten dat de radicale Jemenitische geestelijke Anwar al-Awlaki hem adviseerde in deze actie. Geboren en getogen in New Mexico, verhuisde Al-Awlaki in 2004 naar Jemen, na hulp aan de twee 911 kapers die getraind zijn in San Diego. Hij was ook adviseur van majoor Nidal Hasan uit het Amerikaanse leger die 13 mensen in Fort Hood, Texas, in 2009 heeft neergeschoten. 

Het is nog niet duidelijk of FBI-agenten de Nigeriaan volgden terwijl ook hij werd bijgestaan door Al-Awlaki. Zo niet, dan zou dat herhalend patroon van de FBI medeplichtigheid betekenen. 

FBI-agenten bewaakten niet alleen Major Hasan en Al-Awlaki voor de Fort Hood schietpartij, maar hielden ook toezicht op de San Diego kapers terwijl ze werden geholpen door Al-Awlaki. 

Hoewel de Nigeriaan tevergeefs probeerde om 80 gram PETN, een explosief genaaid in zijn ondergoed, te laten ontploffen, was die hoeveelheid nauwelijks genoeg om de leuning van zijn stoel eraf te blazen.

Zonder een slaghoedje, was dit "terroristisch incident" gedoemd te mislukken zelfs voordat hij door de beveiliging glipte.

We kregen te horen dat zijn vader de C.I.A. chef in Lagos had gewaarschuwd. Maar zijn vader, een bankier, had over het hoofd gezien dat het Nigeriaanse beveiligings bedrijf Israëlische leger personeel ingehuurd had om de Nigeriaanse beveiligers op te leiden. 

Ook kregen we te horen dat Nigeria al decennia lang het centrum voor de Israëli's is voor het witwassen van de opbrengst van hun internationale georganiseerde misdaad.

De Irakoorlog connectie 

Vier dagen na 911, bezocht San Diego special agent Steven Butler het huis van de Iraaks-Amerikaanse Munther Ghazal, de het dichtst bij Saddam Hussein staande Iraakees die toen woonachtig was in de VS.

Dat is dezelfde dag waarop plaatsvervangend minister van Defensie Paul Wolfowitz in een vergadering op Camp David voorstelde dat de VS Irak binnen zou vallen. Irak? 

Agent Butler betaalde huur en incasseerde checks voor de twee kapers in San Diego, terwijl ze werden bijgestaan door Al-Awlaki. Wat wilde Butler weten? Finacierde Ghazal Mel Rockefeller met wie hij in 1997 naar Irak reisde? 

Terwijl ze in Bagdad waren, bevestigden zij dat Saddam Hussein het massavernietigingswapenprogramma in Irak had stilgelegd na de Golfoorlog van 1991 en bereid was om over zijn vertrek te onderhandelen zonder oorlog. Dat was vier jaar voor 911. De FBI moet Mel Rockefeller nog ondervragen. 

Ondertussen profiteren de gebruikelijke figuren weer van de ellende aan beide zijden in een confrontatie waarbij ze een belangrijke rol hebben gespeeld bij het creëren hiervan. Het was de Joodse zionist Bernard Lewis die als eerste de term, The Clash of Civilizations bezigde. 

Pas later werd Harvard professor Samuel Huntington gebrandmerkt met dat uitgangspunt toen zijn boek met die naam in 1996 werd gepubliceerd, vijf jaar voor 911. 

De Israëlisch-Amerikaan Michael Chertoff (ook in de VS hebben ze dubbele paspoorten), de voormalige minister van Binnenlandse Veiligheid (ook bekend als zoon van de rabbijn), promoot nu bedrijven die de zeer opdringerige body scanners fabriceren die geweldig zijn voor het spotten van kruisbommen, tenzij, natuurlijk, een Israëlisch bedrijf verantwoordelijk is voor de veiligheid. 

Nieuwsberichten suggereren dat de beurswaarde van deze bedrijven 3 miljard dollar in waarde zijn gestegen na het laatste terroristische incident. Stel je de vreugde onder de cliënten van de Chertoff Groep voor. 

Inmiddels is de VS veranderd van de rijkste natie tot 's werelds grootste schuldenaar. Econoom Joe Stiglitz berekende een bedrag van 3 biljoen dollar voor een oorlog gebaseerd op gefinggeerde, gebrekkige en regelrecht gelogen inlichtingen, waarvan elke cent geleend, met inbegrip van 700 miljard dollar aan rente. 

Tel Aviv: De gemeenschappelijke bron van terreur 

Dat is niet alles. Controleerende aandelen van ICTS zijn in bezit van Menachem Atzmon, voorzitter van de raad van bestuur sinds 2004. Penningmeester van de lang-dominante Israëlische Likud partij zijnde, werd Atzmon veroordeeld voor campagnefinancieringsfraude. Zijn co-penningmeester, Ehud Olmert, nam in 2008 ontslag als minister-president na te zijn vrijgesproken van fraude waaronder meerdere beschuldigingen van corruptie. 

Heb ik vergeten te vermelden dat ICTS ook de beveiliging voor het Londense bussysteem had tijdens de tegen het Verenigd Koninkrijk gerichtte terroristische aanslag? Ben ik vergeten te vermelden dat zes maanden voorafgaand aan de vlucht van de Shoe Bomber op American Airlines, Richard Reid, was tegengehouden op Schiphol, terwijl hij aan boord ging voor een El Al-vlucht naar Tel Aviv. En dat Shin Bet hem in staat stelde om aan boord te gaan, ?zodat hij kon worden gecontroleerd in Israël?. 

Hebben de Israëli's hun trouwe bondgenoten geinformeerd over Richard Reid? Wat denk je? 

Denk aan het vrachtwagenincident in oktober 1983 waarbij 241 amerikaanse militairen werden gedood. Een voormalige Mossad officier had toegegeven dat ze een beschrijving hadden van die vrachtwagen. Heeft onze bondgenoot ons dat verteld? Wat denk je? 

Herrinner ons geloof in de Iraakse massavernietigingswapens.

De Iraakse banden met Al Qaeda.

De Iraakse mobiele laboratoria voor biologische wapens.

Het Iraakse uranium uit Niger.

De Iraakse bijeenkomsten in Praag. Allen waren onjuist. 

Allen waren traceerbaar naar Tel Aviv. Valt het kwartje al? 

Terwijl de VS in faillissement raakt, zijn we in het buitenland belachelijk gemaakt wegens het niet weten van datgene wat voor de hand ligt: Amerikanen zijn al lang het doelwit van een bedrog welke door de Israëli's, pro-Israëli's en diegene die ondersteuning geven aan hun doelstellingen wordt uitgevoerd. 

Is er een betere manier om een oorlog met de VS te voeren dan van binnen uit? Hoe anders kan Israël uitbreiden dan zijn ?super macht bondgenoot? voor het karretje te spannen voor de oorlogen voor een Groot-Israël? Het maakt dan niet uit wat het kost in mensenlevens en geld. Als bondgenoot is de VS gemakkelijk af te schilderen als schuldige. 

Zij die de onderbroekbommenangst promoten zijn onderdeel van het probleem. In het informatie tijdperk, is deze laatste false flag operatie typisch voor hoe dit verraad voor de ogen van iedereen plaatsvind en tot op heden ongestraft blijft. De MSM die deze laatste leugen promoot zijn een vijand op zich. 

Als we de officiële persberichten en wat ons verder nog bereikt via de MSM niet kunnen rijmen met de logica is het tijd om de feiten nog eens op een rijtje te zetten. 

Wat weten we?

Wel, pappie, thuis in Nigeria had de leiding over de nationale wapenindustrie (DICON) in samenwerking met Israel, meer specifiek de Mossad. Er was dagelijks contact. Israël doet veel in Nigeria, van wapenproductie tot anti-terrorisme. En hoewel een moslim werkte Muttalab nauw samen met Israël. In de media wordt hij dan ook helemaal verkeerd voorgesteld. Zijn bankiersactiviteiten zijn slechts een dekmantel. 

Wat weten we over de twee "Al Qaeda-leiders" die door voormalig president George W. Bush werden vrijgelaten en die als de breinen achter de aanslag worden gezien?

Volgens ABC werd het tweetal vrijgelaten uit Guantanamo zonder ooit voor een rechter te hebben gestaan en ondanks de wetenschap dat ze te boek stonden als 'hooggeplaatste' terroristen. 

Guantanamo-gevangene #333, Muhamad Attik al-Harbi, en gevangene #372, Said Ali Shari, werden op 9 november 2007, naar Saoedi Arabië gestuurd volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Beide Guantanamo-gevangenen worden omschreven als "military commanders" en zijn te zien op een video uit januari 2009 samen met de man die beschreven wordt als een van de belangrijkste leiders van Al Qaeda in Yemen, Abu Basir Naser al-Wahishi, de voormalige persoonlijke assistent van Osama bin Laden.

Hoewel er een hoop poeha wordt gemaakt over de rechtzaken tegen een andere Al Quaeda leider in New York, verschijnt er geen woord in de kranten wanneer hooggeplaatste terroristen worden overgedragen aan de Saoedische vriendjes van de familie Bush en daarna worden vrijgelaten. Op dit moment zou het VS vooral om die twee vriendjes van Bush in Jemen gaan. Ze worden beschoten met kruisraketten en Amerikaanse straaljagers.

CBS: "CIA was vooraf op de hoogte"

CBS News is erachter gekomen dat de CIA al in augustus 2009 informatie toegspeeld kreeg over een persoon die "the Nigerian" gedoopt werd en verdacht werd van contacten met "terriristische elementen" in Jemen. Bronnen vertellen CBS News dat "The Nigerian" Umar Farouk Abdulmutallab blijkt te zijn. Toch werd die link niet gelegd toen Abudulmutallab's vader op 19 november 2009 de VS Ambassade in Nigeria meedeelde dat hij zich zorgen maakte over de relaties van zijn zoon met extremisten in Jemen.

De officiële verklaring van de CIA

De CIA geeft toe uitgebreide informatie gekregen te hebben van de vader; informatie waar niets mee gedaan werd omdat ze niet in de gaten hadden dat de persoon voor wie ze gewaarschuwd werden dezelfde was die ze zelf al sinds augustus volgden als "the Nigerian".

"We hoorden voor het eerst van hem in november, toen zijn vader naar de VS-ambassade in Nigeria kwam en om hulp vroeg bij het zoeken van zijn zoon. Voordien kenden we de naam van de man niet," zei Paul Gimigliano, een woordvoerder van CIA. "Eveneens in november hebben we ervoor gezorgd dat hij werd opgenomen in de terroristen-database van de regering met vermelding van mogelijke banden met extremisten in Jemen. We hebben ook belangrijke biografische informatie doorgegeven aan het National Counterterrorism Center.

CIA, Israel en Jemen

Een organisatie die beweert Al Quada in Jemen te zijn beweert dat de aanslag een vergelding was voor aanvallen van de VS op Al Qaeda-bases in Jemen waar de door Bush vrijgelaten Al Qaeda-leiders zich zouden bevinden.

De regering van Jemen echter stelt, zo bericht de BBC, dat de Al Qaeda-terroristen, onder leiding van Bush-duo, in werkelijkheid Israëlische agenten zijn ondanks het feit dat ze aanvallen tegen de VS hebben georganiseerd.

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh heeft gezegd dat zijn veiligheidsdiensten een groep Islamitische terroristen heeft gearresteerd die banden hebben met Israëlische geheime diensten. Mr Saleh zei niet welk bewijs hij had voor de banden van de groep met Israël, een vijand van Jemen. De arrestaties hielden volgens officiële bronnen verband met een aanslag op de VS-ambassade in Sanaa vorige maand, waarbij 18 mensen om het leven kwamen.

"Er werd een terroristische cel gearresteerd en doorverwezen naar het gerecht vanwege vanwege banden met Israëlische geheime diensten," zo zei Mr Saleh tijdens een bijeenkomst aan de al-Mukalla Universiteit in de provincie Hadramawt. "Details over de rechtszaak zullen later meegedeeld worden," aldus Mr. Saleh

De aanslag van 17 september was al de tweede op een VS-ambassade sinds april. Militanten brachten autobommen tot ontploffing en vuurden raketten af op het zwaar bewaakte gebouw. Mr Saleh maakte de identiteit van de verdachten niet bekend, maar officiële bronnen zeiden dat het ging om dezelfde cel - geleid door Abu al-Ghaith al-Yamani - wiens arrestatie een week eerder was aangekondgd.

Naast deze berichten uit Jemen horen we ook de aanhoudende berichten uit Pakistan dat India en Israël betrokken zijn bij terroristische aanslagen tegen doelwitten die de VS steunen, het recente bericht dat de Nigeriaan in Amsterdam aan boord werd geholpen door een Indiër en de slechts gedeeltelijk bevestigde berichten dat er een tweede Indiër op het vliegtuig in Detroit werd gearresteerd

Getuige Haskell beschreef in een interview met CNN/Inside Edition wat hij op Schiphol had gezien. Dit had CBS op 30/12/2009 te melden:

Het systeem waarmee ministerie van Buitenlandse Zaken State Department VS-visa opvolgt heeft tot twee keer toe gefaald om vast te stellen dat visa werden afgegeven aan de Nigeriaanse terreurverdachte Umar Farouk Abdulmutallab waarmee hij gedurende lange tijd naar de VS kon reizen.
Volgens de autoriteiten faalde het systeem de eerste keer op 19 november 2009, de dag dat zijn vader, Dr. Umaru Mutallab, een prominente bankier in Nigeria, zei zich zorgen te maken dat zijn 23-jarige zoon onder invloed van "religieuze extremisten" in Jemen stond.
Het systeem faalde een tweede keer toen de informatie toen de zorgen van Mutallab de volgende dag aan Washington werden overgemaakt. Pas na de aanslag op 26 december kwamen de VS-autoriteiten erachter dat Abdulmuttalab een visum had gekregen van de VS-ambassade in Londen voor de periode van 16 juni 2008 tot 12 juni 2010.

Zo blijkt dat door een toevallige samenloop van omstandigheden het systeem dat na 11 september in het leven werd geroepen, een systeem om het misbruik van studentenvisa voor terroristische aanslagen door alleen opererende studenten met banden met religieuze extremisten tegen te gaan, hopeloos faalde. 

We gaan in gedachten naar het gesprek van 19 november. Een van de rijkste mannen op deze planeet, directeur van een grote bank, lid van de regering, het hoofd van de nationale wapenindustrie, bevriend met de VS-ambassadeur in Nigeria maakt een afspraak op de VS-ambassade. Die wordt niet ontvangen door een ambtenaartje. De ambassadeur zal ervoor gezorgd hebben dat de hoogste attaché hem te woord staat. Mr. Muttalab zal wellicht zelfs zijn ontvangen door de ambassadeur zelf. 

Maar het is zelfs sterker: we hebben bevestiging dat de baas van de CIA in Nigeria met Mutallah heeft gesproken. 

Stel je nu eens voor hoe deze man met macht en invloed, met vrienden in de hoogste kringen van de CIA en de Mossad werd behandeld op de ambassade toen hij, als liefhebbende vader, kwam vertellen dat zijn zoon misschien wel een terrorist is en om hulp kwam vragen. Hij zal gezegd hebben dat: 

 • Zijn zoon een gevaar voor anderen en zichzelf is en gevraagd hebben om hem 
  goedte behandelen

 • Ze zijn zoon niet moesten toestaan naar de VS te reizen omdat hij wellicht 
  betrokken was bij terroristische activiteiten.

 • Hij onmiddellijk optreden eiste en op de hoogte gehouden zou willen worden 
  van de genomen maatregelen

Als de officiële lezing over de gang van zaken waar is dan zou het zo zijn gegaan. 

Als de officiële lezing over de gang van zaken waar is dan had hetgeen in dat vliegtuig gebeurde nooit gebeurd kunnen zijn. We weten echter dat er iets heel anders is gebeurd. Ga eens zoeken op Google naar "muttalab, nigeria, bank, mossad, defense".

Dan kijken we eens naar een artikel van Wayne Marsden over wat er allemaal misging op Schiphol en wat de overeenkomsten zijn met het geval van shoe bomberRichard Reid:

De Mutallab-zaak lijkt ook veel op een andere aanslag op een vliegtuig, die van de lachwekkende "shoe bomber" Richard Reid. 

..... vader Mutallab is regelmatig in de VS en hij is getrouwd met een Jemenitische vrouw ...

Marsden wijst op de goede familierelaties van vader met Jemen via zijn vrouw. Hij wijst ook op de rol van Israël in de manier waarop Mutallab door de vele veiligheidsobstakels op de luchthaven geloodst werd, dezelfde eenvoudige manier waarop een gekende terrorist door de VS door de visumprocedure werd geloodst. Wat we nog niet hebben gezien is hoezeer deze werkwijze getest is in het geval van de "shoe bomber".

Passagiers die van Amsterdam naar de VS vliegen worden al een aantal jaren onderworpen aan een serieuze ondervraging door veiligheidspersoneel met banden met een Israëlische beveiligingsfirma. 

Passagiers met bestemming VS wordt op Schiphol een hele reeks vragen gesteld: waar ze hebben verbleven in Nederland en in het land waar ze vandaan komen. Er wordt naar hotelrekeningen gevraagd en de privé-verblijfadressen in Nederland worden genoteerd. Mutallab stapte in Lagos aan boord van een KLM-vlucht naar Schiphol,waar hij overstapte op een Northwest/Delta-vlucht naar Detroit .


Zes maanden voor Reid's bijna-aanslag op American Airlines vlucht 63 van Paris naar Miami in december 2001, op een moment dat herinneringen aan 11 september bij iedereen nog vers in het geheugen lagen, poogde Reid aan boord te gaan van een El Al-vlucht van Schiphol naar Tel Aviv. 

Reid werd door de El Al-beveiliging apart genomen en geïdentificeerd als een terreur-verdachte. Reid had een enkele reis contant betaald en wilde niet zeggen wat hij in Israël ging doen. 

Maar in plaats van Reid over te dragen aan de Nederlandse marechaussee voor verdere maatregelen kreeg hij van de Shin Bet-beveiliging toestemming aan boord van de El Al-vlucht te stappen,opdat ze hem in Israël vijf dagen lang in de gaten konden houden.

Zes maanden later probeerde Reid op een vlucht van Parijs naar Miami zijn schoen tot ontploffing te brengen. Israël had Britse, Amerikaanse of andere geheime diensten niet op de hoogte gebracht van hun bezorgdheid over Reid. Diens tante, Claudette Lewis, bij wie Reid opgroeide in Londen, zei later dat ze dacht dat Reid was "gehersenspoeld". 

Reid zei later dat El Al niet had gemerkt dat hij op de vlucht naar Tel Aviv al explosieven in zijn schoen had. Dat is opzienbarend gezien de extreme beveiliging op Israëlische vliegtuigen. De banden tussen de El Al-beveiliging en de Mossad zijn heel nauw, met een constante uitwisseling van hooggeplaatst personeel. 

De beveiligingsfirma die Reid aan boord had laten gaan van American Airlines vlucht 63 op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs was ICTS (International Consultants on Targeted Security) International. De hele top van ICTS bestaat uit mensen die ooit voor de beveiliging El Al werkten. 

Het was ICTS die de procedures voor het doorlichten van passagiers op Schiphol en andere luchthavens ontwikkelde via hun dochteronderneming ICTS Holland Products BV.

De feiten - Wat zijn we tot nu toe te weten gekomen:


 • Onze terrorist reisde naar Jemen om daar andere terroristen 
  te ontmoeten

 • De terroristen in Jemen hadden in Guantanamo gezeten maar 
  werden op last van de regering Bush vrijgelaten hoewel ze misschien wel 
  de gevaarlijkste gevangenen waren.

 • De regering van Jemen deelt mee dat ze Islamitische terroristen 
  met bewezen banden met Israëlische geheime diensten hebben gearresteerd

 • De vader van onze terrorist,van wie verteld wordt dat hij 
  een "gepensioneerde Nigeriaanse bankier" is, blijkt in werkelijkheid 
  de baas van de Nigeriaanse wapenindustrie die nauw samenwerkt met de Israëlische Mossad 

 • Het visum voor de VS van onze terrorist werd nooit ingetrokken, 
  ook niet toen bekend werd dat op een lijst van verdachte terroristen stond

 • Onze terrorist, kwam Nederland binnen vanuit Nigeria en 
  kwam zonder paspoort door de douane, iets wat zonder assistentie van een 
  overheidsdienst onmogelijk is.

 • Onze terrorist werd, terwijl op Schiphol was, geholpen door 
  een Indisch uitziende man die beweerde dat de Nigeriaanse terrorist een 
  Soedanese vluchteling zonder paspoort (hij kwam zonder paspoort de EU binnen, technisch onmogelijk)

 • Toch beweren de Nederlandse autoriteiten dat dezelfde terrorist 
  die geen paspoort had wel over een geldig visum voor de VS beschikte,en 
  dat terwijl hij op een terroristenlijst stond die ook de Nederlandse autoriteiten 
  kunnen inzien. 

 • De beveiliging op Schiphol is uitbesteed aan een Israëlische 
  beveiligingsfirma die niet alleen de beschikking had over de meest geavanceerde 
  technologie maar ook dezelfde firma was die de opsporingsmethodes voor mogelijke 
  terroristen ontwikkelde

 • De parallellen tussen deze zaak en die van Richard Reid gaan 
  veel verder dan wordt toegegeven

Waar dit heen gaat

We gaan nog maar eens terug naar 2007. Waarom werden de twee terroristen vrijgelaten uit Guantanamo en overgedragen aan de Saoedis? En waarom lieten de Saoedis ze korte tijd later vrij? Jemen zou, als het op een na belangrijkste centrum voor terroristen, onder leiding van de twee door Bush in vrijheid gestelde verdachten, heel verdacht moeten zijn.

Met al deze feiten is er meer reden de Bush-regering en Israël te verdenken dan Al Qaeda. Er is geen echt bewijs dat Al Qaeda vanuit Jemen zou opereren zonder de hulp van de Amerikanen of de Saoedis of zelfs van, zoals beweerd door de regering van Jemen, Israël.

Waarom gebeurt zoiets dat tegen alle logica ingaat en dat alleen verklaard kan worden als onderdeel van een plan op grotere schaal voor de regio waarbij de "war on terror" slechts een dekmantel is.

Wanneer Pakistan de Amerikanen meedeelt dat Israel en India betrokken zijn bij terrorsime en dat wordt genegeerd, is dat dan vanwege een gebrek aan geloofwaardigeid? Of omdat de VS er zelf bij betrokken zijn, zoals ook het geval lijkt te zijn in Jemen?

Waarom het verhaal hier ophoudt omdat "het hele spel anders in elkaar dondert"

Waarom zijn we tevreden met de arrestatie van een een kleine garnaal, een kleine garnaal die in verband wordt gebracht met zoveel ongerijmdheden,enstellen we verder geen vragen?

Waarom, net als met 11 september en zoveel andere keren wanneer dingen misgaan op een manier dat alleen de betrokkenheid en samenwerking van meerdere geheime diensten in meerdere landen als verklaring kunnen dienen, stellen we verder geen vragen? 

Er zijn gegronde redenen voor een uitgebreid onderzoek in Nigeria, niet alleen naar de vader en zijn banden met Israel, maar ook naar de VS-ambassade daar die een visum afgeeft voor een gekende terrorist.

Hoe is het mogelijk dat een gekende terrorist naar Jemen kan reizen en daar contact kan opnemen met een organisatie die gerund wordt door twee ex-gevangenen, vrijgelaten door Bush en zijn Saoedische vrienden waarvan Jemen zegt dat ze voor Israël werken? Hoe kan het dat hij dat doet en dan rustig terugreist naar Nigeria, een land waarvan de geheime diensten nauw samenwerken met Israël en de Israëlische geheime diensten? Ze hadden dat allemaal binnen een paar seconden kunnen weten.

Hoe kon deze terrorist de EU binnenkomen zonder paspoort? Probeer het maar eens. Je zult al snel in een klein zijkamertje zitten waar je uren of zelfs dagen wordt vastgehouden. Het is absoluut onmogelijk. 

Het gebeurt dagelijks dat mensen er bij de douane uitgepikt worden omdat ze hun alimentatie niet hebben betaald. En ons proberen ze wijs te maken dat ze een gekende terrorist niet kunnen vinden? 

We zijn er nog niet achter hoe hij nu precies langs de douane en de beveiliging is geraakt. Zonder paspoort en gebrandmerkt als terrorist. Een moslim, jong, alleen reizend.... Vraag een willekeurige jonge moslim hoe vaak die gemiddeld geviseerd worden. 

Hij staat op de "Terroristenlijst". Dat is zoiets als een uit de kluiten gewassen "No fly list" zoals ze in de VS wordt gebruikt. Als je daarop staat betekent dat niet alleen dat je niet mag vliegen, maar dat je constant in de gaten wordt gehouden. 

Als hij zijn paspoort had getoond was daarop zichtbaar geweest dat hij in Jemen was geweest, waarvan men weet dat er zich trainingskampen van terroristen bevinden. Alleen daardoor al had hij tegengehouden moeten worden.

Wanneer de Bush-regering terroristenleiders in alle stilte vrijlaat om ze vervolgens te begeleiden in het opnemen van hun oude "beroep", wanneer de VS-ambassade, de ministerie van Buitenlandse Zaken, en al die andere geheime diensten waar miljarden aan uitgegeven worden zo opzichtig falen mogen we dan misschien vermoeden dat er sprake is van een complot?

° WIJ HET EUROPESE VOLK Verzoeken tot herstel van de Belgische Grondwet  (Europa 1944) zoals de Grondwet voorziet (eist!), waarvoor de volgende verzoekschriften d.d. 17 april 2015 aan onderstaande verantwoordelijke vertegenwoordigers 

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-voorzitter-christine-defraigne-senaat-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoek-aan-voorzitter-siegfried-bracke-kamer-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-eerste-minister-charles-michel-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-koen-geens-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-steven-vandeput-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-jan-jambon-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-ohan-van-overtveldt-van-de-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-van-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-daniel-bacquelaine-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-alexander-de-croo-federale-regering-voor-herstel-belgsische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-jacqueline-galant-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-didier-reynders-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-kris-peeters-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoek-aan-minister-maggie-de-block-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf


http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-marie-christine-marghem-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/17-april-2015-verzoekschrift-aan-minister-herve-jamar-federale-regering-voor-herstel-belgische-grondwet-1944.pdf