Welcome to RULE!‎ > ‎

History/Bio (in Dutch)

Stukje historie

Wij zijn een zogenaamde symfonische rockband die progressieve rock speelt. De band is ontstaan uit een initiatief van Leon de Vries en Ruud de Graaf jaren geleden om een symfonisch rockproject te starten. De samenwerking bestond er in het begin met name uit het ontdekken van elkaars muzikale ideeën en muzikale gevoelens en het bleek dat  Leon en Ruud elkaar muzikaal goed aanvoelden. Uit die basis is het idee gekomen om eigen nummers te maken en daarna rond die eigen nummers een band te creëren. Nadat een groot aantal nummers klaar waren, kwam als eerste Karel Kerssies als bassist meedenken met de invulling van de nummers en dan met name de baspartijen. Via Karel is Alco de Heer als drummer onze gelederen komen versterken.  In deze samenstelling hebben we gedurende langere tijd onze eigen nummers geoefend en beter gemaakt. Uiteindelijk was het moment aangebroken om er een zanger bij te halen, zodat we konden gaan optreden.  In het begin (2007/2008) heeft Wijnand Oppedijk, die samen met Ruud in de symfonische rockband Chelson Wells heeft gespeeld, deze positie vervuld, maar kon dat toen niet combineren met andere activiteiten. Begin 2013 is Wijnand weer terug gekeerd als zanger en met hem zullen we weer gaan optreden en de opname en afronding van ons eerste studioalbum gaan oppakken. 
 
De band is opgericht door Ruud en Leon wat resulteerde in een voorlopige bandnaam RULE. Uiteindelijk vonden de andere bandleden de naam ook goed genoeg om mee naar buiten te treden en zo ontstond onze definitieve bandnaam RULE!
 
Alle leden van de band hebben een lange muziekachtergrond en hebben allen de liefde voor de symfonische rock-muziek. Onder MP3 files staan onze laatste demonummers Regression, Fugazi en Symphonic. 
 
Korte biografie
 
Ruud( Gitarist): Een auto-didact-gitarist tot aan 1994 voornamelijk bezig met solo-projecten, vanaf 1994 ook in bands spelend. Hij speelde onder meer in: PH-Factor (alternative Rock), Zenith (symfonische rock) waarmee in het voorprogramma van de bekende Engelse symfonische rockband Landmarq is opgetreden, en verder in Chelson Wells (symfonische rock) waarmee hij in 2007 zijn laatste optreden had.
 
Leon (Toetsenist): Speelde toetsen in Zenith en verzorgde tevens de zang en was samen met Ruud verantwoordelijk voor het project RULE waar we nu mee naar buiten gaan treden. Leon heeft in de loop van de jaren zich verder ontwikkeld op opname- en studio-gebied en is tevens veel bezig met samples en het integreren van de computer in de live-setup. Maar toetsen is zijn passie met als grote voorbeeld en inspirator toetsenman Mark Kelly (Marillion)
 
Karel (Bassist): heeft een lang muziekverleden in diverse blues en rock bands. Naast blues en rockbands, waaronder de Black Label Band (1990/2000) ook in dansorkesten gespeeld. Verder 1979/82 gespeeld in Flex, band met eigen popnummers, regionale bekendheid, voorprogramma, onder andere van The Mo. Heeft zich nu toegelegd op het werken met Rule als een bevlogen en allround bassist.
 
Alco (Drummer): Alco komt uit een muzikale familie en heeft net als Karel een lang muziekverleden in diverse bands en zelfs in drumbands. Zijn muzikale loopbaan is begonnen bij de Hengeler weend blaozers, een dweilorkest dat werd opgericht door zijn vader. In de 25 jaar dat hij actief is geweest in de muziek maakte hij regelmatig uitstapjes naar bands van verschillende muziek stijlen zoals Funk, pop, rock en zelfs nederlandstalige muziek. Alco is een graag geziene gast als inval drummer en verleende assistentie in bands als Good luck en Toen. In zijn ontdekkingsreis werd het duidelijk dat symfo rock zijn ding is en met invloeden van alle muziek ervaringen ontwikkelde hij zich tot een zeer punctuele drummer die in elke soort zijn weg weet te vinden.

Wijnand (Zanger): Wijnand is geboren op 5 januari 1969 in Delft en woont ondertussen al weer een jaar of 15 in het overijsselse Nijverdal. In het dagelijks leven werkt hij als verkeerskundig ingenieur. Zijn belangrijkste hobbie is muziek en zijn favoriete bands zijn Journey, Deep Purple,  Marillion, Saga, Rush, Dream Theater etc. Sinds de eind jaren negentig is Wijnand Oppedijk de frontman van Shadowplay, een bekende rock/coverband uit Salland. Verder heeft Wijnand samen met Ruud in de band Chelson Wells gespeeld en het begin van Rule! meegemaakt en gelukkig sinds begin 2013 weer terug in Rule!

Oud-bandleden

We willen hier niet de oud-bandleden onvermeld laten die mede richting hebben gegeven en een positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van onze band: Freek van der Sluis (zanger 2009 - 2010) en Arjan Kottier (zanger 2012)