Welkom op de website van het landgoed de Biesterije!

De Biesterije is een landgoed van bijna vijftig hectare bos en heide nabij Rijssen (Overijssel) dat deel uitmaakt van het Hollands Schwarzwald.

Het landgoed is het privé eigendom van de familie Blijdenstein - ter Horst en in het prachtige bos staan het familiehuisje, de Scouting, een V1- lanceringsinstallatie en een oude monumentale schietbaan met het atelier 'Carpe Diem'.
Een bijzondere plek in het bos is het het Wakelveldje omdat daar jeneverbessen op staan en deze zijn bijna helemaal verdwenen uit het natuurbeeld van Nederland.
Mede dankzij provinciale subsidies en de tienjaarlijkse houtopbrengst zijn de beheerders van het landgoed in staat om op een (financieel) gezonde manier het landgoed te beheren.

Om zoveel mogelijk over het landgoed met u te delen heeft de familie borden geplaatst in het bos bij veel van de bovengenoemde plekken. Op deze website wordt er wat dieper ingegaan op de achtergronden en geschiedenis.

De Biesterije is opengesteld voor wandelende en fietsende bezoekers, wanneer het licht is, dus tussen zonsopgang en neergang. Ook aangelijnde honden zijn dan welkom.
's Avonds is het bos er voor de wilde dieren, zodat zij in alle rust kunnen spelen en slapen.

Wij zijn altijd op zoek naar aanvullende verhalen over het landgoed! U kunt ons bereiken via email.


Wij hopen dat u net zo geniet van het landgoed als dat wij doen
en wensen u dan ook veel plezier!

         
                         
             

 Nieuwsbericht september 2016:
 Wij zijn zeer trots op de foto in de Nationaal Geographic scheurkalender van een groene specht op het terrein gefotografeerd door Gerbert Voortman!
 De scheurkalender is te verkrijgen via de National Geographic website en hier vindt u meer informatie over de fotograaf Gerbert Voortman en de  mooie foto's die hij maakt op het landgoed.