Weinig landingen in laatste uur

Bron: Eindhovens Dagblad, vrijdag 28 maart 2014, Rob Burg, ed.nl

Tussen elf en twaalf uur 's avonds mogen vier vliegtuigen landen in Eindhoven. In de praktijk gebeurt dit veel minder vaak.

EINDHOVEN – Het toegestane aantal van vier landingen op Eindhoven Airport, dagelijks tussen 23.00 en 00.00 uur, wordt bij lange na niet gehaald. De limiet is in 2010 vastgelegd in het Alders-akkoord. In de eerste drie maanden van dit jaar bleef het totaal aantal beperkt tot 33, oftewel één in de twee à drie dagen. Dit blijkt uit een inventarisatie van het ED. Na middernacht landde in het eerste kwartaal geen enkel burgertoestel.
De slots worden gebruikt door Transavia, dat in Eindhoven drie vliegtuigen heeft staan. Ryanair heeft er één. Volgens een woordvoerster van Transavia komt er deze zomer nog een toestel bij. Transavia wil met die vliegtuigen per dag twee heen- en twee terugvluchten kunnen maken. “Voor de kortere afstanden willen we zes slagen per dag kunnen maken.” Aan de Alderstafel is het aantal tot en met 2014 vastgesteld op drie, waar in principe dus ruimte is voor vier late landingen.
Over de slots is in de regio hevige discussie ontstaan. De actiegroep 'Geen vluchten na elven' verwijst naar de Alders-afspraken. In het uur voor middernacht mogen weliswaar vier toestellen landen, maar hierbij gaat het om uitzonderingsgevallen en niet om reguliere landingen, stelt de actiegroep. Zij vreest voor acht reguliere late landingen, vanaf eind 2015.
Het Alders-akkoord biedt enige ruimte voor interpretatie. Letterlijk is erin opgenomen dat openingstijden gelden van 7.00 tot 23.00 uur. Maar ook vermeldt het akkoord dat er maximaal vier slots in het uur daarna worden vrijgegeven voor de homecarrier. Het woord regulier komt in het advies niet voor. In het nieuwe ontwerp-luchthavenbesluit is een maximum van acht late landingen opgenomen.
Volgens Joost Meijs, directeur van Eindhoven Airport, wordt door tegenstanders de suggestie gewekt dat de luchthaven zich niet houdt aan de afspraken. “Dat is pertinent onjuist.” De slots worden niet altijd volgevlogen, zegt de directeur, simpelweg omdat Transavia zijn vluchten met een ruime marge inplant. “Ze willen niet het risico lopen op een boete als ze vijf minuten te laat binnenkomen. Vluchten worden in het eerste halfuur na elven ingepland. In de praktijk gebeurt het dat ze voeger binnenkomen.”
Transavia: “We proberen zoveel mogelijk vóór elf uur te landen.” Meijs benadrukt dat het aantal van acht late slots nog niet vastligt. “Dat is afhankelijk van de uitkomsten van de evaluatie medio volgend jaar.”

–> Van de vier toegestane landingen tussen elf en twaalf uur is tot nu toe weinig gebruikgemaakt