Ook info militaire vluchten openbaar

Bron: Eindhovens Dagblad, vrijdag 9 september 2016, Rob Burg, ed.nl

EINDHOVEN

Binnen zeer korte termijn zullen op de website www.samenopdehoogte.nl ook de militaire vliegbewegingen op de Vliegbasis Eindhoven te zien zijn.

Een lang gekoesterde wens van de omwonenden van Vliegbasis Eindhoven gaat in vervulling met het openbaar maken van militaire vluchten. Al vanaf het moment dat de site met daarop alle info over de vliegbewegingen op de Eindhovense luchthaven gelanceerd werd, hebben bewonersorganisaties daarom gevraagd. Luitenant-kolonel Peter Hardenbol verklaarde gisteravond tijdens een vergadering van de geluidsklachtencommissie COVM dat het ministerie van Defensie woensdag akkoord is gegaan. "Het is alleen nog een kwestie van het verwijderen van het filter door het bedrijf dat de site onderhoudt. Dit gebeurt zo snel mogelijk."

Op de Vliegbasis Eindhoven - een uitwijkbasis voor F16's - zullen de komende tijd vaker deze straalvliegtuigen te zien zijn. Basiscommandant Elanor Boekholt O'Sullivan verklaarde dat zij het met de andere bases eens is geworden over meer gezamenlijk gebruik. Dat betekent dat de op Eindhoven gestationeerde militaire vliegtuigen ook vaker naar Volkel en Leeuwarden zullen uitwijken. Gemiddeld zullen op twee à drie dagen F16's in Eindhoven te zien én te horen zijn.