Nieuwe openstelling Airport 'geen ruime jas'

Bron: Eindhovens Dagblad, 20 mei 2014, Rob Burg, ed.nl

EINDHOVEN – Over de verruiming van de openstelling van Eindhoven Airport in het laatste uur van de dag worden volgend jaar pas knopen doorgehakt. Eerst wordt fase 1 van de groei van de Eindhovense luchthaven geëvalueerd. De resultaten van dat overleg vormen de basis voor het maximum aantal late landingen. Die limiet wordt vervolgens in de gebruiksvergunning vastgelegd.
Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.
De constatering van de SP dat de uitbreiding naar acht in feite al is beklonken, klopt volgens Mansveld niet.
De huidige avondopenstelling is niet in strijd met de afspraken die hierover vier jaar geleden zijn gemaakt aan de Alders Tafel. In het laatste uur voor middernacht mogen maximaal vier toestellen van de op Eindhoven gestationeerde maatschappijen – Transavia en Ryanair – landen. Dat zijn geplande landingen van reguliere vluchten. Voor vertraagde vluchten geldt een extensieregeling tot 01.00 uur. Hiervan is vanaf 2013 sporadisch gebruikgemaakt, aldus Mansveld.
De voorgenomen verruiming van de dienstregeling heeft veel kwaad bloed gezet bij omwonenden, die zich verenigd hebben in de actiegroep Geen vluchten na elven. Vorige maand boden zij Hans Alders een petitie aan die 4500 maal werd ondertekend. De actiegroep vreest dat op slinkse wijze wordt geprobeerd de openingstijden te verruimen.
Volgens de extensieregeling moeten vertraagde toestellen van home carriers uiterlijk om één uur 's nachts binnen zijn. De maatschappijen zijn dan een boete verschuldigd. In 2013 is dat niet één keer gebeurd, aldus Mansveld.
Voor toestellen van niet in Eindhoven gevestigde maatschappijen geldt een extensieregeling tussen 23.00 en 00.00 uur. Hiervan wordt jaarlijks gemiddeld vijf keer gebruikgemaakt. Mansveld wijst erop dat andere vliegvelden slechter scoren. Maastricht bijvoorbeeld had vorig jaar 34 toestellen die te laat binnenkwamen; Rotterdam vijftig.
Het CDA vergelijkt de voorgenomen uitbreiding voor Eindhoven Airport met een 'ruime jas'; misschien niet per direct nodig maar wel voldoende ruimte biedend voor de jaren erna. Mansveld ziet dat anders: 'vergeleken met soortgelijke internationale luchthavens is de openstelling zeker geen 'ruime jas', maar eerder een minimum om een home base van een low cost luchtvaartmaatschappij te kunnen accommoderen'.
Om erop toe te zien dat de evaluatie over fase 1 volgend jaar goed verloopt, wil de staatssecretaris het plan van aanpak hiervoor inzien. Daarin moet onder meer de inbreng van randgemeenten en bewoners aan de Alders Tafel worden gegarandeerd. Onlangs werd bekend dat ook gemeenten uit de 'tweede ring' rond de luchthaven (Valkenswaard, Waalre, Bladel, Bergeijk, Laarbeek en Sint-Oedenrode) mogen aanschuiven met één vertegenwoordiger. Valkenswaard neemt die taak op zich.