Clubinfo‎ > ‎

Voorstelling DDAT

DDAT

De zwemclub De Dolfijnen Asse-Ternat (DDAT) is een vzw die de zwemsport in al haar facetten wil bevorderen: zwemschool en competitiezwemmen en dit voor alle leeftijden. De zwemclub is werkzaam in Asse en Ternat en telt meer dan 600 leden.

Bij DDAT maak je deel uit van een club die kiest voor haar leden en ook door haar leden gevormd wordt. DDAT is er van en voor haar leden. 


Kwaliteit: DDAT behaalde de bronzen druppel

Met het Jeugdfonds Zwemsport wil de Vlaamse Zwemfederatie clubs ondersteunen en motiveren om in te zetten op een kwaliteitsvolle jeugdwerking en een verhoging van de sportparticipatie van de jeugd (= meer jeugd aan het sporten krijgen).  Dit doet ze door het aanbieden van good practices en ondersteuning,... het toekennen van een kwaliteitslabel en een financiële tegemoetkoming.  Deze financiële tegemoetkoming is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Overheid (Sport Vlaanderen).


Panathlon verklaring

DDAT ondertekende de Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport. Dat wil zeggen dat we de principes ervan aanvaarden en hanteren als grondslag voor onze eigen gedragscode. We hechten als club dan ook erg veel belang aan ethisch verantwoord sporten.

De panathlonverklaring kan je hier terugvinden: Panathlonverklaring

Ons attest van de panathlonverklaring kan je hier terugvinden: Attest