Hem

Hej och välkommen till David Löfbergs hemsida!

Här presenterar jag mina verksamheter som tonsättare, musiker och konstnär.

I vår har jag varit aktuell med två utställningar.
Verket  insekter visades i en samlingsutställning på Stenungsunds konsthall 16/1-7/2 och utställningen Kortedalahäst i Kortedala biblioteks skyltfönster på Kortedala torg 29/1-31/3.
Där ingår bl.a. de lokalt inspirerade konsthantverksprojekten Kortedalahästar och burkspårvagnar. Länk till presstext.

Min egen musik och text framför jag med ensemblerna Midnattsorkestern (start 2009) och David Löfbergs Oktett (start 2018) där jag även spelar dragspel mm.
Midnattsorkestern fyllde 10 år 2019 och har ett hundratal konsertspelningar i bagaget, inte minst många sommarturnéer. 2014 släppte vi  skivan "Över stadens tak-sånger av David Löfberg" på bolaget Kakafon vilken fick ett fint mottagande i pressen. Sommaren 2020 påbörjade Midnattsorkestern inspelningen av ny musik. Under 2021 släpper vi några singlar, den första, "Midnattståg" ute nu. Singeln är digital och finns på spotify, iTunes, youtube m.fl, se denna länk för olika alternativ!

I mina vokala kompositioner arbetar jag gärna med musik, text och arrangemang som en helhet. Melodiidén är ofta grunden. Dess stämning speglas och förstärks av texten. Texten kommenteras i sin tur av arrangemanget. Det mesta jag skriver kan knytas till en viss bildvärld, vissa återkommande natt- och stämningslandskap. En ambition och pågående projekt är att också på olika sätt gestalta detta i konkreta bilder. Även i min helt instrumentala musik är melodi och stämning bärande element.

Midnattsorkestern: Rälsfiol ‎(D.Löfberg)‎Midnattsorkestern: Över stadens tak ‎‎‎(D.Löfberg)‎‎‎


Mer info, klipp mm med Midnattsorkestern på hemsida HÄR. Lyssna t.ex. HÄR eller på Spotify.

Utöver musik för Midnattsorkestern och min oktett så har jag under åren skrivit musik direkt för vissa kammamusikgrupper eller olika
kammarmusikaliska sättningar. Exempel på detta kan man lyssna på genom fler länkar till inspelningar och filmer i min verklista.
Våren 2011 provade jag för första gången att samarbeta med dansare, se filmklipp nedan.

Jag är även aktiv som jazzpianist i olika sättningar, bl.a. det vänsterfeministiska swingbandet Cats & Dinosaurs, Carl Bernehed Trio och tidigare i exoticabandet Ixtahuele.

Intermezzi för brass ‎(D.Löfberg)‎

David Löfbergs Oktett: Polka innan soluppgången

David Löfbergs Oktett: Långt bort i skogen

David Löfbergs Oktett: Rosorna dansar på taken i natt