Wij zijn wij?    
Het “Institute for Information Management Bremen GmbH (ifib)” is een non-profit onderzoeks- en adviesorgaan van de Universiteit Bremen. Ifib houdt zich bezig met e-government en onderwijstechnologie. Deze twee zaken komen vaak samen voor in verschillende projecten.

Voor meer informatie: www.ifib.de.


Wat we doen en waarom we betrokken zijn?
Sinds 2003 is “the Institute of Information Management Bremen (ifib)” bezig met empirisch onderzoek en het uitvoeren van formatieve evaluatie van ICT-integratie in publieke organisaties. De onderwijstechnologietak van ifib voert verschillende onderzoeksprojecten uit naar datagebruik binnen scholen (ook wel opbrengstgericht werken) en werkt hierin ook samen met verschillende ministeries in Duitsland. Ifib was ook de host van de eerste internationale “datagebruik binnen het onderwijs” conferentie. De resultaten hiervan zijn samengevat in een boek.


Andreas Breiter, ifib

Prof. dr. Andreas Breiter is hoogleraar informatiemanagement en onderwijstechnologie aan de Universiteit Bremen. Hij is sinds 2003 co-directeur van ifib en hoofdonderzoeker van nationale en internationale onderzoeksprojecten op het gebied van datagebruik. Hij heeft methodologische kennis en ervaring in het opzetten en uitvoeren van empirisch onderzoek in onderwijsinstellingen (vragenlijsten, focus groepen, observaties).

Louisa Karbautzki, ifib

Louisa Karbautzki, B.Sc./M.A werkt als onderzoeksmedewerker bij ifib. Haar onderzoek richt zich op het gebruik van media met een focus op digitale media en web 2.0. Ze heeft ervaring op het gebied van empirisch onderzoek in verschillende onderwijskundige projecten.
 

Emese Stauke, ifib

Emese Stauke is als onderzoeksmedewerker verbonden aan ifib. Ze is de hoofdonderzoeker van een internationaal vergelijkend onderzoek naar datagebruik en eisen aan online informatiemanagementsystemen (Duitsland, Nederland en Hongarije)

Our RSS feed

RSS | ifib