Over het project‎ > ‎

Project tijdlijn

Het project werd uitgevoerd door de verschillende partnerlanden tussen 1 november 2010 en 30 november 2012.
 
Tussen januari en februari 2011 zijn de scholen geïdentificeerd waar het onderzoek is uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek is de datagebruikvragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst is eind maart 2011 afgenomen. De uitkomsten van het onderzoek en de vragenlijst zijn meegenomen in het ontwikkelen van de trainingsmaterialen die de datacoaches in augustus 2011 hebben ontvangen tijdens een drie dagen durende datateamcoach workshop in Londen.

Tussen september 2011 en juli 2012 hebben de datateams met ondersteuning van de datacoaches onderzoek gedaan in hun eigen school (klik hier voor meer details). De datateams kwamen gemiddeld twee keer per maand bij elkaar en konden ook met andere datateams binnen en buiten hun eigen land communiceren via een online tool. Tijdens het project hebben de datateamleden veel kennis opgedaan over hun eigen school en gewerkt aan het verbeteren van hun school.

Daarnaast werden tal van activiteiten voor de verspreiding van kennis uitgevoerd door zowel projectpartners als datateamleden. Deze activiteiten zullen worden voortgezet om de duurzaamheid van het project te verzekeren door middel van de implementatie van datateams in meer scholen.

Ter compensatie voor de intrekking van de Britse partner en om de kennis opgedaan in dit project ten volle te benutten heeft PCG de marketing en kennisverspreiding geïntensiveerd. Dit omvatte de organisatie van de "train the trainer" workshop voor onderwijs vakexperts in Polen en de organisatie van de eerste sessies van de verbeterde datateam procedure in Polen in september en oktober van 2012.