Welkom

Welkom op onze DATAUSE website. In Nederland wordt data use vaak vertaald met opbrengstgericht werken. Het doel van dit project is het ondersteunen van scholen in het verbeteren van het onderwijs.
 Op deze website vindt u het werk van vijf toonaangevende organisaties op het gebied van onderwijsverbetering en onderzoek uit Polen, Engeland, Duitsland, Nederland en Litouwen. Deze organisaties hebben samen gewerkt in een Comenius project gefinancierd door de EU. Het doel van dit project was het trainen van scholen in hoe data te gebruiken voor het verbeteren van onderwijs. In alle vijf landen hebben scholen gewerkt met professionele leergemeenschappen, hierna datateams, die door middel van een stappenplan bestaande uit 11 modules hebben geleerd om data te gebruiken. De datateams in alle landen werden geleid door een data coach.

We hopen dat u op deze website nuttige informatie vindt over de achtergrond en inhoud van ons project DATAUSE. Alle belangrijke materialen over het project kunt u vinden onder Bronnen. Op het Forum kunt u uw eigen ervaringen over datagebruik in scholen delen. Als u meer informatie wilt over het project kunt u contact opnemen met één van de partners.

 

Welkom