Acasa

"Noi veghem investiţiile dumneavoastră"Notificare 097 (model), privind aplicarea, incetarea aplicarii sistemului tva la incasare

CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti | UtileNoutăţi în regimul reglementărilor contabile conforme cu directivele europene


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea reaminteşte că, prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Finanţelor Publice nr. 1.898/2013, au fost modificate şi completate Reglementările contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 3.055/2009.

În documentarul de mai jos prezentăm, sintetic, noile prevederi care se aplică de la 1 ianuarie 2014.
Modificări privind plata impozitelor prin ghiseul.ro

Prin HG 1070/2013, au fost aprobate modificări importante privind Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (ghiseul.ro).

Hotararea extinde mijloacele electronice de plata online a taxelor si impozitelor prin intermediul Ghiseul.ro si corecteaza legislatia care permite momentan ca o primarie sa solicite contribuabilului sa plateasca comisionul aferent tranzactiei, fapt ce contravine legislatiei europene.

Sursa: codfiscal.netDe la 1 ianuarie 2014, sistemul TVA la încasare este opţional

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 809/19.12.2013, a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor măsuri fiscale şi pentru modificarea unor acte normative, prin care se instituie opţiunea privind aplicarea sistemului TVA la încasare pentru persoanele impozabile a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu a depăşit plafonul de 2.250.000 lei.

În documentarul de mai jos prezentăm principalele aspecte privind aplicarea opţională a sistemului TVA la încasare.Optimizarea fiscala a cesiunii de creante - oportunitati aduse de noul an

Anul 2013 poate fi caracterizat drept un an cu importante schimbari legislative, atat fiscale, juridice cat si contabile. Din punct de vedere al legislatiei fiscale, Codul Fiscal a suferit nu mai putin de sase modificari aprobate de Guvern. De asemenea, o serie de amendamente cu impact fiscal au fost aduse si legislatiei contabile aplicabila societatilor nereglementate de BNR, cat si institutiilor financiar nebancare.

Sursa: avocatnet.ro


In Monitorul Oficial s-a publicat legea bugetului asigurarilor sociale de stat, care modifica salariul mediu brut si ajutorul de deces. De asemenea, a mai aparut H.G. privind zilele libere de Sarbatori.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Monitorul Oficial afost publicata legea de aprobare a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014, care modifica anumiti indicatori foarte importanti- salariul mediu brut pe economie valabil in anul 2014 sau cuantumul ajutorului de deces . De asemenea, s-a mai publicat Hotararea de Guvern privind zilele libere ce se acorda cu ocazia sarbatorilor de iarna. Ziua de luni 30 decembrie 2013 este zi lucratoare, fapt ce nu permite o vacanta prelungita.

Sursa: hotnews.ro


Propunere pentru completarea formularului 013

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislaţie/ Transparenţă decizională, a fost publicat Proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 877/2013 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, precum şi a formularului „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente”, formular 013.Modificarea şi completarea formularului 012 „Notificare privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit”

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislaţie/ Transparenţă decizională, a fost publicat Proiectul de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 1.994/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 012 „Notificare privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit”.Guvernul lasă Fiscul să amâne până la un an termenul de rambursare aTVA şi impozitelor, dacă este nevoie de inspecţie fiscală prealabilă

Statul va putea amâna restituirea către firme a impozitelor şi a taxei pe valoarea adăugată până la şase luni, cu mult peste termenul legal actual, de 45 zile, în cazurile în care este nevoie de inspecţie fiscală prealabilă, dar şi durata inspecţiei ar putea fi prelungită uneori cu alte şase luni.Detinatorii de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuala de reinnoire - proiect de Hotarare de Guvern

Proprietarii de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuala de reinnoire, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern. Fata de practica existenta, proiectul vizeaza modificarea taxei unice pentru inregistrarea domeniilor '.ro' in taxa anuala. In acest sens taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu .ro se stabileste, la propunerea Registrului (n.a RoTLD), prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala si poate fi platita anual sau in avans pentru maxim 2 ani.

Sursa: hotnews.ro


CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti

Slogan
"Noi veghem investiţiile dumneavoastră"
Introducere
Servicii complete de contabilitate în București-Ilfov.

EVIDENŢĂ CONTABILĂ PENTRU: S.A.; S.R.L.; P.F.A; I.I.; O.N.G.
  • Datoria noastră este aceea de a aborda proceduri de lucru conform legislaţiei în vigoare, cât și segmente de piaţă noi, oferindu-vă astfel servicii de înaltă calitate, fiind în permanenţă la un nivel superior așteptărilor dumneavoastră. 
  • Abordarea aleasă de noi presupune simplificarea procedurilor de lucru, susţinându-i pe clienţi în toate activităţile aferente acestora. Mod de colaborare plăcut, abordat cu mult calm și răbdare.
Sursa: dapmedia.ro


Modificare şi completare a reglementărilor contabile


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 727/26.11.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Finanţelor Publice nr. 1.898/2013, prin care au fost modificate şi completate Reglementările contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009.

În documentarul de mai jos, prezentăm, în sinteză, principalele prevederi ale actului normativ care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.
Modificări ale Codului Fiscal (IV): impozitul pe construcţii speciale şi redevenţele miniere


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial nr. 703/15.11.2013, a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013, prin care au fost aduse modificări şi completări Codului Fiscal aprobat prin Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

În articolul de mai jos, prezentăm, în sinteză, principalele modificări aduse regimului impozitului pe construcţii speciale şi redevenţelor miniere, reglementări care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014.
Modificări ale Codului Fiscal (II): impozit pe venit şi pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial nr. 703/15.11.2013, a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013, prin care au fost aduse modificări şi completări Codului Fiscal aprobat prin Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

În articolul de mai jos, prezentăm, în sinteză, principalele modificări aduse regimului impozitul pe venit şi pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, reglementări care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014.


Este oficial - iata viitoarele modificari la Codul Fiscal
Declaratia 100 - ce s-a modificat si completat la lista obligatiilor de plata la bugetul de stat (oficial)

Va prezentam in continuare un comunicat oficial al DGFP Galati cu privire la modificarea si completarea listei obligatiilor de plata la bugetul de stat care se declara in Formularul 100 “Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat”. Speram sa va fie de folos.

Sursa: DGFP Galati


OPANAF 2986/2013 - renuntarea la declararea in D 394 a bonurilor fiscale in valoare de pana la 100 euro

In Monitorul Oficial nr. 582 din 13.09.2013 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2986 din 09 Septembrie 2013 – Ordin pentru modificarea pct. 1 din anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.596/2011 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

Ordinul vine si reglementeaza faptul ca in declaratie nu se inscriu facturile emise prin autofacturare si bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate (aplicat incepand cu august 2013) conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal , dar si mentiunea ca “Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica numai pana la data de 31 decembrie 2014″ – deci mare atentie.

Sursa: HotNews.ro


Circulara MFP privind aplicarea unitara a prevederilor fiscale referitoare la TVA introduse prin OG 16/2013 şi OG 28/2013

Pe 3 septembrie 2013, MFP a publicat online in sectiunea InfoTVA Circulara nr. 408436/02.09.2013 privind aplicarea unitara a prevederilor fiscale referitoare la TVA introduse prin Ordonanta Guvernului nr.16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si prin Ordonanta Guvernului nr.28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.

In cele ce urmeaza va propunem spre lecturare sau downoad textul acestei circulare. Speram sa va fie de folos.


Model notificare scrisa - emisa pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba

Va oferim in cele ce urmeaza un model de notificare scrisa – emisa pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba (conform art. 31 alin (3) din Codul Muncii ), in urma careia contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.Extinderea cotei reduse de TVA (9%) de la data de 01 septembrie 2013 - info oficial

Prin Ordonanţa de Guvern nr.16, din data de 30 iulie 2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 01 septembrie 2013, a fost extinsa aria de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% asupra livrării următoarelor bunuri...
ATENTIE - luni, 19.08.2013 - NOUL TERMEN LIMITA pentru depunerea bilantului (raportarii contabile) la 30.06.2013

Intrucat ziua de azi a fost declarata prin Hotararea Guvernului nr. 590/2013 zi libera, luni, 19 august 2013, este NOUL termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2013. – potrivit DGFP Valcea (site-ul oficial).
Modificari aduse Codului Fiscal 02.08.2013

CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti
Notarii incurajeaza imobiliarele prin operatiuni online specifice


Persoanele si firmele care doresc sa tranzactioneze bunuri imobiliare precum constructii sau terenuri vor scapa de cativa pasi birocratici, gratie unui program national al Uniunii Notarilor Publici, in parteneriat cu autoritatile locale.Notificare incetare CCM - model oficial 2013

Va prezentam in cele ce urmeaza un model oficial de notificare cu privire la incetarea unui Contract Colectiv de Munca incepand cu o anumita data, notificare ce trebuie depusa la ITM-ul judetean pentru luarea in evidenta de catre acesta a incetarii CCM.Termenele de depunere a Revisal - sinteza dupa normele legale (actualizat iulie 2013)

Avand in vedere ca s-au purtat multe discutii pe tema termenului de depunere a Revisal cu ocazia majorarii salariului minim pe economie la 800 leiincepand cu 01.07.2013 – info aici – ne-am gandit sa realizam o sinteza pe aceasta tema, insa si pentru alte situatii decat cea cu privire la majorarea salariului minim impusa de un act normativ.
CONTAB DAP MEDIA SRL

Contabilitate financiara, contabilitate gestiune, salarizare, inventariere, consultanta financiar-contabila, expertiza contabila, expertiza judiciara, Bucuresti. Orar cu publicul.CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti

Istoricul cotelor de majorari de intarziere, dobanzi si penalitati pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale (actualizat la iunie 2013)

Va supunem atentiei in continuare un material oficial elaborat de – DGFP Brasov – cu privire la istoricul cotelor de majorari de intarziere, dobanzi si penalitati pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale, material actualizat la 10 iunie 2013 (cu ultimele modificari legislative – OUG 50/2013 ).
Declaratia 100 - declararea obligatiilor bugetare din perspectiva OPANAF 608/2013


Avand in vedere aparitia OPANAF nr. 608/2013 – text integral – pentru modificarea şi completarea anexei nr. 6 la OPANAF nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă (MO 323/2013), va supunem atentiei un anunt oficial cu privire la noutatile din D 100.
Declaratii fiscale cu termen limita de depunere 07.06.2013 si 10.06.2013 (info)


La inceputul lunii iunie 2013, trebuie depuse la Fisc, dupa caz, documentele precizate mai jos...Contab Dap Media - www.dapmedia.ro - Servicii contabilitate Bucuresti

Contabilitate financiara, contabilitate gestiune, salarizare, inventariere, consultanta financiar-contabila, expertiza contabila, expertiza judiciara, Bucuresti.Legea 168/2013 - aprobare OG 8/2013 (modificare si completare Cod fiscal)
- noutati

In Monitorul Oficial nr. 310 din 29.05.2013 a fost publicata – Legea nr. 168 din 29 Mai 2013 – privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.Ce contribuabili trebuie sa depuna pana la 30.05.2013 - bilant/situatii financiare la 31.12.2012

Conform OMFP 40/15.01.2013 – privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice (MO 44/2013) – text integral aici – in anul 2013 (pentru anul fiscal 2012) , au obligaţia să depuna situaţii financiare anuale...Instiintare privind incadrarea in munca - model oficial

Angajatorii care incadreaza in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatie de somaj, au obligatia de a anunta , in termen de 3 zile , Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca prin completarea instiintarii privind incadrarea in munca (document oficial).Valoarea de intrare a mijloacelor fixe va fi modificata, incepand cu data de 01.07.2013, de la 1.800 lei la 2.500 lei

Guvernul a adoptat saptamana trecuta o HOTARARE privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe – prin care se va actualiza valoarea de intrare a mijloacelor fixe cu indicele total al preţurilor de consum aferent perioadei decembrie 2012-decembrie 2006.Din indemnizatia pentru maternitate se retine numai contributia de asigurari sociale (info)

Va prezentam in continuare raspunsul oficial al DGFP Arges la intrebarea – Care sunt reţinerile din indemnizaţia de maternitate ?
Inregistrarea persoanelor impozabile straine cu sediul fix in Romania sau care nu au sediu fix in tara


O persoana impozabila care are sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar este stabilita in Romania printr-un sediu fix sau prin mai multe sedii fixe, este obligata sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA in Romania inaintea efectuarii urmatoarelor operatiuni la sediul fix din Romania...

Trebuie depuse impreuna cu Declaratia 200 (dupa caz) - D 220 si D 223 - pana la 27.05.2013
 

Avand in vedere ca data de 27 MAI 2013 este termenul limita de depunere a formularului 200...
Banca Nationala a Romaniei

Curs BNR

Începând cu 1 ianuarie 2014, modificare a ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT)


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea precizează că, începând cu 1 ianuarie 2014, au fost aduse modificări şi completări Normelor metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT).

În acest context, reamintim că ordinul de plată pentru trezoreria statului (OPT) este un instrument de plată pentru efectuarea de plăţi către şi de la Trezoreria Statului, care se supune prevederilor Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 2/2005 privind ordinul de plată utilizat în operaţiuni de transfer credit şi prezentelor norme metodologice.
Obligaţii declarative cu termene în luna ianuarie 2014

CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti | Utile

Sursa: dapmedia.ro


Si in acest an contibuabilii pot afla date despre firme printr-un simplu SMS

Fiscul a lansat in 2013 un nou serviciu pentru contribuabili, "Acces date prin SMS", care este operational incepand din 30 aprilie si va fi disponibil si in anul care tocmai incepe. Practic, contribuabilii interesati pot obtine informatii publice despre un anumit agent economic printr-o procedura mult mai simpla: ei vor trimite un mesaj text prin SMS care sa contina codul de identificare fiscala al societatii respective si vor primi un raspuns, tot prin SMS, cu datele solicitate.

Sursa: avocatnet.ro


dapmedia.ro


Sursa: dapmedia.roFactura electronica nu e acelasi lucru cu factura emisa cu mijloace electronice. Care sunt diferentele

Potrivit Legii nr. 148/2012 privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 509 din 24 iulie 2012, din 1 ianuarie 2014 operatiunile comerciale vor putea fi inregistrate prin mijloace electronice, astfel incat vor putea fi emise facturi in forma electronica.

Actul normativ a adus completari importante fata de prevederile existente in Codul Fiscal, stabilind ce caracteristici trebuie sa indeplineasca persoanele impozabile pentru a emite facturi in format electronic, dar si cum trebuie transmise aceste documente beneficiarilor.

Sursa: avocatnet.roCe se 
întâmplă în cazul creanțelor prescrise şi neâncasate?

Blocajul financiar a devenit, din păcate, o constantă a mediului de afaceri, neîncasarea clienților fiind o problemă cu care se confruntă tot mai multe firme. Dar ce se întâmplă și cum procedăm dacă intervine prescripția legală a termenului de încasare a acestor creanțe?In decembrie declaratiile fiscale se depun mai devreme decat de obicei. Au mai ramas doar cinci zile

Cele mai importante declaratii fiscale, care se depuneau de obicei pana in data de 25 a lunii, trebuie transmise la Fisc, in luna decembrie, mai devreme cu cinci zile decat in mod obisnuit. Aceeasi regula fiscala se aplica si pentru platile scadente de obicei in 25 si care, in aceasta luna, trebuie efectuate mai devreme decat de obicei.

Sursa: avocatnet.ro


Proiect de modificare a formularelor 010 şi 030

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislaţie/ Transparenţă decizională, a fost publicat Proiect de ordin al ministrului Finanţelor Publice privind modificarea Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor, cu modificările şi completările ulterioareUn nou formular fiscal, introdus de ANAF. Cine si pentru ce il va depune?

Persoanele juridice vor trebui sa completeze un nou formular daca vor sa-si modifice anul fiscal, conform unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Noul formular a aparut ca urmare a celei mai recente modificari a Codului fiscal ce va intra in vigoare la inceputul anului viitor.

Sursa: avocatnet.ro

CONTAB DAP MEDIA- Servicii contabilitate Bucuresti

CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti


EVIDENŢĂ CONTABILĂ PENTRU: S.A.; S.R.L.; P.F.A; I.I.; O.N.G. în București-Ilfov.

Servicii de contabilitate în funcţie de volumul de facturi și numărul de angajaţi.Economia se va confrunta cu dificultati si in 2014. Vezi aici care vor fi cele mai afectate sectoare

Anul 2014 va fi un altul dificil pentru multe sectoare din economie ca urmare a consumului in continuare scazut, a accesului greoi la finantare, dar si a efectelor secundare generate de reglementarile Basel III, cu referire la indicatorii de lichiditate ai sistemul bancar.Inspectorii antifrauda iti vor verifica firma in locul comisarilor de la Garda Financiara. Ce trebuie sa stii despre ei?

Inspectorii antifrauda fiscala care urmeaza sa isi inceapa activitatea, dupa ce prima etapa a concursului de ocupare a acestor functii s-a incheiat, vor prelua atributiile comisarilor din Garda financiara si vor efectua aceleasi tipuri de control: curent si tematic. Totusi, acestia vor desfasura si alte activitati, se vor legitima cu anumite documente si vor purta uniforme specifice. In ceea ce priveste relatia contribuabil - inspector, consultantii de la casa de avocatura Biris Goran nu se asteapta la modificari importante in acest sens, insa sunt de parere ca inspectorii vor fi mai bine pregatiti decat cei dinainte.

Sursa: avocatnet.ro


Dan Manolescu: Codul fiscal rescris va intra in vigoare in 2015

Rescrierea Codului fiscal se va finaliza anul viitor, fapt ce ar permite intrarea in vigoare in 2015, a precizat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Si ministrul Finantelor Daniel Chitoiu a declarat saptamana trecuta ca rescrierea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala este aproape finalizata, iar cele doua proiecte vor intra in dezbaterea Parlamentului in sesiunea urmatoare. Anuntul celor doi oficiali vine in contextul in care, in ultimii noua ani, in majoritatea actelor normative care au modificat Codul fiscal se mentioneaza ca acesta va fi republicat si renumerotat.

Sursa: avocatnet.ro

Ce risca angajatorii care nu se conformeaza reglementarilor Codului Muncii?

Ori de cate ori angajatorii incalca prevederile Codului Muncii, acestia risca fie o sanctiune contraventionala (amenda), fie una penala (amenda penala sau inchisoare pentru persoanele responsabile), in functie de gravitatea faptei.
Iata in continuare, intr-o forma structurata, care sunt faptele si sanctiunile contraventionale prevazute de Codul Muncii.Modificări ale Codului Fiscal (III): taxa pe valoarea adăugată şi accize


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial nr. 703/15.11.2013, a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013, prin care au fost aduse modificări şi completări Codului Fiscal aprobat prin Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

În articolul de mai jos, prezentăm, în sinteză, principalele modificări aduse regimului taxei pe valoarea adăugată şi accizelor, reglementări care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014.
Modificări ale Codului Fiscal (I): impozitul pe profit şi pe venitul microîntreprinderilor


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial nr. 703/15.11.2013, a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013, prin care au fost aduse modificări şi completări Codului Fiscal aprobat prin Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând de astăzi, într-o serie de articole, prezentăm principalele noutăţi, cele de astăzi referindu-se la modificările aduse regimului impozitului pe profit şi impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014.
Plata TVA la incasare va deveni optionala din 2014.

Firmele mici si companiile mari se pozitioneaza diferit fata de masura anuntata de Guvern pentru 1 ianuarie 2014, de a face optionala facilitatea platii TVA la incasarea facturii pentru societatile cu cifra de afaceri sub 2,25 milioane de lei pe an.

"La plata TVA la 90 de zile pentru companii cu cifra afaceri sub 500.000 euro, dorim sa devina optional de la 1 ianuarie, pentru ca a ingreunat, nu a avut efectul scontat pozitiv", a declarat marti la Romania TV ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Sursa: HotNews.ro


Cum se va calcula NOUL impozit forfetar pentru CAEN 4520, 5610, 5621, 5629, 5630, 5510, 5520, 5530, 5590

Dupa cum stiti deja, pe site-ul oficial al Ministerului Finantelor Publice a fost publicat vinerea trecuta un proiect de LEGE pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, a carui noutate principala o constituie instituirea unui nou sistem de impozitare pentru persoanele juridice romane din sectorul intretinerii si repararii autovehiculelor, turistic, restaurante si alimentatie publica , ale carui modalitati/formule de calcul vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Obligatii declarative 
cu termene in luna septembrie 2013

Va informam, ca in fiecare luna, prin intermediul unei precizari oficiale, ca la inceputul lunii septembrie 2013, trebuie depuse la ANAF, dupa caz, documentele precizate mai jos:Operatiunile efectuate de catre persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata din oficiu de organul fiscal in baza art. 153 alin. 9 lit. a) - e) din Codul fiscal - in perioada in care nu au cod valid de TVA

Va supunem atentiei in cele ce urmeaza un material oficial amplu (de 4 pagini) pe tema operatiunilor efectuate de catre persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata din oficiu de organul fiscal in baza art.153 alin. 9 lit.a) – e) din Codul fiscal – in perioada in care nu au cod valid de TVA.

Materialul este elaborat de DGFP Arges (carora le multumim pentru posibilitatea preluarii). Speram sa va fie de folos.Perioada de proba (art. 31 din Codul Muncii) - info august 2013

Conform art. 31 din Codul Muncii – pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.Facebook

Contab Dap Media "Noi veghem investiţiile dumneavoastră"

Urmariti-ne si pe Facebook.

Felicitari, doamna Grapini! - Capital MobileLA FIRMELE DE CONTABILITATE, AUDIT SI CONSULTANTA FISCALA, NE MAI TAXEAZA CECCAR, CAMERA AUDITORILOR, CAMERA CONSULTANTILOR FISCALI cu cate 1,5% din...
Cerinte SSM si amenzi ce se pot acorda pentru neandeplinirea lor - la un eventual control de la ITM

Va supunem atentiei, in prezentarea de mai jos, o lista (oficiala) care cuprinde majoritatea cerintelor SSM si amenzile ce se pot acorda pentru neindeplinirea lor de catre angajatori – reglementate de LEGEA nr. 319/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.Website scan results for dapmedia.roA detailded raport done by our website scanner on website: dapmedia.ro at July 15, 2013, 11:07 p.m.Model informare/comunicare catre client - anexa la contract prestari servicii
financiar-contabile

Probabil cu totii (cei care tin evidente contabile) ne-am confruntat cu situatia in care clientul aduce tarziu documentele contabile la cabinetul/societatea prestatoare de servicii financiar-contabile, sau aduce documentele necomplete si neintocmite corespunzator.
Declaratii fiscale cu termene de depunere in data de 05.07.203 si 10.07.2013

In luna iulie 2013, pana la data de 05 si 10, trebuie depuse la unitatile teriroriale al e MFP, după caz, decaratiile precizate mai jos.
CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti

Contab Dap Media - contabilitate financiara, contabilitate gestiune, salarizare, inventariere, consultanta financiar-contabila, expertiza contabila, expertiza contabila judiciara, Bucuresti.
Model anunt prin care se confirma depunerea situatiilor financiare anuale la 31.12.2012 - pentru entitati cu CA>10 mil. lei

Dupa cum stiti din articolul publicat de noi anterior – detalii aici – societatile comerciale care au o cifra anuala de afaceri de peste 10 milioane lei au obligatia de a publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, un anunt prin care se confirma depunerea situatiilor financiare anuale .Acordarea unor facilitati la plata obligatiilor fiscale - noi reglementari aduse de
OUG 50/2013


Dupa cum cunoasteti, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 320/3.06.2013, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale, iar in acest sens va prezentam modificarile si completarile aduse Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata.Precizari diferite cu privire la nedeclararea/declararea in D 394 a bonurilor de combustibil ce indeplinesc conditiile unei facturi simplificate

Multumita colegilor nostri de pe grupul de contabilitate – contacafe_club – am intrat in posesia unui comunicat oficial al DGFP Prahova, in care observam clarificari diferite pe problema bonurilor de combustibil ce indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.D 100 se va modifica din nou - proiect de modificare OANAF 1950/2012

Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat un proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1950/2012 – privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.Model cerere concediu de odihna (CO) - propuneri 2013 (inclusiv cerere pentru alte tipuri de concediu)

Avand in vedere ca vremea concediilor de odihna incepe, si luand in considerare faptul ca multi dintre noi trebuie sa întocmim aceste documente (ca in fiecare an), ne-am gandit sa va aducem din nou la cunostinta modelele de cereri pentru concediu de odihna postate de noi in anii trecuți.HG 276/2013 - valoarea de intrare a mijloacelor fixe a crescut la 2.500 lei
(MO 313/2013)

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 313/30.05.2013 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe , anticipata de noi la inceputul acestei saptamani – detalii aici.ATENTIE - bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro, care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate - se trec in Declaratia 394

Prin Hotararea Guvernului nr. 84 din 6 martie 2013, au fost modificate şi completate Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004.

O PFA are obligatia intocmirii registrului de casa?

Potrivit prevederilor art 48 alin (8) din Codul fiscal, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente sunt obligati sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind evidenta contabila, si sa completeze Registrul-jurnal de incasari si plati, Registrul-inventar si alte documente contabile prevazute de legislatia in materie.Se poate deduce TVA daca se demonstreaza faptul ca mesele de protocol sunt efectuate in scopul activitatii economice?

Abonati-va la PortalContabilitate.ro pe 12 luni la un pret special!Nota negociere/invitatie/proces-verbal - incheiat/a cu clientii, pentru a putea inregistra cheltuielile de protocol (deductibile)

Multumita colegilor de pe grupul de contabilitate – contacafe_club – am aflat ca TVA este deductibil in masura in care actiunile de protocol sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica a companiei.
Facturile se platesc obligatoriu in 30 de zile! Contractele se modifica!
CONTAB DAP MEDIA - Servicii contabilitate Bucuresti

Serviciile contabile sunt nelipsite in orice firma, avand rol cheie in activitatea lor, pornind de la forma de organizare adoptata la infiintare, optimizarea obligatiilor fiscale prin alegerea unei strategii ce corespunde mediului de afaceri al societatii, intelegerea si aplicarea corecta a principiilor financiar–contabile specifice fiecarui sector de activitate, pana la calculul, plata si declararea corecta a obligatiilor fata de bugetul statului si terte institutii.


Comments