Lessen

Wat kun je zoal bij onze vereniging doen?

Peuterdanskriebels:

Ben je al (bijna) 2 jaar en wil je heel graag bewegen op muziek? Bij ons kan dat! Samen met mama, papa of je oppas kom je lekker 45 minuten dansen! We dansen over allerlei thema’s die de kinderen aanspreken en van daaruit leren we verschillende liedjes en dansjes die je samen kunt doen. Vaak dansen we ook met materialen, zoals lintjes, ballonnen, doekjes, trommels enz. Het leuke is dat je deze dansjes niet alleen op les kunt dansen... maar ook thuis!

ADV 3 jaar en groep 1:

Als je 3 jaar oud bent of al in groep 1 zit van de basisschool en het heerlijk vindt om te bewegen op muziek, dan ben je bij ons van harte welkom! De kinderen maken, in 45 minuten tijd, kennis met allerlei aspecten van dans, door middel van verschillende thema’s. We leren verschillende bewegingen onder de knie te krijgen, zoals huppelen, in galop, springen, en nog veel meer! Bovenal staat het dansplezier voorop!

ADV groep 2:

Een dansles voor kinderen van groep 2 van de basisschool. Deze les duurt 60 minuten, waardoor we wat meer tijd hebben voor nieuwe dingen. Naast verschillende dansthema’s, komen nu ook andere dansstijlen zoals kinderdans, improvisatie en ballet aan bod.

ADV groep 3 t/m groep 7:

In deze lessen wordt er gewerkt aan de algemene dansante vorming. De basis daarvoor is klassiek ballet en hoe ouder de kinderen worden, komt er ook steeds meer moderne dans in de les. Daarnaast is er ook plaats voor improvisatie en folklore. Aan het einde van de les doen we ook altijd een dansspel. Spelenderwijs leren de kinderen steeds meer vormen van samenwerking, richtingen en figuren in dans.

ADV groep 8, Middelbare school en 16+:

Naast het klassiek ballet komt ook de moderne dans in deze lessen aan bod. Bij moderne dans wordt er veel gebruik gemaakt van de grond, de zwaartekracht, natuurlijke bewegingen en de mogelijkheden van je lichaam. Hierdoor ontstaan er heerlijke danscombinaties, met zwaaien, draaien, rollen en sprongen. We zijn in deze les ook meer met choreografie en presentatie bezig en andere dingen die komen kijken bij het optreden op een toneel.

Spitzenles:

Als je oud genoeg (±16 jaar) en danstechnisch ver genoeg gevorderd bent, dan is er de mogelijkheid om naast je gewone dansles 10 minuten spitzenles te krijgen. Je mag niet zomaar op spitzen dansen, de docente zal je, als ze vindt dat je er klaar voor bent, doorverwijzen naar een fysiotherapeut om je officiëel te laten keuren.

Steps:

Steps-aerobics is een trainingsvorm waarbij het uithoudingsvermogen van hart en longen getraind worden. Dit gebeurt door gebruik te maken van de step, een opstapje. Op het ritme van de muziek stap je op verschillende manieren op en af, vaak gecombineerd met armbewegingen. Hierdoor train je tevens je coördinatie. De les wordt afgesloten met een cooling-down, waarbij de buikspieren altijd aan bod komen.

Callanetics/pilates:

Combinatieles van callanetics en pilates. Zie beschrijving:
callanetics en pilates.

Callanetics/Aerobics:

De lessen bestaan uit een warming up, een “cardiodeel” (een efficiënte fysieke oefening op muziek, waarbij kracht, flexibiliteit en coördinatie worden getraind). Deze oefeningen worden afgewisseld met verschillende soorten aerobics, zoals: bodystyling, intervalaerobics, stapaerobics, dansaerobics, kickaerobics, enz. Daarna zijn de buik- en rugspieren aan de beurt, waarna de les wordt afgesloten met een cooling down.

Pilates:

De lessen zijn gebaseerd op de “pilates-oefenmethode”, waar veel aandacht is voor het rekken van de spieren en het versterken hiervan. Gewrichten en spieren worden losgemaakt en spanning wordt weggenomen. De meeste oefeningen worden uitgevoerd op een mat. Door de unieke vorm van deze les, door centering, ademhaling, concentratie en controle van de houding en spieren leert u stapsgewijs de juiste manier te gebruiken.

Zumba:

Wil je elke week een uurtje lekker intensief dansen, aan je conditie werken en calorieën verbranden? Dat kan allemaal bij Zumba! Zumba is geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansen als de Merengue, Rumba en Salsa. Het is een vrolijke, swingende workout met eenvoudige passen, die door iedereen te volgen zijn. Met een glimlach op je gezicht doe je een volledige body-workout.

Werelddans:

Werelddans is een les waarin we dansen leren uit allerlei landen van over de hele wereld. Oudbollig? Nee, hoor... helemaal niet, er zijn namelijk zoveel landen, met zoveel verschillende mooie, vrolijke en energieke dansen... en we kiezen natuurlijk steeds de leukste uit! De les is zeer actief en bestaat uit een opwarming, nieuwe dansen leren, afgewisseld met dansen die je kent en tot slot een cooling down.