Lessen

Wat kun je zoal bij onze vereniging doen?

Peuterdanskriebels:

De allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de peuterlessen. Samen met een ouder of verzorger oefenen de kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar oud allerlei dansjes en leerspelletjes op vrolijke muziek met linten, hoepels en andere materialen. Spelenderwijs ontwikkelen ze hun motoriek en muzikaliteit, maar leren ook tellen en kleuren herkennen.

ADV:

Is je kind toe aan de volgende (dans)stap? Bij de lessen Algemene Dansante Vorming (ADV) leren kinderen op een speelse manier dansen en bewegen op verschillende soorten muziek. Elke les bevat een stukje klassiek ballet. Daarnaast komen andere dansen zoals jazz, modern en improvisatie aan bod. Natuurlijk vindt ’t Zwaluwnest ook het gezellig samenzijn belangrijk. Daarom worden ook stopdans en andere spelletjes gespeeld. De ADV-lessen zijn onderverdeeld per leeftijd, beginnend bij 3,5 jaar oud tot middelbare scholieren en volwassenen. Voor de gevorderde ballerina worden ook spitzenlessen gegeven.

Spitzenles:

Als je oud genoeg (±14 jaar) en danstechnisch ver genoeg gevorderd bent, dan is er de mogelijkheid om naast je gewone dansles 10 minuten spitzenles te krijgen. Je mag niet zomaar op spitzen dansen, de docente zal je, als ze vindt dat je er klaar voor bent, doorverwijzen naar een fysiotherapeut om je officiëel te laten keuren.

Streetdance:

Hou je meer van losse en stoere moves op snelle muziek? Kom dan naar de Streetdance lessen. We leren je allerlei dansen met hiphop en funk elementen en wie weet word je dan net zo goed als je idool in die videoclip of talentenjacht. Streetdance lessen kun je volgen vanaf 5 jaar oud.

Volwassenen:

Voor volwassenen biedt 't Zwaluwnest eveneens een scala aan sportieve en swingende activiteten. Naast de ADV-les is er Dans voor Volwassenen. In deze les worden dansen van uiteenlopende stijl aangeleerd. Ook de sportlessen waaronder BBB-fitness en LatinMoves zijn populair. Insanity is voor doorzetters die meer willen. Wil je strakker worden en je houding en conditie verbeteren? Dan biedt de les Body Sculpture uitkomst. Uniek bij 't Zwaluwnest is het ontspannende Yogadans. Op rustgevende muziek ervaar je de ontspanning van yoga, terwijl je oefeningen doet om lichaam en geest in balans te brengen. Yogadans laat je mentale en fysieke energie weer stromen.