Inleiding: De naam


Danichi-Nyorai is de Japanse aanduiding van de Boeddha Mahavairocana; de grote verlichter. Dit is de centrale figuur in de door Kobo Daisji gestichte Sjingonsekte. In Japan wordt hij gezien als de allerhoogste Boeddha. De kroon op zijn hoofd staat voor een wereld van de ideeën. Zijn handhouding van het linker beeld heet de 'mudra van de vuist van de wijsheid': zoals de vingers van de rechterhand de linker wijsvinger verborgen houden, zo gaat de ware kennis schuil onder een wereld van verschijnselen. Deze wordt gezien als een allesomvattende godheid. Alle verschillende godsdiensten zijn manifestaties hiervan. Alle vormen komen uit hem voort, en kunnen zichzelf in de kosmos verwezenlijken.

                                

Ik heb deze naam slechts genomen. Gewoon omdat het mooi klinkt, en omdat er iets van hetgeen ik als waarheid herken in doorschijnt. Ik geloof echter niet dat dit het enige antwoord is op hetgeen we waarnemen. Ik heb de naam genomen omdat het een antwoord symboliseert. Een antwoord waarin alles vervat is, staat dichter bij de onkenbare waarheid dan een antwoordt dat ook maar iets uitsluit. Ik heb dan ook geen absolute antwoorden. In plaats daarvan wil ik graag mijn zoektocht, mijn weg kenbaar maken. Mijn ideale weg waarin alles wat ik tegenkom een plaats probeer te geven. Omdat ik slechts een mens ben, met al mijn gebreken is dit heel moeilijk, soms pijnlijk, maar soms ook vrolijk en troostrijk.


Contact d.m.v. Google wave, geen wave dan mail gebriuiken
 

Meer weten over de vrijmetselarij? Neem voor meer details contact op


Links:         www.printagora.eu     www.ziraad.com      www.dexin.nl     ecowas     eigen bedrijf     kokosmatten     minibedrijventekoop     bedrijf beginnen     stoeptegels met print     textielwas     wasserijmachines     
                  de paradox van zeno     start your own business     zoek machine optimalisatie     laundreco 


Subpagina''s (1): Reacties