Om DALO

Datalogi Föreningen (DALO) är en linje förening, en ideell förening av engagerade studenter som är knuten till specifika program vid Mälardalens Högskola. Dessa program är: Datavetenskapliga programmet, högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, datornätverk och datakommunikation, master program inom inbyggda system och masterprogram inom programvaruteknik.

Föreningen finns till för att skapa en gemenskap bland studenter och skapa ett roligt och spännande studentliv via aktiviteter och liknande. Föreningen finns också för att vara en mellanhand för studenter och högskolan. Studentinflytande är väldigt viktigt för DALO.


DALOs Traditioner

DALO har ett antal traditioner i form av aktiviteter som ska främja studentlivet för studenter och före detta studenter (gammal ost).

Den största är Rookieperioden (N0llningen). Den är på hösten där DALO närvarar och välkomnar alla nya studenter till högskolan och studentlivet med hjälp av Generaler, Phaddrar och Phös. Den varar 2-3 första veckorna av Höstterminen.


På höstterminen hålls även en Luciasittning så nära Lucia som möjligt tillsammans med linjeföreningen LTD. En sittning är en middag för studenter där man håller spex, sjunger allsång och har allmänt roligt, en eventfull sittning.


Under vårterminen har vi en Databankett. Det är en finsittning som hålls när det är varmare ute för daloiter.


Det finns även aktiviteter som DALO anordnar lite då och då. På kåren brukar DALO ha Familjemiddagar, där man träffas på puben och äter middag och har trevligt, man kan få hjälp med pluggandet eller ha en trevlig kväll med studenter. På kåren kan man även anordna en LF-Pub, en pubkväll där linjeföreningen har ordnat aktiviteter mer officiellt. Vi brukar även anordna en Märkestävling, då kan daloiter skicka in bidrag till märken att sätta på ovven och DALO trycker upp vinnande märke. Ibland dyker det också upp Caps-turneringar, det brukar historiskt sett daloiter vara mycket bra på.


Maskotar

DALOs officiella fysiska maskot är en Get. Den officiella DALO sången är också Rida Get. DALO vördar geten, man ska "känna geten" när man sjunger och hylla geten! Geten är som en gud. DALO har dock en annan figur som syns väldigt mycket och det är Homer Simpson, vår high priest!


Ovve

Linjeföreningarna i Västerås har ovve och varje förening har en egen färg. DALOs ovve är gul. Ovve är en förkortning som man kallar studentoverallen som bärs på högskolor runt om landet och även i Finland. Ovven bärs på studentsociala aktiviteter och event. Ovven är det finaste man har. Ovven får inte tvättas om ägaren inte är i den. Om man byter ovve delar med andra studenter kan det betyda olika saker som relationsstatusar.