Home Raliuri Coasta Sprint WRC IRC Formula 1 WTCC

        Stiri                  Etape          Piloti si Copiloti            Masini              Echipe         Galerie foto          Oficiali            Clasamente        

 

WRC-Raliul Germaniei


DACĂ E GERMANIA, NU POATE FI DECÂT LOEB


Un raliu cu final aşteptat, o întrecere ce nu a pus niciun moment sub semnul îndoielii pe învingătorul acesteia. Care nu putea fi decât Sebastian Loeb, cu al său fidel navigator, monegascul Daniel Elena. Aşa cum a fost dintotdeauna, de când raliul Germaniei figurează în Campionatul mondial. Aceasta a fost a opta prezenţă, ceea ce echivalează cu un nou record pentru sextuplul campion al lumii. O veritabilă premieră mondială.

În Germania, la doar câţiva km. de casa, Seb. a venit cu o ţintă clară, cea de a triumfa din nou. Nu ar fi suportat o altă poziţie. Era invincibil pe acele meleaguri şi îi venea greu să cocheteze cu ideea de a fi invins.

Încă de la primele speciale ale zilei întâi, alsacianul a anunţat culoarea, aliniind trei scratch-uri consecutive. Iar opoziţia a luat act cu docilitate. Cine era să-i ameninţe cucerirea? Cei de la Ford nu se simt deloc în largul lor când sunt scoşi de pe drumurile de pământ. Ogier, de asemenea. Dar el are mari ambiţii de a progresa şi pe bitum, iar aici a dovedit că speranţele-i sunt îndreptăţite, reuşind o clasare finală pe podium. Un loc trei, obţinut la mare luptă cu finlandezul Latvala, care nu a făcut decât o singură eroare în toate cele trei zile ale raliului. Una singură, minoră, dar suficientă să nu prindă podiumul.

Despre Hirvonen nu avem ce comenta. După ce că a evoluat destul de modest, l-a mai trădat şi mecanica. Aşa încât, în acest an, eternul pretendent la titlul suprem este scutit de astfel de emoţii.

Un mare ghinionist a fost şi Petter Solberg care, cu un Citroen C4 WRC privat, a bătut câteva probe, printre care şi a doua trecere pe faimoasa Arena Panzerplatte, cea mai lungă din întreg calendarul competiţional. Cu toate acestea, nu a reuşit mai mult de locul cinci. Dacă în prima specială a întrecerii nu făcea o pană de cauciuc, poate că altfel s-ar fi desfăşurat ostilităţile pentru un loc pe podium.

Ultimul, desigur, fiindcă pe locul al doilea s-a clasat fără să fi fost ameninţat de cineva, Dani Sordo, pilotul secund al echipei de uzină Citroen. Un specialist al probelor de asfalt. Spaniolul s-a ţinut destul de binişor de Loeb doar până pe la jumătatea întrecerii. Moment în care a înţeles că pentru echipă este mai importantă dubla decât lupta fratricidă. Şi s-a resemnat. Ceea ce nu înseamnă că, în caz contrar şi în condiţii normale, putea face mai mult. Loeb pare a fi totuşi de pe altă planetă.

Iar la final, o altă reuşită pe care este absolut necesar să o reţineţi. Ultima specială a raliului, un circuit de câţiva km., a revenit lui...Kimi Raikkonen! O premieră de calibru mondial.

Nicolae Cosmescu


 

WRC 2010-Raliul FINLANDEI


LATVALA ÎŞI APĂRĂ EROIC TERITORIUL


Raliul Finlandei este o competiţie aparte în calendarul mondial. Este socotită întrecerea cea mai rapidă pe “macadam”, un fel de Grand prix al specialităţii. Tot aici, piloţii au de-a face cu viraje nu doar stânga şi dreapta, ci şi în sus şi în jos, datorită faimoaselor săritori, multe dintre ele cu aterizare mascată.

Toate aceste particularităţi au făcut din raliul în cauză un apanaj al sportivilor scandinavi. Cu predilecţie, localnici. În lunga sa existenţă, întrecerea nu a fost câştigată decât de două ori de piloţi non-nordici: Sainz şi Loeb, bien sȗr.

De data aceasta, francezul nu venea la victorie, pentru că ştia că nu e cursa lui. Mare favorit era eroul local, Mikko Hirvonen, dornic de revanşă după un sezon decepţionant până la ora aceea. Motivant era şi faptul că Hirvonen urma să-şi serbeze aniversarea în chiar ziua de final a raliului, când spera să-şi facă cel mai dorit cadou: victoria.

Primele probe îl îndreptăţeau să creadă în reuşită. Se impusese drept lider incontestabil al acesteia după numai trei probe speciale, în care adversarii săi de la Citroen nu păreau a fi în cea mai bună zi a lor. Numai că, pe a patra specială, într-o zonă considerată de finlandez drept cea mai frumoasă din toate întrecerile campionatului, un viraj dreapta cu săritoare, pe care îl parcurgea cu circa 140 km/h, maşina a aerizat bine, zice pilotul, dar s-a năpustit brusc spre stânga, fără să-i lase timp de reacţie lui Hirvonen. Au urmat vreo cinci tonouri, norocoase fiindcă s-au produs pe drum şi nu s-a intrat în contact cu pomii ce-l străjuiau, zonă ticsită de spectatorii. Când haotica mişcare s-a încheiat, cei doi sportivi au reuşit să iasă din epava Focus-ului prin locul în care fusese parbrizul. Nimeni n-a avut nimic în urma “celui mai violent accident din cariera” lui Mikko. Spectatorii au repus autombilul pe roţi, dar acesta era de nefolosit. Un nou eşec în contul vice-campionului lumii.

Dar nici marele său rival, Loeb, “nu se simţea mai bine”. Maşina nu-i dădea satisfacţii, socotind-o drept “de necondus”. Sextuplul campion mondial făcea o figură modestă, fiind puternic eclipsat de mai tânărul său coleg, tot un |Sebastian, dar Ogier. Promovat în echipa mare a lui Citroen, doar pentru întrecerile pe drumuri de pământ. Iar Ogier a onorat încrederea, devenind singurul om de la francezi care putea ameninţa victoria ce părea a-i reveni lui Latvala, instalat în fotoliul de lider încă din prima zi a întrecerii. În ciuda precarei sale experienţe în acest raliu, Ogier a atacat cu toate armele din dotare, dar n-a reuşit să recupereze cele câteva secunde ce-l despărţeau de finlandez. Jari-Matti Latvala şi-a gestionat cu măiestrie şi maturitate avantajul, reuşind o victorie la care până atunci doar în vis putea spera. Dar o victorie meritată, repurtată de unul singur în faţa unei adevărate “armade” Citroen, venită să triumfe şi pe aceste tărâmuri. Şi care a trebuit să se mulţumească cu locurile următoare, în ordinea Ogier, Loeb, P. Solberg, Sordo.

Singurul om de la Citroen care nu a fost o ameninţare a fost…finlandezul Raikkonen! Care ar fi putut intra în puncte dacă nu făcea obişnuita sa incursiune în decor. Cu siguranţă, experienţa acestuia în disciplina rally nu va avea niciun “va urma”. E prea costisitoare şi total neproductivă.

De evidenţiat însă “amzamentul” pe care şi l-a acordat Juha Kankkunen, prezent la start după opt ani de absenţă! Prestaţia sa la volanul unui Focus WRC aparţinând unei generaţii anterioare nu a trecut neobservată. Geniul nealterat al pilotajului său, asociat inteligenţei abordării cursei, i-au prilejuit clasarea pe un onorant loc opt! Întrebat despre diferenţele dintre maşina condusă acum şi cele pe care s-a afirmat, răspunsul său a fost fără echivoc: “ca de la noapte la zi”. Cu toate acestea, nu mai doreşte să “se dea”.

Cu acest loc trei, pe care nu şi l-a dorit, dar care i-a prins foarte bine în conjunctura dată, Loeb are acum un avans de aproape “două raliuri” faţă de cel clasat pe locul secund în ierarhia mondiala, Ogier. Vor urma câteva întreceri pe asfalt. Avantaj, Loeb!


Nicolae Cosmescu