Upplev Köpenhamn på ett annorlunda sätt. Gör en cykelutflykt i det inre Köpenhamn på enbart cykelvägar. En del av cykelvägarna ligger i helt bilfri miljö. På en sådan här cykelutflykt ska man inte ha bråttom. Det är promenadcykling med många stopp som gäller. 
Idé och inspiration
Uppslaget till utflykten samt rutt kommer från en artikel av Catarina Rolfsdotter-Jansson tillsammans med Malmöbon, arkitekten och cykelfantasten Stefan Thörnqvist som var publicerad i Sydsvenskan 2009. Läs artikel här

Heldagsutflykt med tåg och cykel
Cykelturen är 35 kilometer lång men med några små avstickare blir det lite längre. Jag och en väninna tog tåget från Malmö kl 7.00 en lördagsmorgon. Det är en god idé att vara tidig för att få plats med cyklarna i bagagevagnarna. Man löser en barnbiljett för varje cykeln. Vi tåg tåget hem från Kastrup kl 18.00 på kvällen. Det går också att hyra cyklar i Köpenhamn.

Karta med cykelrutt
I menyn till vänster hittar du karta med cykelrutt samt beskrivningar av olika hållpunkter. Jag och min väninna valde att börja inne i city för att avsluta med ett dopp i havet på Kastrup Söbad innan vi tog Öresundståget hem till Malmö. Utgångspunkt kan man naturligtvis välja efter tycke och smak.

Barn
Lite större barn som klarar att hålla sig på sin plats i sällskapet och på cykelvägen kan mycket väl delta i cykelutflykten.

God förnöjelse!

Tack Stefan Thörnqvist och Catarina Rolfsdotter-Jansson för att jag får sprida cykelutflykten vidare på detta sätt.

Charlotte, twitter: @lottech