Achterbrug lagers en cardanas invetten Kawasaki GT550

 

Kawasaki Z 550 GT 

Benodigdheden

  • Momentsleutel (14, 23, 25, 30 en 75 Nm, zorg ook voor verloopstukken zodat je een imbus 6 mm met 14 Nm kunt vastzetten)
  • Doppenset (doppen 13,14,27,30 mm, imbus 6 mm)
  • Imbussleutel (6 mm)
  • Hamer
  • Molybdeensulfide vet (bijvoorbeeld Molykote BR2 plus) voor de achterbruglagers
  • Hoge temperatuur vet (bijvoorbeeld Castrol LMX) voor de cardanas en eventueel voor de wiellagers
  • Boortje o.i.d. van 3 mm
  • Voelerbladen (1.4 - 1.6 mm)
  • Kruisschroevendraaier

Tegelijkertijd

 Omdat je tijdens deze procedure toch het wiel er uit hebt, kun je meteen je wiellagers smeren (zie Haynes hoofdstuk 5). Je kunt ook de trommelrem achter controleren en de remnokas loshalen en invetten ter voorkoming van corrosie en het daardoor blijven hangen van de rem (Haynes hoofdstuk 5). De controle moet zeker worden uitgevoerd  als de wijzer buiten de usable range komt bij volledig intrappen van de achterrem.

Procedure 

Motor op de bok zetten, stelschroef van de achterrem losdraaien en verwijderen. Splitpen, moertje en ring van staaf die achterrem tegenhoudt losmaken. 

 Achterste demperophanging links en rechts losmaken, zodat schokbrekers makkelijker te verwijderen zijn en de achteras makkelijk loskan en weer vast gedraaid kan worden. Schokbrekers verwijderen. Splitpen en moer van de achteras verwijderen en as eruit tikken, bij originele uitlaten hierbij de achterkant iets optillen zodat de as onder de uitlaten doorkan.

  Wiel verwijderen.

Eindoverbrenging (ook wel cardanhuis genoemd) die vastzit met 4 moertjes losmaken van de achterbrug, opletten dat de veer aan de eindoverbrengingskant niet wegspringt. De eindoverbrenging niet op de binnenkant neerleggen, dan loopt de olie uit het overloopgaatje ...

Tussen de versnellingsbak en de draagarm zit een rubber beschermhoes van ca 10x10 cm. Maak deze los van de versnellingsbak door de kruisschroef op de klem los te draaien. De moeren (30 mm) op twee assen aan beide kanten van de draagarm losdraaien en de assen met een imbus (6 mm) er uitdraaien. Verwijder de draagarm met rubber beschermhoes.

Je kunt nu voorzichtig met een grote platte schroevendraaier de lager beschermkapjes er uit wippen van de draagarm en de lagers er voorzichtig met je vingers uit pulken. Maak de lagers schoon, vet ze weer in met molybdeendisulfide vet en monteer ze weer in de draagarm. Als de lagers versleten zijn, vervangen door nieuwe.

De cardanas hangt nu nog aan de versnellingsbak. 

Draai de as zodat aan de versnellingsbakkant een gaatje van 3 mm zichtbaar is, duw hier het boortje in, zodat de pin ingedrukt wordt. Nu kun je de cardanas er afschuiven. Let op, want het pinnetje (ca 5x4 mm) springt waarschijnlijk weg en die heb je later nog nodig. Controleer de staat van de kruiskoppeling, een lezer meldde dat zijn kruiskoppeling in één richting niet soepel meer scharnierde. Maak de spieën aan de voor en achterkant van de cardanas schoon. Vet de spieën aan de voorkant van de cardanas in met hoge temperatuurvet. Doe hetzelfde met de achterkant van de cardanas, hier moet ongeveer 17 ml vet in, doe dit goed, want hierover schuift de cardanas bij in en uitveren om te compenseren voor het verschil in lengte.

Monteer het pinnetje op de spie aan versnellingsbakzijde en klik de cardanas er op. Controleer of de cardanas goed vast zit door er even aan te trekken.

Monteer de draagarm. Draai de assen met de imbussleutel zo aan dat er een ruimte van 1.4 - 1.6 mm overblijft tussen het linkerlager en het frame. Draai, om de lagers te zetten de assen stevig aan met de imbussleutel, gebruik geen verlengstukken. Draai de assen weer los tot ze net geen druk meer geven en zet ze vast met 14 Nm. Let op dat de speling tussen linker lager en frame 1.4 - 1.6 mm bedraagt.

Maak de tanden van de eindoverbrenging aan de wielkant schoon en vet in met hoge temperatuurvet, doe hetzelfde aan de bijpasende  tanden van het wiel. 

Bevestig de eindoverbrenging weer aan de achterbrug (let op goede montage van de veer) gebruik locking fluid op de boutjes en draai de moeren vast met 23 Nm.

Maak de afstandsbussen en de achteras schoon en vet ze licht in met hoge temperatuurvet, vergeet de pasbus in het cardanhuis niet. Eventueel kun je ook de wiellagers nog van nieuw hoge temperatuurvet voorzien (dit moet om de 2 jaar of 10.000 km). Breng het wiel en de afstandsbussen weer op hun plaats en monteer de as (bij originele uitlaten hierbij de achterkant iets optillen zodat de as onder de uitlaten doorkan, assistentie is hierbij handig maar niet noodzakelijk). Monteer de achterremstang en de stang om het remhuis tegen te houden. Stel de achterrem af. Draai de wielasmoer met 75 Nm vast terwijl je de achterrem hard intrapt om het remhuis te centreren. Monteer de schokbrekers  en zet de bouten vast met 25 Nm. Zet de uitlaatsteunen links en rechts weer vast met 30 Nm. Vervang de oude splitpennen door nieuwe.

Disclaimer

Bovenstaande procedure is afkomstig uit "Haynes Kawasaki 400, 500 & 550 Fours 1979-1991" en op basis van eigen ervaring iets aangepast  (de volgorde en enkele onderdelen die wel of niet losmoeten). Ik  aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik van deze informatie.

Dank aan Remco Lubbers voor aanvullingen op deze pagina.