21.09.12 - Lipkin ontkracht verband XMRV en ME/CVS

Lipkin studie ontkracht verband XMRV en ME/CVSVri, 21/09/2012 - 11:04


Dr. Ian Lipkin die in opdracht van de Amerikaanse overhead een onderzoek deed naar een vermeend verband tussen XMRV (xenotropic murine leukaemia virus-related virus) en pMLV (polytropic murine virus) en ME/CVS, is tot de conclusie gekomen dat dit verband er niet is.
Onderzoekers van het Whittemore Peterson Institute hadden in 2009 in Science gepubliceerd dat XMRV een trigger was voor ME/CVS. Het blijkt nu dat het gaat om een besmetting in het laboratorium dat de onderzochte stalen corrumpeerde. Verder onderzoek heeft wel aan het licht gebracht dat een aantal andere virale infecties wél een rol spelen zoals enterovirusen, klierkoorts, hepatitis en parvovirussen, en dat een chronische virale ontsteking of een gereactiveerde virale ontsteking zoals Epstein Barr virus en HHV-6/humaan herpes virus type 6 bij een segment van de patiënten duidelijk aangetoond kan worden.

Bron :  ©  Mediplanet - reproductie enkel na voorgaand akkoord.  Dit  artikel werd gereproduceerd door de CVS/ME Liga met toestemming van Mediplanet.


De originele tekst (English) kan u lezen op :  mbio 


 CheckStat