Welkom‎ > ‎CVS/ME Liga Vlaanderen‎ > ‎Onze acties‎ > ‎

Marc van Impe uitgenodigd op Persconferentie over CVS op de Noorse Ambassade


Hieronder leest u de uitnodiging die Marc van Impe (journalist en ondervoorzitter van de CVS/ME Liga Vlaanderen) kreeg van een collega journalist om op een persconferentie over ME/cvs  (op de Noorse Ambassade) een toelichting te geven over deze zwaar invaliderende lichamelijke aandoening.  De uiteenzetting door Marc van Impe op hun vorige persconferentie in Houthalen, alsook zijn blogs ( zie : De Imperatief) worden erg gesmaakt! Niet iedereen mag een tweede keer terugkomen... maar van Impe wel...

Het initiatief van http://www.offroadbiking.eu/  is natuurlijk een prachtinitiatief voor ME/cvs-patiënten... (dat kan u lezen in onderstaande uitnodiging)... want de opbrengst gaat naar de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek bij ME/cvs!Uitnodiging:Beste Marc,Begin mei organiseren we een persconferentie op de Noorse ambassade in Brussel (de juiste dag moet door de Noorse ambassade nog bepaald worden) over de CVS problematiek. Op de persconferentie worden vijf triatleten voorgesteld die gaan deelnemen aan de Norse Man in Noorwegen, een uiterst zware triatlon. De echtgenote van één van de deelnemers heeft CVS.


Daarop is het idee ontstaan om de CVS-problematiek meer aandacht te geven.
Zo zullen extra sponsors gezocht worden voor de triatleten en hun trip naar Noorwegen. Tegelijk worden ook geld ingezameld om het wetenschappelijk onderzoek rond CVS te ondersteunen. Op de persconferentie zal vanuit de Noorse overheid ook info gegeven worden hoe zij omgaan met CVS in Noorwegen. Verder zullen ook CVS-patiënten en andere betrokkenen getuigenissen afleggen.

Op onze vorige persconferentie in Houthalen gaf u al een duidelijke toelichting. En in uw column heeft u ook een duidelijke en scherpe visie over de hele problematiek. Daarom willen we u graag uitnodigen om op die persconferentie een korte toelichting te geven.


Alvast bedankt!


Met vriendelijke groeten,Erik Braeken

Journalist

Mediaconsultant

Eindredacteur Offroadbiking.eu


 
 
 
 
 CheckStat