Prof. dr. K. De Meirleir

Prof. dr. Kenny De Meirleir is verbonden aan de VUB met o.a. ook een erkenning als specialist in de Interne Geneeskunde. Op dit moment is hij stuwende kracht en directeur van HIMMUNITAS, vzw, Brussel - CFS/ME als internist met dienstverlening aan CFS - groep en klinisch onderzoek.

Zonder enige twijfel is hij in België en daarbuiten de verpersoonlijking van het biologische onderzoek naar CVS. Hij wordt aanzien als een autoriteit in de wereld en is intens bezig om een doorbraak te forceren in het onderzoek en de behandeling o.a. van CVS.

Het is een enorme verdienste dat hij, ondanks veel tegenkanting, blijft zoeken naar antwoorden. Hij ligt mee aan de oorsprong van bijzondere ontdekkingen. Eerder kondigde hij op een persconferentie in Londen nieuwe bevindingen aan. (testkit voor CVS). 

Recenter bracht hij de bevindingen i.v.m. het retrovirus XMRV mee onder de aandacht. Veel van deze resultaten zijn erg technisch en daarom ga ik er niet verder op in. Hij blijft stellen dat er een specifiek biologische oorzaak van het ontstaan van CVS is.

Ik citeer uit ME(cvs)net :

“Onderzoekers van het Whittemore Peterson Institute in samenwerking met het National Cancer Institute en de Cleveland Clinic, hebben onlangs de aanwezigheid ontdekt van een retrovirus in bloedstalen van patiënten met de diagnose ME/CVS. Het humane retrovirus, geïdentificeerd als XMRV, wordt in meer dan 95% van de bloedstalen van de patiënten in deze studiegroep teruggevonden.
XMRV is een humaan retrovirus en is gelijkaardig aan HIV en HTLV-1. Het werd voor het eerst ontdekt door Dr. Robert Silverman, in prostaatkankerweefsel van mannen met een specifiek genetisch defect in hun antiviraal afweersysteem. Voorafgaand aan de Whittemore Peterson Institute studie werd XMRV niet geïsoleerd uit een menselijke zieke populatie of werd niet aangetoond besmettelijk of overdraagbaar te zijn.”

Of dit voor de ultieme doorbraak zal zorgen is af te wachten, maar we hopen op een grote doorbraak.
Ikzelf heb in ieder geval kunnen vaststellen dat Prof. dr. De Meirleir zich vastbeet in mijn ziekte en echt op zoek ging naar mogelijke disfuncties. Deze onderzoeken waren evenwel erg duur en werden niet terugbetaald door het ziekenfonds ( ongeveer duizendvijhonderd euro per testprogramma, vaak na verloop van tijd te herhalen ) Ook de te volgen behandeling was peperduur.
( voorbeeld : antibiotica duizend euro voor twee maanden ).  Ik moest vijftien pillen per dag nemen gedurende verschillende maanden. Ik ken patiënten die al veel meer kosten gehad hebben,  maar wel met resultaat, maar soms ook niet.

Sommige ontdekkingen kunnen ook banaal eenvoudige resultaten opleveren. Zo bleek ik allergisch aan bananen…  die ik al heel mijn leven veelvuldig at ( en die me dus
vergiftigden ). Anderen hadden een lactose -intolerantie en waren snel terug op de been.

Soms zeggen beelden meer dan geschreven teksten :

http://www.youtube.com/watch?v=ZB7IvaOmr-g

Vzw Himmunitas

Tyraslaan 111,

1120 Neder-over-Heembeek, Brussel

Telefoon: 32-2/266 87 40 (vanuit België 02/266 87 40)