Historie Hèverinnekes

Historie Dansgroep de Hèverinnekes

Stichting Dansgroep de Hèverinnekes is bij notariële akte opgericht op 22 januari 1996.

In de oprichtingakte is te lezen dat het doel van de stichting toen was:

· het begeleiden van de dansgroep en haar individuele leden

· het organiseren van trainingen, uitvoeringen en wedstrijden voor de dansgroep

· te zorgen voor een oefenruimte en regelmatige uitvoeringen voor de dansgroep

· de zorg voor de tot vermelde doelstelling beschikbare financiële middelen

Vanaf de oprichtingsdatum tot 2001 is Dansgroep de Hèverinnekes steeds een actieve vereniging geweest die veel successen behaald heeft op vele nationale en internationale toernooien, waaronder provinciale -, nationale – en Europese kampioenschappen. Dansgroep de Hèverinnekes stond in die tijd hoog aangeschreven en werd vaak gevraagd voor optredens in en buiten de regio. Na de eerder genoemde einddatum was het een vereniging in ruste.

Doorstart Dansgroep de Hèverinnekes

Eind 2010 hebben een aantal ouders het plan opgevat om te bekijken of er animo was bij de schooljeugd van Noorbeek om te gaan dansen in een nieuw op te richten dansgroep. De belangstelling was enorm en het initiatief werd door vele ouders toegejuicht. Na een eerste bijeenkomst met de ouders leverde dit een ledenaantal op van 15 dansende meiden, variërend in leeftijd van 7 – 10 jaar. De dames worden getraind door Thera Peeters – van de Veur uit St. Geertruid en verzorgden hun eerste officiële optreden tijdens de carnavalszitting ter ere van Prins Eduard I en Prinses Nicole, op 6 januari 2012.

Dansgroep de Hèverinnekes op dit moment

De trots van de Dansgroep bestaat op dit moment uit twee actieve groepen.

Een groep van 14 meiden, die sinds 2011 samen danst

en een groep van 7 meiden, die in april 2013 gestart zijn met dansen.

De doelstelling is, zeker in het begin, om de kinderen op een leuke manier te laten trainen en hier en daar een uitvoering te verzorgen. Het is, in ieder geval voorlopig, zeker niet de bedoeling om te gaan deelnemen aan toernooien, wedstrijden etc.