Regels CV de Hèvers

Het carnavalsseizoen

Het carnavalsseizoen duurt van de 11e van de 11e tot aan de adventstijd en van 1 januari tot en met carnavalsdinsdag 24.00 uur. Buiten deze periode mogen de leden van de carnavalsvereniging niet in vol ornaat verschijnen. Ook als de prins, door omstandigheden, in het seizoen bij een uittreden niet aanwezig kan zijn, zullen de leden eveneens niet in vol ornaat aantreden.

Kledingvoorschriften

Bij een uittreden in het carnavalsseizoen zijn de leden van de carnavalsvereniging in vol ornaat, dat wil zeggen: zwart kostuum, zwarte schoenen, wit hemd, vlinderdas, giletje, sjaal, witte handschoenen, de verenigingsmedaille, de medailles van de prinsen van de afgelopen twee jaren en de steek. Die witte handschoenen en de sjaal worden alleen gedragen bij de officiële handelingen. Voor activiteiten buiten word ons tenue gecompleteerd met een warme overjas.

Uitzoeken nieuwe Prins of Prinsenpaar

Iedere man, getrouwd of ongetrouwd, kan prins worden van de carnavalsvereniging. Het zoeken van een prins gaat tegenwoordig als volgt: leden van de carnavalsvereniging kunnen zich tot 1 April kandidaat stellen om komend jaar prins te worden. Als zich geen kandidaat uit de vereniging voor 1 april aangemeld heeft, gaat de prinsencommissie (bestaande uit 2 oud-prinsen die wel nog lid zijn van de carnavalsvereniging) op zoek naar een kandidaat. Veelal hebben aspirant-prinsen in de loop van de jaren te kennen gegeven om ooit, of met een voorkeur voor een bepaald jaar, prins te worden van de carnavalsvereniging. Aan de hand van het kandidatenlijstje wordt dan gekeken wie zich als eerste voor dat jaar heeft aangemeld. Deze kandidaat wordt dan benaderd en bij een positief antwoord wordt hij dan de nieuwe prins en of prinsenpaar.