CURSUS RUSSISCH VOOR VRIJGEZELLEN !
- deel 1: versieren in een Russische uitgaansgelegenheid -

Een bezoek aan Rusland is een bezoek aan de hemel voor vrijgezellen. Nergens zijn de kansen groter om een mooie intelligente dame aan de haak te slaan dan tijdens een gewoon bezoekje aan een Russische bar of discotheek.

Wie denkt dat het de vrouwen om het Westerse geld te doen is heeft het overigens mis. De aanmerkelijke succes-kansen liggen hem in het feit dat de "markt" wat anders verdeeld is. Immers, van de vruchtbare bevolking is 40% man en 60% vrouw. Dat komt met name door de lage levensverwachting van de man (59 jaar) in Rusland. Dus heeft de Russische man hetzelfde voordeel als ons. Hij profiteert daar dan ook van en gelijk heeft hij!  (vaak ook nadat de huwelijks-overeenkomst is aangegaan... wat weer wat minder is, en waar een "betrouwbare" Westerse man in de ogen van een Russisch meisje wel een pluspunt heeft).

Een uitgaansgelegenheid is een mooie "filter" om in een kuip van kansen te komen. Vaak is de hierboven geschetste verhouding NOG schever in ons voordeel: Argument 1: De gehuwden blijven vaak weg uit het uitgaansleven. Een stukje wiskunde laat zien dat als je uit de bovengenoemde verhouding evenveel mannen als vrouwen weghaalt dan wordt is de man-vrouw verhouding bij discotheekbezoekers dus schever.
Argument 2: van de discotheek-gaande leeftijd zit de helft van de mannen in het leger en is er dus op de avond dat "wij onze slag moeten slaan"niet bij.

Overigens er zijn drie argumenten die de zaak weer wat in evenwicht trekken: (1) lelijke vrouwen blijven thuis - ze weten immers dat ze er niets te zoeken hebben; overigens kent Rusland weinig lelijk vrouwen (2) een man gaat vaker stappen dan een vrouw, en (3) een man is financieel vermogender om te kunnen gaan stappen. Op dat laatste spelen de Russische uitbaters van bars en discotheek goed in: voor vrouwen meestal gratis entree. Er zijn zelfs gelegenheden waar het helemaal leuk geregeld is, zoals de Krasnyj Lev in Petersburg: vrouwen onbeperkt gratis champagne! Dan heb je het als man dus goed naar je zin.

Tip: in St. Petersburg loopt het taalprogramma Russisch-in-Rusland, speciaal voor Nederlanders en Vlamingen: onderdak met taallessen.
Een mooie kans om het Russische uitgaansleven met alle bijbehorende geneugden te ontdekken ! De schrijver van deze cursus kan er over meepraten! Zie
www.russischinrusland.nl

Russen zijn intelligent, en een Russische vrouw kun je dan ook echt voor je winnen als je een paar zinnen meespreekt. De Russische vrouw houdt van elegante mannen en complimentjes zijn van harte welkom. Hieronder zullen we een handje helpen door wat mooie zinnen fonetisch uit te schrijven... Overigens als ze Engels spreekt dan zal ze het spreken, en is het onderstaande niet van toepassing... maar spreekt ze geen Engels dan kom je hier dus verder mee!

1. Kennismaken. Niks geen "heb je sigaretten?" of ander excuus om op een vrouw af te stappen. De Russen zijn daar heel direct in, en dat maakt het allemaal heel erg makkelijk. Als je een leuke vrouw aan de bar ziet dan vraag je simpel: "Wil je kennismaken?" oftewel "Goo-tsjesj pa-zna-ko-miet-sja"

2. Het antwoord is heel makkelijk te begrijpen, want het is "ja" of het is "nee", en dat "ja" "da" is en "nee" "njet" daar hoef je geen studie slavistiek voor gevolgd te hebben.

3. Mocht het een "nee" zijn, zeg dan maar "zjalka" wat "jammer" betekent, en richt je peilen op een ander. Hoewel... in Rusland is een vrouwelijk "nee" heel vaak toch "ja". Dus doorgaan volgens het schema "ja"  is ook een optie. Wat erger is dan "nee" is als ze over hoofdpijn, d'r vriend of d'r vriendin begint, want dan is het echt "njet".

4. Fifty-fifty voor "da" en dus krijg je een kans. Het is nu zaak om snel wat te drinken aan te bieden, maar eerst zul je haar interesse moeten winnen. Zeg maar dat je voor de eerste keer in Rusland bent, dan komt ze vanzelf wel met de vraag hoe dat bevalt. "Ja perwyj raz v rassieja" is dan jouw zin en haar antwoord zal in 99% van de gevallen zijn "kak tjee-bjee nraa-viet-sja?" of gewoon "kak?". En nu kun je mooi voor de eerste keer scoren, want je zegt "vanaf dit moment heel goed": "s e-ta-wa ma-mjen-ta ot-sjen ga-raa-sjoo !". Zeg het met een lach en maak met een gezichtsuitdrukking duidelijk dat je naar haar verwijst. Hier heb je je eerste uitgescoorde doelpunt en die tellen dubbel !

5. Nu kun je haar iets aanbieden: "shto-nibud piet goo-tsjesj" met weer het gebruikelijke "da" of "njet" of de naam van het drankje als antwoord.

6. Namen van de meest gangbare drankjes: 1. Piva (bier) 2. Vienoo (wijn) 3. Krasnooje Vienoo (rode wijn) 4. Bjelooje Vienoo (witte wijn) 5. Wodkoe (wodka - in de 4e naamval)

7. Grote kans dat ze een exotische cocktail (die het tienvoudige van een pilsje kost) neemt, maar dat zul je er toch echt voor over moeten hebben. Een Russische vrouw wil dat je laat zien dat je in haar investeert. Nogmaals, het geld interesseert haar echt niet, maar het laatst genoemde feit wel! Haak hier dus niet af, want dan kun je beter in Domburg naar een "Zeeuws meisje" op zoek gaan. Dan krijg je er nog een boerderij bij ook!

8. Goed, even niet afdwalen, want concentratie is in dit stadium een vereiste. Er kan nu van alles misgaan, en het ergste is wel als je in de rij moet gaan staan voor je drankjes. Helaas is dat in veel discotheken nog het geval (soms gaat de rij dwars over de dansvloer). Mocht je hier een "rij" tegen hebben, dan kun je de tegenspoed ombuigen in je tweede uitdoelpunt. Een echte Rus omzeilt een rij door de eerste persoon in de rij "om te kopen". Biedt de eerste persoon in de rij 50 roebel (iets meer dan een euro) om ook jouw bestelling door te geven. Als je ook hier een enkel Russisch-talig persoon treft zeg je: "Zaa-kaa-zjie-tje paa-zjaa-loej-staa dljaa mjenjaa ... ie ...; ie bjee-rie-tje sam piet-die-sjat roe-bleej" of te wel "Bestel voor mij alstublieft ... en ... en neem zelf 50 roebel". Op de puntjes vul je de drankjes in.

9. Vanaf dit moment ben je een held. En daar kun je je nu ook naar gedragen. Dus aarzel vooral niet met komplimenten; al moet je het ook niet te bont maken. Verschillende gradaties staan hieronder: 1. Jij bent leuk = "tyj sym-paa-tietsj-naa-jaa"; 2. Ik vind je leuk = "tyj mnjee nraa-viesh-sja" 3. Je bent mooi = "ty kraa-sie-vaa-ja" 4. Ik ben blij dat we elkaar ontmoet hebben = "Ja rad shtoo myj wstree-tie-lies" 5. Ik wou dat ik je mee mocht nemen = "Ja khotel by shtoby wozmozhno wzjat tebja soboi" (laat deze laatste overigens maar achterwege; tenzij je echt in de winning mood bent).

10. Zodra het drankje leeg is, vraag je haar ten dans. Of belangrijker: eigenlijk nog daarvoor !!! Tsja, een Nederlander heeft het idee dat waar hij voor betaald heeft dat moet eerst op zijn; hier zul je een "move" moeten maken tegen al je gevoel in !!! Dit, door dat moment nu net NIET af te wachten. Het drankje is bijzaak. Laat juist het tegenovergestelde blijken en laat zien dat zij het belangrijkste is. Dus vraag haar op tijd ten dans en laat daarbij de met veel moeite verkregen drankjes voor wat ze zijn... ga met haar dansen en kijk niet meer naar de drankjes om. In het beste geval worden ze door de serveerster meegenomen tijdens de dans en voor jou de kans om daar nonchalant op te reageren. Maar goed, zover is het nog niet. Haar ten dans vragen. Als je dat op de Nederlandse manier doet "wil je met me dansen", dan scoor je in eigen doel; want dan geef je aan dat je niet zeker van je zaak bent (en dat is nu net in Rusland VEEL belangrijker dan te vragen naar de mening van een vrouw !!!) dus handel je hier op Russische wijze en zeg je het op elke manier, zolang het maar grammaticaal geen vraag is, dus "ik stel voor te gaan dansen" = "ja pred-laa-gaa-juu tan-tse-wat"; "ik wil met je dansen" = "jaa gat-sjoe staa-boj tan-tse-wat" (deze variant heeft de voorkeur!); we moeten dansen = "nam naa-daa tan-ce-wat"

Galant zijn is hoofdzaak. Dat zijn we in Nederland al lang verleerd; dus hier liggen we in de concurrentie wat achter op de Russische man. Galant zijn is echter niets meer dan cliche's oprakelen, dus laat "etiketten" maar boven komen. Stoelen aanschuiven, jassen aannemen, deuren ophouden, complimenten maken en vooral een heel rustige maar degelijke houding aannemen. Geen gegiechel, of emotioneel gezeik, je moet er als een vent staan. En wel met goede manieren. Laat zien dat je voor iemand kunt zorgen, kunt beschermen; laat je kracht zien zonder daar de nadruk op te leggen.

Het bovenstaande zijn zinnen en tips, met een bewezen werkende waarde. Overigens zonder dit alles kom je er ook wel. Alleen maak je met het bovenstaande kans bij vrouwen waar je daarvoor nooit dacht een kans bij te maken. De echte mooie Russische vrouwen zijn die vrouwen die nog puur zijn en niet zelden spreken die geen Engels. Kennis van de Russische taal, al is het maar een beetje, is dan een vereiste en een ECHT PLUSPUNT. In het andere geval kan men je nog wel eens als de na-ieve buitenlander beschouwen, waardoor je eerder prooi bent dan roofdier. Maar kennis van de taal is een teken van respect. En respect wordt beloond met respect!

SUCCES MET DE PRAKTIJK !!!

link: cursus Russisch in Rusland