Hamachii
 
Pe scurt acest tutorial va invata cum sa va faceti un server de Metin2 de la inceput , fara prea multe dureri de cap ...
Programele folosite : Xampp ; Hamachii ; PortMap ; Filezilla ; VirtualBox .
Acest tutorial necesita folosirea unui calculator cu o putere minima de calcul de :
1 gB ram
2 gHz CPU
32 mB placa video

Atentie !
Emularea serverului de Metin2 depinde de calculator , intrucat acest tutorial a fost facut pe PC-ul meu (4gB RAM , 3 gHz CPU x2 , nVidia 9600 gT)
Puterea de procesare a unui server de Metin2 si utilizatorii tinuti pe el depinde de puterea de calcul a calculatorului .
De exemplu , cu internet de banda 10 mB /s (UPC) , cpu 2,1 gHz si 4 gB ram am putut duce 30 de playeri fara lag (bineinteles , minumum de ram necesar fiind 1,5 gB pentru a duce acesti jucatori fara a sacada cumva jocul)
crearii serverului

Cu ajutorul programului PortMap, puteti crea o gazduire online, unde se pot inscrie jucatorii.

Hamachi este programul de baza. Fara acest program, nimeni nu poate juca.

InstantServer este insusi serverul, care trebuie deschis pentru a putea juca.

Navicat se foloseste pentru tot ce exista in joc. In Navicat puteti bana utilizatori, puteti sa ii faceti GM | GA, puteti crea si edita magazinele, puteti modifica statusul unui player, ii puteti modifica numele si multe altele.

Cu ajutorul acestui program puteti deschide serverul.

Cu acest client puteti intra in joc.

Pasul 2 – Instalarea programului Hamachi si deschiderea serverului

Mai intai instalati Hamachi. Dezarhivati fisierul “InstantServer.exe” – parolamcncc.com“. Intrati in fisierul dezarhivat si redenumiti fisierele cu extensiile*.vhd“ si “*vmc” in “Metin2.vhd” respectiv “Metin2.vmc“. Click dreapta pe “Metin2.vmc” -> Open With -> Notepad. In acest fisier puteti gasi:

<memory>
< ram_size type=”integer”>827</ram_size>
< /memory>

Numarul 827 reprezinta numarul in mb de rami pe care ii poate folosi serverul. De obicei se modifica, punand 512. (*)

<pathname>
< absolute type=”string”>C:/###/###.vhd</absolute>
< relative type=”string”>./###.vhd</relative>
< /pathname>

In loc de “C:/###/###.vhdpuneti locatia fisieruluiMetin2.vhd“. Spre exempluD:/Metin2/Metin2.vhd“. Mai jos, in loc de###” srieti numele fisierului vhd, adica “Metin2.vhd“.

Daca am dezarhivat serverul in C si l-am redenumit Metin2, atunci ar trebui sa arate cam asa:

<pathname>
< absolute type=”string”>C:/Metin2/Metin2.vhd</absolute>
< relative type=”string”>./Metin2.vhd</relative>
< /pathname>

Asa… am terminat si asta. Acum intrati in “Metin2.vmc”(Atentie! NU poti intra daca nu ai Virtual PC instalat.). Asteptati sa se incarce pana apare pe ecranlogin :“. Aici trebuie sa scrieti “root”. Dati enter si apare “Password”. Scrieti “mcncc.com” (Atentie! NU se vad stelute sau asteriscuri. Doar scrieti “mcncc.com” si dati enter.). Apare “Mcncc#“. Scrietisysinstall” si apoi apasati enter. Intrati la “Configure -> Networking -> Interfaces -> de0“. Apasati enter si apoi din nou enter.


La “Host:” trebuie sa scrieti “.localhost“. La “Domain:” scrieti “localhost“. La “IP4v Gateway:” scrieti ip-ul vostru de Hamachi, care apare deasupra numelui ales la instalare. La “IP4v Adress” scrieti ip-ul de hamachi iar cifrele de dupa ultimul punct le inlocuiti cu “100“. Spre exemplu: Daca ip-ul meu de Hamachi este “5.154.194.47“, la “IP4V Adress” scriu “5.154.194.100“. La “Netmask:” scrieti “255.0.0.0“. Apasati “OK“, “Yes“, “Cancel“, “Cancel” si apoi “Exit Install“. (Atentie! Pentru a selecta diverse campuri unde trebuie sa scrieti, folositi tastaTAB” ). Apoi scrieti/etc/rc.d/netif restart“. La “Mcncc#”, scrietireboot“. Asteptati pana ce apare din nou “login:“. Scrietiroot” la “login:” si “mcncc.com” la “Password:“. Enter si apoi dupa ce s-a incarcat scrieti./start“(“./start” veti scrie de fiecare data cand deschideti serverul) si lasati sa se incarce.

Intrati in PortMap. Dublu-click pe primul camp. Se deschide o fereastra, unde gasiti un ip “0.0.0.0“, pe care il modificati cu ip-ul de hamachi urmat de “100“, in cazul meu “5.154.194.100“. Modificati ip-ul la toate campurile si apoi gasiti un buton verde:

butondeschirede Ghid Metin2   Cum fac un server privat de Metin2Click pe fiecare camp si apoi pe acest buton, pentru a deschide porturile.

network Ghid Metin2   Cum fac un server privat de Metin2In server, jos gasiti langa un icon cu un fisier, un icon cu un T intors. Click dreapta pe el si apoi “Networking Settings“. La “Adapter 1:” modificati in “Hamachi Network Interface“. Apoi OK. Cand apar 8connect: Operation timed out“, inseamna ca serverul este deschis.

Intrati in Hamachi, “Network -> Create a new network” si creati o camera. Intrati in “client -> mc.txt” si in loc de ip-ul de acolo, puneti ip-ul vostru de Hamachi.

Acum ca ati modificat si asta, intrati in iconita cu cap de sura si scrieti la “Usernamerain, iar la “Password12345. Ar trebui sa intrati direct pe cont.

Cam asa se face un server privat de Metin2. In urmatoarele zile voi mai adauga cateva ghiduri gen”Cum sa faci un GM | GA“, “Cum sa modifici magazinele” si multe altele.

Daca a intervenit vre-o problema la crearea serverului, scrieti in comentariu, si va voi raspunde cu placere.

                             Pe  ip
Cum sa faci server privat de metin2!
Lista de dowloadat programe pentru server privat !
Server File -CLICK
7zip -CLICK
Navicat -CLICK
PortMap -CLICK
1. Downloadezi un server file si il dezarhivezi.
2. Dupa ce ai dezarhivat totul, folderul ??2???? denumeste-l Mt2, ??2??.vhd il denumesti Mt2.vhd si ??2.vmc il denumesti Mt2.vmc.
3. ??2????(???).rar este ha_VirtualPC2007SP1_setup.rar care trebuie sa o dezarhivezi, si sa instalezi programul !
4. Intri in programul cu 15/14 KB Mt2.vmc, il deschizi cu notepad, si modifici mai jos:
C:\??2\??2??.vhd In: C:\Mt2\Mt2.vhd
.\??2??.vhd .\Mt2.vhd


Deschizi VMC (dai dublu click pe el, nu il mai deschizi cu notepad) si dai la consola neagra X, Turn OFF, te duci sus la o consola mai micutza si dai Setting, mai jos te duci la Network adaptor 1 si setezi Hamachi Netwok Interface.
Apoi dai Start, astepti consola neagra sa isi faca treaba, dupa care la login scri ID: root si PASSWORD: mcncc.com.
Apoi mai scri - ifconfig - sysinstall, dupa ce ai apasat sysinstall te duci al Configure, Network, Interface, si in IPv4 Gateway scri IP tau de hamachi (EX: 5.16.203.242), si in IPv4 Address scri IP tau de hamachi dar cu .100 la sfarsit (EX: 5.16.203.100) si in Netmask scri 225.0.0.0.
Dupa ce scri tot, dai OK, cancel, cancel, exit install, si scri comanda /etc/rc.d/netif restart, apoi ifconfig apoi comanda mult asteptata ./start.
Deschizi PortMap (unde sunt mapele) si la fiecare fisier de acolo scri IP tau de hamachi si apesi sus pe un buton VERDE la fiecare fisier ca sa pornesti mapele, adica dai play la ele, uite o poza sa te luminezi.
Dupa ce ai dat ./start si ai deschis si portmap, astepti..astepti.., vreo 2-5 minute (da sa le astepti, nu stai 1 minut si zici repede nu merge), apoi in MC.TXT de la launcher scri IP tau de hamachi.
Apoi intri in joc si DISTREAZA-TE !

Cum sa faci site pentru serv. tau!

1. Downloadeaza XAMPP si instaleaza-l !
2. Deschide Virtual Machine si PortMap.
3. Du-te in folderul unde ai instalat XAMPP, intra, du-te in htdocs si pune acolo fisierul account_create.
4. Deschide fisierul account_create cu Notepad, du-te mai jos si aici modifica cu IP tau de hamachi

/* Configuration*/
$host_db='Adresa ta de hamachi'; Exemplu: $host_db='5.231.135.243';
$Login_db='root';
$pwd_db='123456';
$bdd_name='account';


5. Acum deschide pagina creata - http: // IP tau de hamachi/account_create.php
exemplu: http://5.231.135.243/account_create.php (este doar un exemplu nu este ip-ul tau de hamachi)

6. Daca ai vreo eroare, du-te in PortMap, deschdie o pagina noua numita "3306", ca sa intelegeti uitati o imagine.

IMG PortMap

Si dupa ce faceti treaba cu 3306, in loc de 5.231.135.243 puneti cu 100 la sfarsit, ex: 5.231.135.100 - Si puneti 100 si la portmap la 3306 si la account_create unde ati pus IP dvs, dar faceti asta numai daca aveti eroare la pagina !


7.Daca vreti un account_create tradus downloadati-l de aici ! NU UITA ! Daca downloadezi account_create tradus care l-am pus eu aici, SA NU UITI sa pui IP tau de hamachi in fisier, da ?


Cerinte de system!
Cerinte minime de sistem
OS - Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7
CPU - Pentium 4, 2GHz
Memorie RAM- 2 GB
Placa grafica de memorie - Placa grafica de baza cu minim 256MB RAM
Placa de sunet - Support DirectX 9.0
Mouse - Mouse compatibil cu Windows-ul
Cerinte de sistem recomandate
OS - Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7
CPU- Pentium 4 2,30 GHz
Memorie RAM- 3,5 GB
Placa grafica de memorie - Placa grafica de memorie de minim512MB RAM
Placa de sunet - Support DirectX 9.0
Mouse - Mouse compatibil cu Windows-ul