25 augustus 2018 : MET DUTRY VAN IEPER TOT HEUVELLAND

 

We  reizen met de trein naar Ieper en gaan  met de autocar tot op de Schreve (Heuvelland) om het stappen te beperken.

 

Programma:

7.10 uur: Verzamelen in het Station te Deinze  ( Trein om 7.20 uur)

Voormiddag: Koffiedrink bij aankomst in Ieper en bezoek aan het Mergelynckmuseum : De gids neemt ons mee in het uniek bewaarde herenhuis van de vooraanstaande familie Mergelynk en vertelt op een schitterende en  ludieke manier over het wel en wee van deze familie.

Middag: Met de bus door Heuvelland naar de Schreve. Voor wie dit wil bestaat de mogelijkheid om met de kabellift van de Rode naar de Zwarte berg te gaan ( facultatief) - Mogelijkheid om de Picon Vin Blanc te proeven ( facultatief) - Broodmaaltijd in het   “Berkenhof” op de Schreve. ( bruine boterham met Ardeense ham)

Namiddag: Bezoek aan de wijngaarden van Entre Deux Mons. De eigenaar vertelt tussen de wijngaarden over zijn wijnbouwverhaal met aansluitend degustatie van 2 wijnen.

Met de bus richting Palingbeek: korte wandeling in het park naar de tentoongestelde kopkes. ( kunstwerk gemaakt ter herinnering aan den Grooten Oorlog) - Met de bus naar Ieper voor avondmaal.

Avond: Gezellig dineren in het Ariane Hotel te Ieper - Bezoek aan de Lastpost

21.16: Trein terug naar Deinze – thuiskomst voorzien om 22.40 uur

 

Menu:  Glaasje bubbels

             Neptunussalade van reuzegarnalen en avocado in tomatendressing

             Varkensrug “Duroc d’Olives” met St.-Bernardus Prior en karamelappeltjes

             Tartaar van ananas met witte chocolade en macaron

             Mokka

 

( prijs avondmaal 40 euro/persoon  - dranken inbegrepen) Te betalen de dag zelf.

Kostprijs uitstap : Leden 50 euro /persoon      Niet – Leden 55 euro/persoon, ( trein / bus/ koffiestop/ middagmaal/ingang museum + gids/ wijndegustatie).

Inschrijven kan bij Geert Vanluchene door over te schrijven naar BE16 3900 4578 5974 met vermelding “uitstap Dutry” en dit ten laatste tegen 17 augustus 2018.

Vriendelijke groeten,

Culturele Kring Dutry -  Bachte