CONCEPT CULTINAIR
18 Gentse huizen    18 artiesten    18 koks    3 gangen     1 afterparty    50 euro

 
Cultinair is een project dat in zes Gentse zones cultuur en koken samenbrengt in karaktervolle Gentse woonhuizen, opengesteld door de eigenaars.

In totaal zullen er in 18 Gentse huizen, 18 artiesten optreden en zullen 18 koks elk een driegangenmenu bereiden. Per zone zijn er 3 x 16 deelnemers, die tussen de huizen rouleren (van voor-, naar hoofd- naar nagerecht).  Alle ingeschreven deelnemers (3 x 16 per zone) - 288 in totaal - verzamelen ten slotte opnieuw voor de Cultinair After Party waar verder gedanst en gedronken kan worden. Andere fuifgangers kunnen hierop apart aansluiten (kaarten te koop aan 5€ maar gratis voor deelnemers Cultinair).

Dit alles gebeurt op vrijwillige basis, aangezien de opbrengst bedoeld is voor het zorgfonds van vzw Stappen.

Het zorgfonds is opgericht vanuit de vzw Begeleidingscentrum Stappen, gevestigd in Sint-Amandsberg, om tijdelijk tegemoet te komen aan individuele steunvragen van jongeren of ex-jongeren van het begeleidingscentrum. Vzw Begeleidingscentrum Stappen is een voorziening Bijzondere Jeugdbijstand voor meisjes tussen 14 en 18 jaar die geplaatst werden door de Jeugdrechter of door het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg. Het zorgfonds helpt hen op een praktische manier de overgang naar maatschappelijke integratie makkelijker te laten verlopen. Het gaat om zeer concrete vragen van jongeren, waaronder ondersteuning van huisvesting, schoolloopbaan en medische kosten

Voor meer inlichtingen kunt u ons steeds contateren: cultinair2010@gmail.com.