Winterconcert 18 dec. 2021 Leo Smit Ensemble: fluit, altviool, harp

Nagenieten: recensie met vijf sterren in Leeuwarder Courant - Verdriet en vreugde bij '5-mei-kerstconcert' in Ontmoetingskerk Beetsterzwaag | concertrecensie ★★★★★ Lees en download de recensie hie gratis: https://drive.google.com/file/d/1QeenljgzUTQl8rGLNZeZ9uT2GLbS31Wu/view?usp=sharing

Op zaterdagmiddag 18 december 2021 begint om 15 uur het klassieke Winterconcert door de professionele musici van het Leo Smit Ensemble: Eleonore Pameijer (fluit), Dana Zemtsov (altviool), en Erika Waardenburg (harp). Het concert is al uitverkocht.

Het programma gaat over de viering van 75-jaar vrijheid, want dit concert is eigenlijk ons uitgestelde ‘Vijf Mei Concert’. Het landelijke thema is dit jaar "Geef vrijheid door” met klassieke muziek, die geschreven werd in of rondom de Tweede Wereldoorlog, door componisten, die op één of andere wijze door de oorlog zijn getroffen. De muziek is o.a. van de componisten: Leo Smit (trio), Marius Flothuis (duo fluit harp), Dick Kattenburg (altvioolsolo). Programma onder voorbehoud.

Dit concert is in samenwerking met de Leo Smit Stichting (https://leosmitfoundation.org/), een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. Hun werk is door hun situatie in de vergetelheid geraakt. Toch behoorden zij vaak tot de voorhoede van de muziekcultuur. Daarom doet de Leo Smit Stichting onderzoek, spoort zij werken van deze componisten op, en publiceert zij deze samen met uitgevers en andere partners. Hun leven, werk en context wordt zo toegankelijk gemaakt. In 1996 begon het met Leo Smit. Nu zijn meer dan dertig vervolgde Nederlandse componisten beschreven.

Het concert duurt een uurtje zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag), met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie op: www.cultbee.nl en hier het Programma met links.

Foto-bijschriften : Eleonore Pameijer (fluit), en Erika Waardenburg (harp), foto Ger Wijtsma.

Tweede foto: Dana Zemstov (altviool).

Datum: zaterdag 18 december 2021

Plaats: Beetsterzwaag, Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang Vlaslaan.

Parkeren: naast en tegenover de kerk.

Aanvang: om 15:00 uur.

Einde: om 16:15 uur (het concert duurt een uur zonder pauze).

Kaartverkoop: Bijna uitverkocht, laatste kaarten via email aan cultuur@cultbee.nl en er is geen kaart-verkoop aan de deur/zaal.

Alleen toegang met geldige QR-code.