Winterconcert - 17 dec 2016

Winterconcert door het DAMAST TRIO : Katharine Dain, sopraan, en Emlyn Stam, altviool en Reinild Mees, pianoZaterdag 17 december 2016 -16:00 uur - in Dorpskerk Beetsterzwaag

Het DAMAST TRIO brengt hoogtepunten uit de romantische muziek. De warme klank van de altviool is verliefd op de sprankelende levendigheid van de stem, terwijl de piano beide instrumenten gloedvol begeleidt tijdens hun romance…

Muziek van o.a. Johannes Brahms Zwei Lieder Op. 91 : zang, altviool en piano; Robert Schumann Fantasiestücke : altviool en piano; Joseph Marx Drie liederen : zang en piano; Frank Bridge Three Songs : zang, altviool en piano; Leoš Janáček Ríkadla (kinderliedjes) : zang, altviool en piano.De toegift was het 4e en laatste deel uit de cyclus 'Let evening come' voor zang, altviool en piano van de Amerikaanse componist William Bolcom (1938).

Bekijk hier meer foto's en/of op onze Facebook-pagina Cultbee

De CD-verloting is gewonnen door G. Boerrigter uit Jonkerslan.Download hier het complete programmaboekje.

Download hier het persbericht.

Download hier de flyer.

Beluister en kijk hier een film met een recital

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain zingt met evenveel flair de Matthäus-Passion van Bach of het Requiem van Mozart als de hoofdrol in een moderne opera met Asko|Schönberg onder Reinbert de Leeuw tijdens het Holland Festival of in de Zaterdagmatinee. Haar repertoire reikt van vroege barokopera's tot en met werken van hedendaagse componisten, waarvan er ook een aantal speciaal voor haar zijn geschreven. Ze trad al solistisch op in zalen als Carnegie Hall en Lincoln Center (New York), de Musikverein (Wenen) en het Concertgebouw (Amsterdam). Sinds een paar jaar woont Katharine in Nederland. In 2014 debuteerde ze bij De Nationale Opera in Claude Viviers Kopernikus. Ook werkt ze vaak samen met het Nieuw Ensemble, Cappella Amsterdam en met de Mark Morris Dance Group en het New York City Ballet. Een andere grote liefde van Katharine: liederen en kamermuziek. Recitals in Nederland en in de Verenigde Staten, optredens bij festivals als het West Cork Chamber Music Festival staan regelmatig op haar agenda. Katharine studeerde aan Harvard University, de Guildhall School of Music and Drama en het Mannes College of Music in New York.

Altviolist Emlyn Stam (zijn voorouders zijn Nederlands, maar hij werd geboren in Canada) studeerde in 2008 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij nam deel aan masterclasses bij Pinchas Zukerman, Michael Tree, Yuri Bashmet, Tabea Zimmerman en Kim Kashkashian. Na zijn studie was Emlyn enkele jaren plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Residentie Orkest onder Neeme Järvi. Hij trad als solist op bij het Amsterdam Symphony Orchestra, Orquestra d’Espinho en het Schönberg Ensemble. Emlyn is oprichter en artistiek coördinator van het New European Ensemble dat zich specialiseert in 20ste- eeuwse en 21ste-eeuwse muziek. Verder maakt hij deel uit van het Ysaÿe Trio, waarmee hij ook enkele cd’s maakte. Als kamermusicus treedt hij op in heel Europa, o.a. bij het Kuhmo Festival in Finland, Sound of Stockhom, het Giverny Chamber Music Festival, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival. Emlyn is ook actief als onderzoeker voor de uitvoeringspraktijk van altviolisten en kamermusici van de laat 19e en vroeg 20ste eeuw. Als docent geeft hij regelmatig lessen aan conservatoria in Nederland, Estland en China.

Pianiste Reinild Mees (geboren en getogen in Nederland) maakte naam als partner van vele gerenommeerde zangers en als onvermoeid ambassadrice van het liedrepertoire uit de vroeg-20ste eeuw. Ze trad talloze malen op in binnen- en buitenland, o.a. in het Concertgebouw, met zangers als Sergei Leiferkus, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Piotr Beczala, Marlis Petersen, Charlotte Margiono, Claron McFadden en Tania Kross. Als artistiek leider van de Stichting 20ste eeuwse Lied presenteerde Reinild succesvolle programma’s als Goethe’s vrouwen, The unforgettable songs of Leonard Bernstein en de Vrouwenmuziekmarathon (met liederen van 21 vrouwelijke componisten). Haar CD’s met de ‘Complete Songs’ van Szymanowski, Schreker, Elgar en Respighi wonnen prestigieuze internationale prijzen. Liederen van Schumann en Mendelssohn speelt ze het liefst op historische instrumenten (ook op CD verschenen). Onlangs nam ze in Berlijn het complete liedoeuvre van Korngold op, binnenkort volgen de Complete Songs van Joseph Marx. Reinild studeerde bij Gérard van Blerk, Malcolm Frager en Noël Lee. Enkele jaren gaf ze les aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht, momenteel doceert zij aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" voor € 29,- aan.

Reserveren rechtstreeks bij het restaurant. TEL. 0512-382455 of via website.

Datum: zaterdag 17 december 2016

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Aanvang: 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.

Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).

Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer =stoelnummer!

Bij: Peter Leon, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag ;

of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196