Winterconcert - 16 dec 2017

https://sites.google.com/site/cultbee/winterconcert-16-dec-2017/eleonore_blue1_webversie.jpg?attredirects=0https://sites.google.com/site/cultbee/winterconcert-16-dec-2017/foto_TK_marimbaas_tbv_Winterconcert.jpg
Duo: Tatiana Koleva, marimba en slagwerk & Eleonore Pameijer, dwarsfluit
Een afwisselend programma van een uniek duo.

De combinatie fluit en marimba hoort u niet iedere dag, zeg maar: zelden. Dus echt een reden om uw warme kachel even te verlaten en u te koesteren in de warme klanken van dit virtuoze ensemble in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag. Op het programma staan een aantal werken uit de barokperiode, van Johann Sebastian Bach, Georg Philip Telemann en Georg Friedrich Händel. Deze componisten zouden zelf heel verbaasd geweest zijn hun composities te horen, gespeeld op marimba, aangezien zij dit instrument in de 17de eeuw nog niet kenden. Zij zouden zeker met enthousiasme reageren op dit prachtige instrument met zijn warme klank.Ook twee eigentijdse componisten staan op het programma: De Zuid-Afrikaanse componist Peter Klatzow schreef speciaal voor het Duo de compositie 'Night Music with Illuminations', gebaseerd op het schilderij "Sterrennacht" van Vincent van Gogh. Ook de Nederlandse componist Joost Kleppe schreef werken voor het Duo: Persephone en Psyche, gebaseerd op verhalen uit de Griekse mythologie.Het programma wordt gecompleteerd met werken van Astor Piazzolla en Claude Debussy. 

Het concert duurt ongeveer een uur zonder pauze.
En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" voor € 29,- aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant.

Datum: zaterdag 16 december 2017
Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang:16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.
Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis). 
Bij de kassa in de kerk zijn nu ook pin-betalingen mogelijk.
Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer! 
Bij:vanaf 10/11/2017 bij Peter Leon, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag ;  
of per email: cultuur@cultbee.nl  of telefoon:  06-4022 5196

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag). Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen.
Reserveren aanbevolen!