Vijf Mei concert 5 mei 2017

De CD-verloting is deze keer gewonnen door H. Creemers uit Donkerbroek.

Op vrijdagmiddag 5 mei 2017 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 16:00 uur het klassieke Vijf Mei concert door de professionele musici: Amarins Wierdsma, viool en Edward Liddall, piano.

De Nederlandse violiste Amarins Wierdsma is het zoveelste bewijs van het succes van de Nederlandse vioolschool. Wierdsma kwam als geboren soliste tot bloei bij de Fancy Fiddlers en studeert nu in Londen bij David Takeno die ook Liza Ferschtman de weg wees. Ondertussen bewijst Wierdsma met dit programma dat ze inderdaad een begenadigd soliste is. Programma: Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonate voor viool en piano nr.10; Henrietta Bosmans, Arietta; Szymanowsky Narcisse, (uit mythes op 30), en Maurice Ravel (1875-1937): Sonate voor viool en piano nr. 2 in G gr. t. – Allegretto – Blues – Perpetuum mobile. Allegro.

Bekijk hier de film op YouTube van Ravel door Amarins Wierdsma.

Meer info: www.amarinswierdsma.com En informatie over de pianist op www.edwardliddall.com

Het verhaal over de viool van Amarins wordt met hulp van Joost van Bodegom, o.a. oud-burgemeester van Opsterland en voorzitter van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945, nader onderzocht en tijdens het concert verteld. Deze viool is door Elska t' Hoen is geschonken aan het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Elska's peuterjaren speelden zich af in een Jappenkamp. Haar moeder had, naast de 2-jarige Elska, alleen een boek en de viool mee kunnen nemen, de bezittingen die haar het meest dierbaar waren. Drie en een half jaar later verlieten moeder, dochter en de viool het kamp. De moeder bespeelde de viool tijdens de jaren in het Jappenkamp.

Organisatie: Cultbee in samenwerking met “de werkgroep 4 mei uit Beetsterzwaag, die de herdenking op 4 mei organiseert, met als thema kinderen in de oorlog“ en met als partners: NMF (Nationaal Muziekinstrumentenfonds) en TIHMS.

Het concert duurt ongeveer een uur zonder pauze.

En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" voor € 29,- aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant.

Download hier het persbericht.

Download hier de poster.

Download hier het programma-boekje

Datum: vrijdag 5 mei 2017

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Aanvang:16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.

Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).

Bij de kassa in de kerk zijn nu ook pin-betalingen mogelijk.

Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!

Bij: Peter Leon, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag ;

of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag). Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen.

Reserveren aanbevolen!

Vijf Mei concert door Amarins Wierdsma, viool en Edward Liddall, piano

Lees hier de lovende recensie in de Leeuwarder Courant.