Vijf Mei Concert - 5 mei

Download hier het programmaboekje met de liedteksten.

Lees hier de 4-sterren recensie in de Leeuwarder Courant.

De CD-verloting (CD van Rosy Wertheim) is gewonnen door P. Wilming uit Drachten.

Het klassieke Vijf Mei concert door de professionele musici van het Leo Smit Ensemble: Marcel Worms (piano), Eleonore Pameijer (fluit), en Irene Maessen (sopraan). Zij brengen een programma rond het thema “Verzet” met klassieke muziek, die geschreven werd in of rondom de Tweede Wereldoorlog, door componisten, die op één of andere wijze door de oorlog zijn getroffen. Dit concert is in samenwerking met De Leo Smit Stichting (http://www.leosmit.org), een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. Hun werk is door hun situatie in de vergetelheid geraakt. Toch behoorden zij vaak tot de voorhoede van de muziekcultuur. Daarom doet de Leo Smit Stichting onderzoek, spoort zij werken van deze componisten op, en publiceert zij deze samen met uitgevers en andere partners. Hun leven, werk en context wordt zo toegankelijk gemaakt. In 1996 begon het met Leo Smit. Nu zijn meer dan dertig vervolgde Nederlandse componisten beschreven. Bekijk hier een korte film over de Leo Smit Stichting.

Organisatie: Cultbee in samenwerking met “de werkgroep 4 mei” uit Beetsterzwaag, die de herdenking op 4 mei organiseert, met als landelijke thema Verzet. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant.

Download hier het persbericht. en Download hier de flyer.

Lees hier het uitgebreide artikel in de SA!

Datum: zaterdag 5 mei 2018

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Aanvang: 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met Fairtrade-koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.

Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).

Vanaf 5 april: Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!

Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag

of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196