Tryater woensdag 20 april

It famke en de twiveler (oorspronkelijk Two voor the seesaw) is een Broadwayklassiekerdie in 1962 verfilmd werd met Robert Mitchum en Shirly Maclain. Joop van den Ende maakte het stuk in 1971 met Jeroen Krabbé en Willeke Alberti. De mannelijke hoofdpersoon heeft gebroken met zijn liefde. Hij besluit naar de stad te gaan om afstand te nemen van zijn thuissituatie. Daar ontmoet hij een meisje dat, net als hij, opnieuw vorm wil geven aan het leven. Ze voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken. Is hun liefde een middel om de eenzaamheid te verdrijven of is het echt? Regisseur Tatiana Pratley (Heimwee nei Hurdegaryp) ziet het stuk als een intense studie naar wat liefde is. De twee personages doorlopen alle stadia van allesoverheersende liefde: van de eerste ontmoeting en het aftasten of de ander je wel wil, tot de verleiding, de overgave, de eerste barsten die komen en de moeite die het kost om jezelf en de ander te accepteren zoals hij of zij is.

tekst William Gibson; bewerking en regie Tatiana Pratley; vertaling Romke Toering;

spel Lourens van den Akker en Ali Zijlstra; vormgeving Janne Sterke; muziek Laurens van der Meulen; dramaturgie Inés Sauer

Tijd: Woensdagavond 20 april 2016 om 20:00 uur.

Locatie: De Buorskip, Vlaslaan 26, 9244 CH Beetsterzwaag,

Entree: € 14,- / Vrienden van Tryater en 65+ krijgen op vertoon van hun geldige Vriendenpas hun korting van € 1,50 terug bij de kassa in De Buorskip.

Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!

De kaartverkoop is bij Ans - DIO Drogisterij, Hoofdstraat 36 9244 CN Beetsterzwaag

en per e-mail aan cultuur@cultbee.nl en via de website van Tryater.

Download hier het artikel in de Leeuwarder Courant van 18-04-2016.

Downlaod hier het persbericht.

De kaartverkoop is gestart, 24-3-2016

Theater door Tryater - It famke en de Twiveler Eigenwijze remake van een Broadwayklassieker