Lezingen bij Van Lyndens Erfenis

Bij de tentoonstelling Van Lyndens Erfenis wordt een lezingenserie georganiseerd in samenwerking met Historisch Beetsterzwaag

PROGRAMMA

Voor de komende lezingen zijn nog kaarten beschikbaar.
Op de avond zelf is er vanaf 19:30 uur kaartverkoop aan de zaal.

Woensdag 20 oktober – Roodbaards rondwandelingen, een nieuwe kijk op het landschapspark Lyndenstein

Spreker: Els van der Laan-Meijer, landschapsarchitecten groen erfgoedspecialist Noordpeil landschap erfgoed, auteur van diverse publicaties over de 19e-eeuwse landschapsparken en -tuinen van Lucas Pieters Roodbaard (1782-1851).

We maken een virtuele wandeling door het park van Lyndenstein in de tijd dat deze werd aangelegd. Vier prachtige ontwerptekeningen, die Roodbaard in opdracht van Frans Godard baron van Lynden (1781-1828) en zijn echtgenoot en later weduwe Cornelia Johanna Maria Borcharen (1789-1864) heeft gemaakt, vertellen het verhaal van een bijzondere aanleg. Wat waren Roodbaards ontwerpideeën en wat zien we daar vandaag de dag nog van terug? Bijzonder is de combinatie van tuinen voor ‘lust en nut’, het genieten van de wandeling met panoramische effecten en verrassende taferelen, zowel langs de slingerende vijverpartij als door de moestuinen en langs aspergebedden. Roodbaard was daarmee zijn tijd ver vooruit, de eetbare tuin was ook in zijn tijd een plek om ‘aangenaam te verpozen’.

https://www.noordpeil.nl/roodbaards-rijkdom/

koop een kaartje voor lezing Els van der Laan