Herfstconcert duo viool piano 29 sept

https://sites.google.com/site/cultbee/herfstconcert-duo-29-sept/duo_sihan_brackman_2_photo_marco_borggreve-website%20versie%20van%20FB.jpg
HERFSTCONCERT DUO SIHAN BRACKMAN VIOOL PIANO

Herfstconcert door jong Nederlands Talent: Duo Sihan Brackman: Shin Sihan, viool, en Anne Brackman, piano. Winnaars Dutch Classical Talent Award 2016/17, in de historische Dorpskerk. Viool-sonates van o.a. Ravel, Debussy en Brahms.

Downloads: Persbericht. en Flyer

Anne Brackman (1995) begon op haar derde jaar met fluitlessen bij haar moeder Josine Brackman-Pijnacker Hordijk en op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda Brackman-Hoogerwerf. Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. Sinds oktober 2017 studeert zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.
Anne won prijzen bij verschillende concoursen, o.a. het Benelux Fluitconcours (2004), de Rotterdamse Piano Driedaagse (2005), het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours (2012). In 2010 was Anne finaliste voor de Eurovision Young Musicians competitie en soleerde zij met Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk tijdens de Avond van de Jonge Musicus (fluit). In 2013 soleerde zij als fluitiste met Domestica Rotterdam. In 2014 ontving Anne de A.A. Bredius Foundation Prijs tijdens de International Piano Competition For Young Musicians. Als viool-piano duo met violist Shin Sihan won zij de Dutch Classical Talent Award 2017. In de aanloop daarnaartoe maakte het duo Sihan & Brackman een tournee langs elf grote concertpodia in Nederland.
Anne treedt op als fluitist en pianist. Als een vast viool-piano duo treedt zij geregeld op met violist Shin Sihan. Samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie vormt zij het Brackman Trio. Begin 2011 heeft het Brackman Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff. In 2012 verscheen hun tweede cd, met trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana. In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam. In 2019 zal het Brackman Trio Festival plaatsvinden in Eibergen.
Anne trad op als pianosolist met het Betuws Symfonie Orkest o.l.v. Nicholas Devons (2017) en het Toonkunstorkest Leiden o.l.v. Jeppe Moulijn (2018).
Anne volgde masterclasses en lessen o.a. bij Abbie de Quant, Thies Roorda, Peter-Lukas Graf, Trevor Wye, Kersten McCall en Aldo Baerten (fluit), alsmede bij Bernd Brackman, Marjes Benoist, Jan Wijn, Rian de Waal, Enrico Pace, Boris Berman and Christopher Hinterhuber (piano).

Shin Sihan: ‘… een buitengewoon getalenteerde violist. Zijn overtuigende en intelligente spel doen vermoeden reeds met een ervaren solist te maken te hebben , terwijl hij in werkelijkheid nog maar aan het begin van zijn studie staat. Het repertoire dat hij nu al, dankzij zijn talent en onvermoeibare werkkracht, heeft opgebouwd, is indrukwekkend te noemen en Shin’s grenzen lijken nog niet bereikt !’ Juryrapport Kersjesfonds, 2013

Shin Sihan was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Hij studeerde bij Coosje Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie in Amsterdam en bij Vera Beths, bij wie hij zijn Bachelor studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag afsloot met een 10 en een onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit”. Hij ontving hiervoor ook de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Momenteel studeert Shin bij prof. Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn.

Shin was tweemaal eerste prijswinnaar van de Iordens Viooldagen (2006 en 2008) en was hij in 2007 prijswinnaar plus de ontvanger van de Bach Sonderpreis tijdens de 12e editie Internationale Wettbewerb für Violine Kloster Schöntal, Duitsland. In 2013 kreeg Shin de 2e prijs en de NTR Publieksprijs tijdens de 24e editie van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar werd ook de Kersjes Vioolbeurs aan hem toegekend. Als viool-piano duo met pianiste Anne Brackman won hij de Dutch Classical Talent Award 2017. In de aanloop daarnaartoe maakte het duo Sihan & Brackman een tournee langs elf grote concertpodia in Nederland.

Als solist speelde Shin met o.a het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Haarlems Symfonieorkest, het Nationaal Jeugdorkest, het VU-orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en het Orkest van het Oosten en werkte hij samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Antony Hermus, Jac van Steen, Jules van Hessen en Daan Admiraal. Ook was hij Young Artist in Residence tijdens de Muziekzomer 2016 van het Nationaal Jeugdorkest.

Sinds 2013 is hij primarius van het Animato kwartet waarmee hij veelvuldig concerten geeft in het binnen- en buitenland. Zo traden zij op tijdens o.m. het HARMOS festival in Portugal, het ‘Festival de International de Inverno de Campos do Jordão’ in Brazilië en het Kamermuziekfestival Utrecht. Het Animato Kwartet is sinds 2017 onderdeel van de European Chamber Music Academy en wordt regelmatig gecoacht door musici als Eberhard Feltz, Johannes Meissl en Hatto Beyerle. Ook vormt hij met pianiste Anne Brackman het vaste duo Sihan-Brackman, waarmee hij veelvuldig optreedt.
Hiernaast vormt hij het Amsterdam Piano Trio met cellist Alexander Warenberg en pianiste Yang Yang Cai.

Shin bespeelt een viool gebouwd in 1675 door Nicolò Amati in Cremona, hem ter beschikking gesteld door de Caldic Collectie. Zijn strijkstok, gebouwd door Kees van Hemert (Den Haag), is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Video op Youtube: de finale van de Dutch Classical Talent Award in Vredenburg Utrecht.

Datum: zaterdag 29 september 2018
Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang: 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.
Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).
Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!
Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag
e-mail: cultuur@cultbee.nl  of tel. 06-40225196