Herfstconcert duo klarinet piano 29 sept

HERFSTCONCERT door DUO Jelmer de Moed, klarinet, en Anne Brackman, piano.
Prachtig Herfstconcert in Dorpskerk Beetsterzwaag georganiseerd door Cultbee door Jelmer de Moed, klarinet, en Anne Brackman, piano. Het duo klonk fantastisch en Anne speelde supermooi dit solostuk: Schubert - Impromptu opus 90. Het was ook heel gezellig napraten.

Programma: Schumann - Fantasiestucke voor klarinet en piano; Brahms - Eerste sonate voor klarinet en piano; Schubert - Impromptu opus 90; Martinu - Sonatine voor klarinet en piano.

Anne Brackman (1995) begon op haar derde jaar met fluitlessen bij haar moeder Josine Brackman-Pijnacker Hordijk en op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda Brackman-Hoogerwerf. Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. Sinds oktober 2017 studeert zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.
Anne won prijzen bij verschillende concoursen, o.a. het Benelux Fluitconcours (2004), de Rotterdamse Piano Driedaagse (2005), het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours (2012). In 2010 was Anne finaliste voor de Eurovision Young Musicians competitie en soleerde zij met Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk tijdens de Avond van de Jonge Musicus (fluit). In 2013 soleerde zij als fluitiste met Domestica Rotterdam. In 2014 ontving Anne de A.A. Bredius Foundation Prijs tijdens de International Piano Competition For Young Musicians. Als viool-piano duo met violist Shin Sihan won zij de Dutch Classical Talent Award 2017. In de aanloop daarnaartoe maakte het duo Sihan & Brackman een tournee langs elf grote concertpodia in Nederland.
Anne treedt op als fluitist en pianist. Als een vast viool-piano duo treedt zij geregeld op met violist Shin Sihan. Samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie vormt zij het Brackman Trio. Begin 2011 heeft het Brackman Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff. In 2012 verscheen hun tweede cd, met trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana. In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam. In 2019 zal het Brackman Trio Festival plaatsvinden in Eibergen.
Anne trad op als pianosolist met het Betuws Symfonie Orkest o.l.v. Nicholas Devons (2017) en het Toonkunstorkest Leiden o.l.v. Jeppe Moulijn (2018).
Anne volgde masterclasses en lessen o.a. bij Abbie de Quant, Thies Roorda, Peter-Lukas Graf, Trevor Wye, Kersten McCall en Aldo Baerten (fluit), alsmede bij Bernd Brackman, Marjes Benoist, Jan Wijn, Rian de Waal, Enrico Pace, Boris Berman and Christopher Hinterhuber (piano).

Jelmer de Moed is een jonge ambitieuze klarinettist. Zijn interesse in muziek brengt hem van het klassieke repertoire tot aan hedendaagse improvisatie waarin hij zich verdiept en verbreedt. Hij begon met klarinetlessen op 8 jarige leeftijd en volgde een vooropleiding aan ArtEZ bij Corien Hoepman. In 2017 ronde hij zijn Bachelor cum laude af bij Arno Piters en Hans Colbers aan het Conservatorium van Amsterdam en momenteel studeert hij voor zijn Master bij Martin Spangenberg aan de ‘Hochschule für Musik Hanns Eisler’ in Berlijn. Hiernaast volgde hij masterclasses en cursussen in Europa waar hij les nam bij Charles Neidich, Yehuda Gilad, Björn Nymann, Jörg Widmann, Sabine Meyer, Reiner Wehle, Wenzel Fuchs, Johannes Peitz en Francois Benda.
Naast zijn studie geeft Jelmer concerten in binnen- en buitenland, in ensembles en als solist. Zo speelt hij graag met het Animato kwartet, vormt een actief duo met Rik Kuppen en speelt samen met veel goede vrienden zoals Pieter de Koe, Anne Brackman en Shin Sihan. Samen met hen nam hij lessen bij Vera Beths, Bram van Sambeek en Dmitri Ferschtman. Jelmer soleerde in het klarinetconcert van Mozart met l’orchestra Symfonica de Michoaocan op tour door Mexico, de Rapsodie van Debussy met de Koninklijke kapel van de luchtmacht in Tivoli Vredenburg, en de klarinetconcerten van Weber en Mozart met o.a. het Orkest van het Oosten en Kamerata Zuid. 
Naast het modernistisch repertoire is Jelmer ook actief improvisator. Zo staat in 2018 project Moving letters op agenda met concerten in de Bubbel op Oerol, Oranjewoud en het Grachtenfestival. Hij tourde in 2017 met het improvisatieballet ‘Wonder’ langs de grote concertzalen van Nederland en speelde in 2013 met singer-songwriter ON EVA tijdens de finale van ‘de Grote prijs van Amsterdam’ in de grote zaal van Paradiso. In 2014 won Jelmer een eerste prijs op het Prinses Christina concours Oost (+ publieksprijs solistenprijs, laureatenprijs) en een tweede prijs in de Nationale finale (+pers prijs). Hiernaast werd hij door Prinses Christina zelf uitgenodigd om de concerteren op het CIMA music festival en werd hij door diverse ambassades uitgenodigd om te concerteren in Mexico, Zwitserland, Slovenië en Kroatië. In 2016 won hij de audities voor het CYM-traject, deze stichting zal Jelmer gedurende twee jaar financieel en met advies ondersteunen. Onlangs stond Jelmer in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours waar hij het Conservatorium van Amsterdam vertegenwoordigde.
Orkestervaring deed Jelmer op als eerste klarinettist in het JON (Jeugdorkest Nederland), de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, en in het NJO (Nationaal Jeugdorkest). Onder de Batons van dirigenten als Jurjen Hempel, Mark Wigglesworth, Anthony Hermus gaf hij concerten in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam en Konzerthaus Berlin.
Jelmer speelt op een set Reform-boehm Klarinetten uit 2005 en een Eb klarinet uit 2018, beiden gebouwd door Leitner & Kraus.


Datum: zaterdag 29 september 2018
Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang: 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.
Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).
Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!
Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag
e-mail: cultuur@cultbee.nl  of tel. 06-40225196