concert How to play the Cactus 4 sept 2021

samen spelen. Omdat we door COVID-19 allemaal in hetzelfde schuitje zitten, ervaren we ook een gevoel van saamhorigheid. Participatie van het publiek is daarom een belangrijk onderdeel van de voorstelling. Want: ooit gedacht dat je samen een prachtig geluid kon halen uit takken, of uit de naalden van een plant? “Wij verzamelen een keur van simpele objecten uit de natuur die we samen omtoveren tot percussie-instrumenten. Zoals takken (claves), stenen, bloempotten (bellen) en bonen (shakers), die we samen met het publiek bespelen.”

De marimba, het hoofd- en lievelingsinstrument van Tatiana Koleva, zal in How to play the Cactus niet ontbreken. Je zou zelfs met een knipoog kunnen zeggen dat de marimba een link heeft met de cactus. Meegebracht door de slaven uit Afrika is het één van de meest populaire instrumenten van Centraal Amerika, met name in Guatemala en Mexico. Twee landen met een zeer uitgesproken en krachtige eigen volksmuziekcultuur en waar cactussen een belangrijk onderdeel van de lokale flora zijn.

Meer informatie op: https://www.tatianakoleva.com/howtoplaythecactus/

Een film hierover (teaser) op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=2E63bVuoXGE

Persbericht - hier kun je het persbericht downloaden.

Datum: zaterdag 4 september 2021

Plaats: in Ontmoetingskerk, ingang Vlaslaan tegenover 26, Beetsterzwaag

Parkeren: op de parkeerplaats naast de Ontmoetingskerk, en naast De Buorskip

Aanvang: 15:30 uur. Het concert duurt een uurtje zonder pauze.

Entree-concert: € 15, - (incl 9% BTW) - (t/m 18 jaar: gratis) per persoon.

Kaartverkoop - (ivm corona) alleen online - vanaf 9 augustus 2021.

Online link naar kaartverkoop: https://concert-cactus-4sept-15u30.eventbrite.nl

Slagwerker Tatiana Koleva haalt uit alles een geluid. Dus: waarom niet een cactus omtoveren tot een muziekinstrument? Samen met The Youth Percussion Pool maakte Tatiana de bijzondere performance ‘How to play the Cactus’: een voorstelling waarin beroemde slagwerkcomposities worden gecombineerd met improvisaties en soundtracks, en het publiek mee doet.survivor. De cactus is een prikkelende, rare, onbekende, enge, nieuwsgierig makende en vooral bijzondere plant die als één van de weinige gewassen kan overleven in extreme omstandigheden. Op die manier reflecteert de plant op de wereld van nu waarin COVID-19 een belangrijke rol speelt, vindt Tatiana. “De naalden van een cactus staan voor mij symbool voor onze angst voor het virus. Maar het is ook een plant die zich aanpast aan nieuwe situaties, zoals wij met z’n allen nu proberen te doen.” Ook de omgeving van de cactus speelt een rol. “De cactus leeft afgezonderd en op zichzelf, en staat voor mij symbool voor de isolatie en beperkte maatregelen waarmee we nu te maken hebben.”