Celloconcert 26 sept 2020

Beide concerten zijn nu uitverkocht - 26-9-2020

Op zaterdag 26 sept 2020 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 13:30 uur en om 16:00 uur het klassieke Topconcert door de professionele musici Wytske Holtrop, cello, en Caspar Vos, piano, in samenwerking met IHMS (voorheen TIHMS).

Het programma met klassieke muziek voor cello en piano, duo’s en solo’s, bestaat o.a. uit de verplichte muziekstukken van het nationaal cello-concours , waarvan de eerste ronde op 23 en 24 oktober in Amsterdam is, en waaraan Wytske meedoet.

Wytske Holtrop (uit Gersloot, Friesland) behaalde in 2018 haar master cum laude aan het Conservatorium van Genève. Heden speelt zij in het Konzerthausorchester in Berlijn, aan de Kurt Sanderling orkestacademie. In 2019 is haar debuut CD ‘Cello Frysienne’ uitgekomen (Aliud records).

Bekijk en luister hier naar een live streaming video van Wytske opgenomen in juni 2020 in Leeuwarden https://youtu.be/XuM11SgAK6M

Caspar Vos behaalde bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Hij won meerdere prijzen en was finalist in de Dutch Classical Award 2016/17. Zijn debuut CD ‘Ego’ kwam in 2018 uit en kreeg een 10 in de ‘Luister’ en vele lovende recensies.

Programma-details (onder voorbehoud): L. Boccherini - Sonate in c, G.2; M. Padding - Nieuw werk voor cello solo; G. Fauré - Morceau de Concours; R. Schumann - Uit Fantasiestücke opus 73: no. 3, Rasch und mit Feuer; Poulenc.

I.v.m. de corona-maatregelen volgen wij de aanwijzingen van de Noodverordening Friesland. Onze regels zijn o.a.: bezoekers moeten onderling altijd anderhalve meter afstand houden, tenzij ze uit één huishouding komen; het binnen-lopen wordt in strikte (volg)orde gedaan; het naar buiten lopen gaat in omgekeerde volgorde; geen toilet-bezoek; er worden maximaal 40 kaartjes verkocht voor losse stoelen; de zitplaatsen worden ter plekke toegewezen, dus geen vrije keuze; er wordt geen koffie, thee, noch fris geschonken;

Het concert duurt een uurtje zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag), met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen.

En Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt deze avond een drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant (Tel 0512-382455).