Kunstconcert Valentina Toth 14 juli

KUNSTCONCERT DOOR VALENTINA TOTH EN LUCAS VAN DER VEGT, PIANO 4-HANDIG - bijna uitverkocht, laatste kaarten, reserveer uw kaarten!De professionele musici Valentina Toth en Lucas van der Vegt spelen solo en 4-handig piano-muziek geinspireerd op het thema van het Kunstweekend "Reiziger" en in het bijzonder van Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Orient, met een theatraal randje. Zij voeren twee composities uit van Tinco zelf, en van componisten uit de landen waar hij reisde: Bortniansky (Rusland), een Oriëntaalse suite van Glazunov (Midden Oosten/Rusland), Dohnanyi (Budapest), Khachaturian (Armenië - Kaukasus), Debussy en Satie (Frankrijk/Cannes) en Haydn (Wenen).

Van de muziek van Tinco Lycklama zijn twee korte filmpjes gemaakt door Jan de Jonge van de Soundfarm,kijk op

https://www.youtube.com/edit?video_id=HPL3HkHwDzc&video_referrer=watch

en

https://www.youtube.com/watch?v=l9FnCBtgtjQ

Download hier het persbericht.

Download hier de flyer/poster

Download hier het programmaboekje.

De CD-verloting is gewonnen door: W. van der Werf uit Dokkum.

Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde hier bij Jan Michiels. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel. Daarvoor studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver.

Valentina speelde vanaf haar twaalfde piano en kamermuziek in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Litouwen, en de VS. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-CD Hungarian Horizon met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. Opus klassiek koos Hungarian Horizon als CD van de maand mei 2013. Tevens mocht ze voor deze cd een Diapason d'Or in ontvangst nemen. Zij is te zien als de vaste pianist bij De Tiende Van Tijl (NPO2), vanaf seizoen 4. In 2015 speelde zij mee in de muziektheatervoorstelling "Voor Elise" van Tomoko Mukaiyama. Valentina maakte en speelde in opdracht van het Prinses Christina Concours de muziektheatervoorstelling "Vooralsnog Onvoorwaardelijk". Deze voorstelling werd tijdens het Prinses Christina Concours 2016 in alle finales gespeeld. In 2016 maakte en speelde zij in opdracht van Kunstklank de muziektheatervoorstelling “Prelude de la Mort de Monsieur Mouche”. In 2017 speelde zij mee in de voorstelling Nachtasiel van Theater Antigone. In 2018 zal zij een nieuwe CD uitbrengen bij Challenge Classics.

Organisatie: Cultbee in samenwerking met Historisch Beetsterzwaag, die o.a. de Tinco Tentoonstelling organiseert. Het concert duurt een uur zonder pauze.

Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant, Tel 0512-382455.

Datum: zaterdag 14 juli 2018

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Aanvang: Concert om 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze;

Entree: Concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis).

Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer! Kaartverkoop is gestart, lees hier de Nieuwsbrief.

Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag

of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196

De Dorpskerk is toegankelijk voor rolstoelen, graag van te voren aanmelden.

P.S. Het eerder aangekondigde avondconcert om 20:00 uur gaat niet door!