5.Peter de Grote: donderdag 25 juli 2013

Net als vorig jaar komt het Peter de Grote festival een concert organiseren in de Dorpskerk van Beetsterzwaag.

aanvang: 20:15 uur

Persbericht hier te downladen.

Programma: J. Brahms

- Sonate voor cello en piano op. 38 in e

- Vier ernste Gesänge op. 121

- Klarinetkwintet op. 115

Dana de Vries (cello), Delphine Armand (piano), John Bröcheler (bariton), Jeroen Sarphati (piano), Sjef Douwes (klarinet), Vadim Tsibulevsky (viool), Ilona Sie Dhian Ho (viool), Joël Waterman (altviool), Jan-Ype Nota (cello)

De muziek van Brahms was oorspronkelijk niet geprogrammeerd voor dit festival. De aanwezigheid van de musici van vanavond bleek echter veel mogelijkheden te bieden om een avond te verzorgen met de mooiste werken van de Duitse grootmeester.

Na de prachtige Sonate op. 38 voor cello en piano, gespeeld door de twee festival-laureaten Dana de Vries en Delphine Armand, kunt u genieten van de internationaal vermaarde bariton John Bröcheler die samen met Jeroen Sarphati de Vier Ernste Gesänge vertolkt.

Na de pauze hoort u het Klarinetkwintet, een laat werk waarmee Brahms de klarinet nieuwe expressieve mogelijkheden bezorgde. Een prachtig, herfstig melancholiek werk waarin Brahms vrede en rust vond.

Voor aanvang van het concert kunt u dineren in restaurant De Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt. Dit arrangement begint om 17.30 uur.

Prijs concert: € 23,-

Prijs concert incl. arrangement: € 83,-

Kaarten bestellen en meer informatie via de website van het festival: www.peterdegrotefestival.nl

Bericht van Cultbee op 17 juli: "ik hoorde dat er al 100 kaartjes verkocht zijn, en er zijn 130 zitplaatsen in de Dorpskerk"

Bekijk hier de foto's van vorig jaar, Wandeling met Bach, 28 juli 2012

klik hier voor de foto's van het concert

Johannes Brahms, kamermuziek en liederen

DONDERDAG 25 juli - avondconcert