persbericht

Lente-concert in Dorpskerk Beetsterzwaag door Arco Baleno.

Beetsterzwaag. Op zaterdag 19 maart begint om 16.00 uur het Concert met semi-klassieke muziek in de Dorpskerk. Het Friese Salonensemble Arco Baleno speelt een zeer gevarieerd programma met oa Zigeuner-muziek, Tango’s, Evergreens, Nederlandstalige en Engelstalige liederen. Het Italiaanse Arco Baleno betekent “van donder en bliksem naar regenboog”, en dit is zoals zij spelen.

Arco Baleno is een groep van acht enthousiaste muzikanten, bestaande uit een zanger, strijkers, en de ritmesectie. Het zijn: Andries Kobus, zang, Margriet ten Broek en Koosje Smit- van Vliet, viool, Dien Valk-Bakker, altviool, Maarten Goedhart, cello, Menno Kosters, contrabas, Joop Valk, piano, Piet Wytzes, slagwerk,.

Een deel van de musici woont of woonde in Beetsterzwaag.

De pianist, Joop Valk, die alle arrangementen maakt, vertelt:

“Een piano thuis en een zingende moeder hebben mijn keuze voor het beroep muziek beinvloed. Mijn piano-opleiding volgde ik in Groningen en koordirectie in Utrecht.

Naast het geven van pianolessen speel ik in Arco Baleno waarvoor ik tevens de arrangementen maak. Zowel klassieke als lichte muziek geven schwung aan mijn leven.”

Dien Valk-Bakker, altviool, vertelt:

“Van jongs af aan geinspireerd door mijn vioolspelende oom, is mijn wens in vervulling gegaan. Viool-en altvioolspelen en lesgeven zijn mijn beroep en hobby geworden.

De eerste vioollessen en muzikale opvoeding kreeg ik van Kor Ket. Voor mijn beroepsopleiding studeerde ik bij Davina van Wely en Oskar Back in Amsterdam.

Samen muziek maken is voor mij een passie en maakt een onmisbaar deel uit van mijn leven.”

Margriet ten Broek, viool, is al jaren hun vaste "zigeuner-violiste" ; haar warme en temperamentvolle spel is bij uitstek geschikt voor het spelen van de meer opzwepende nummers. Vanaf de oprichting, 17 jaar geleden, is ze verbonden aan het ensemble en zij speelt al vanaf jongs af aan. De viool is voor haar geen instrument meer, maar een diepgewortelde verbondendenheid. In haar vroege jaren is ze haar vioollessen begonnen bij Dien Valk-Bakker.

Maarten Goedhart, startte met zijn cello opleiding op zijn 10e jaar bij Rene van Ast, docent Amsterdams conservatorium. In 1978 studeerde hij aan het Gronings conservatorium bij Ben de Ligt. Ook hij speelt sinds het begin mee met Arco Baleno. Bij gelegenheid speelt hij tevens trombone. Muziek is zijn passie, de cello en hij zijn een.

Menno Kosters, contrabas, kreeg als kind pianoles, maar pas tijdens zijn studie wiskunde ontdekte hij de contrabas en speelde aanvankelijk als lid van een zigeunerorkestje en later bij een groot aantal (studenten-) symfonieorkesten in Leiden, Utrecht en Amsterdam.

Sinds 2009 speelt hij met veel plezier bij Arco Baleno, evenals bij Symfonieorkest "De Harmonie" uit Groningen.

Voorverkoop kaarten: Peter Leon Wijn en Spijs, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag

Tel. 0512-381128; info: CultBee@ beetsterzwaag.org.

Datum: zaterdag 19 maart 2011

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk Hoofdstraat 15, 9244 CL,

Aanvang: 16:00 uur, koffie/thee vanaf 15.30 uur.

Concert door Salonensemble Arco Baleno: www.arco-baleno.nl ,

Entree: 5 euro; t/m 18 jaar gratis

Voorverkoop kaarten: Peter Leon Wijn en Spijs, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag ; Tel. 0512-381128.

info: CultBee@ beetsterzwaag.org