Wie zijn wij?

Namasté! 
Welkom op de site van Stichting Cross Borders Nepal (SCBN)

Stichting Cross Borders Nepal helpt mensen om in Nepal vrijwilligerswerk te doen.
Kennismaken met een ander land en met mensen met een andere cultuur en levensstandaard kan leiden tot een beter begrip van elkaar en is wat ons betreft een stapje verder naar een betere wereld!

SCBN probeert door het mogelijk maken van vrijwilligerswerk een positieve bijdrage aan de Nepalese samenleving te leveren.
Zij geeft daarbij voorrang aan kwetsbare groepen en projecten die een steuntje in de rug verdienen.

SCBN geeft informatie over vrijwilligerswerk in Nepal en is ter plekke in voor de vrijwilligers in Nepal aanwezig om te helpen bij de praktische uitvoering zoals:
- het vinden van een geschikte vrijwilligersplek
- kennismaken met de Nepalese taal en cultuur
- huisvesting
- begeleiding gedurende de gehele periode

Stichting Cross Borders Nepal is een organisatie met een ideële doelstelling.
Wij als bestuur proberen om vrijwilligerswerk ook voor mensen met een kleine beurs beschikbaar te houden.
Ook dat hoort bij onze missie: Cross your own borders!

Vanzelfsprekend ontvangen wij als bestuur op geen enkele wijze een vergoeding en voeren wij onze taken geheel op vrijwillige basis uit.
En dit geldt natuurlijk ook voor alle mensen in Nederland die ons meehelpen.

Wie doet wat?


In Nederland

Jaap Jansens (voorzitter)

Jaap is zelf als vrijwilliger in 2010 voor 3 maanden in Nepal geweest. Nadat hij in 2016 nog een keer terug is geweest, heeft hij vanuit Nederland de vrijwillige handschoen opgepakt.
Ans Bleeker (secretaris)

Ans verzorgt in Nederland de informatiebijeenkomsten en alles wat verder nodig is voor de aanmelding. Zij heeft intensief contact met onze mensen in  Nepal.Susi Stemmler (penningmeester)

In 2012 is Susi voor het eerst in Nepal vrijwilligerswerk gaan doen, niet wetende dat dit haar kijk op het leven zo zou veranderen."Jij verandert Nepal niet, maar Nepal verandert jou!", dat is maar al te waar! Een jaar later was ze alweer terug in Nepal en voor 2018 staat er weer een reis gepland, maar dan als bestuurslid van Stichting Cross Borders Nepal. Susi is trots om haar steentje op deze manier bij te dragen,
Frank Toonen (ondersteuning)

Frank heeft diverse malen Nepal bezocht. Hij helpt de stichting daar waar het nodig is en heeft in 2016 samen met Ans alle locaties in Nepal bezocht.


In Nepal

Bharat Wasti:

Bharat is “onze man in Kathmandu”! Hij is verantwoordelijk voor de uiteindelijk plaatsing en de begeleiding van de vrijwilligers uit Nederland. Hij regelt ook de introductie en is het aanspreekpunt voor als je eenmaal in Nepal bent.


René Veldt:

Rene is oprichter van Cross Borders en directeur Stichting Veldwerk, een organisatie die al lange tijd in Nepal actief is. (zie www.stichtingveldwerk.nl) Daarnaast begeleidt hij ook vrijwilligers die via Cross Borders in Nepal werkzaam zijn.


  Bharat Wati

.  René Veldt
Jaap Jansens

Ans Bleeker

Susi Stemmler 

Frank Toonen