De werkplekken‎ > ‎

Dhading


Dhading
Dhading is een bergachtig gebied ten westen van Kathmandu. De streek is wat afgelegen, maar wel degelijk bewoond. De terrasvormige akkers bepalen voor een groot deel het landschap. Er groeit mais, wat rijst, een beetje aardappelen en wat groente. Er wordt vooral voor eigen gebruik geproduceerd. Er zijn maar een paar wegen en veel dorpen zijn uitsluitend bereikbaar over voetpaden met honderden traptreden.

De dorpen beschikken veelal over een eigen basisschool. Daar krijgen de kinderen hun eerste lessen in de Engelse taal. Niet alle docenten beheersen het engels even goed! Het beheersen van het Engels is noodzakelijk om met succes de overstap naar het vervolgonderwijs te kunnen maken. Daarom kunnen vrijwilligers op dit onderwerp een waardevolle bijdrage leveren!

Omdat het lesgeven maar een klein gedeelte van de dag in beslag neemt, kunnen vrijwilligers zich ook op andere terreinen nuttig maken.

De locatie is dermate afgelegen dat een bezoek aan Kathmandu slechts incidenteel zal plaatsvinden. De vrijwilligers hebben kost en inwoning bij zogenaamde " local's", Nepalezen die je gastvrij zullen ontvangen. Op het menu staan meestal traditionele Nepalese gerechten.

Er zijn op circa 1 uur lopen van elkaar medische posten ingericht. Deze zijn bedoeld als eerste opvang. De reistijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is een veelvoud daarvan.


 Plaats: Dhading, o.a. Aprichap en Patle
 Instelling:Scholen en gezondheidscentra
 Verblijf: Bij locale families
 Vervoer: vanaf KTM 4 uur met een bus en daarna 2 uur te voet
 Werkzaamheden: Scholen: assisteren bij Engelse les
 Gezondheidscentra: assisteren verpleging, preventie en  
 home visits


Eén van de health-care posten...

Je logeert bij de lokale bevolking...