Manifestanţi paşnici pentru DEZARMARE ŞI PACE, linşaţi de poliţia română cu ocazia "samitului NATO"


pentru a vizualiza ştirea completă,  click aici !

 

Zeci de mascaţi au intervenit, miercuri, în jurul orei 14.00, la evacuarea a 46 de pacifişti militanţi anti-NATO în zona Timpuri Noi din Bucureşti, unde aceştia  închiriaseră o hală pentru desfăşurarea de seminarii, proiecţii de filme şi work-shop-uri. Între 50 şi 100 de poliţişti au intrat în hală, fără să spună nimic, au folosit gaz lacrimogen şi bastoane, lovind în repetate rânduri pe cei aflaţi în sală. Mulţi dintre aceştia aveau sânge pe faţă şi era sânge pe jos.

 

"Ne-au bătut atunci când au intrat peste noi în hală şi ne-au bătut şi în autobuzul cu care ne-au transportat. Am fost ameninţaţi chiar că dacă nu tăcem vom fi omorâţi !"

 

"Am fost luaţi de pe stradă fără nicio explicaţie şi aduşi aici. Ne-au verificat şi, după trei ore, fără a ne face nimic, ne-au lăsat să plecăm."

 

"Libertatea de exprimare nu există aici, nu putem ieşi în stradă să spunem de ce suntem împotriva războiului din Irak sau din Afganistan."

 

Acţiunile Poliţiei Române, de o violenţă nejustificată,  îndreptate împotriva unui grup de cetăţeni români şi străini neînarmaţi decât cu pancarte, vopsele şi spray-uri, sunt de-a dreptul inumane şi scandaloase. Pacifiştii închiriaseră un spaţiu privat în interiorul căruia desfăşurau activităţi de liberă exprimare, cum ar fi conferinţe, proiecţii de filme, work-shop-uri. Forţele de ordine au încălcat atât proprietatea privată, cât şi dreptul la liberă exprimare, dreptul la liberă asociere la întruniri cu caracter paşnic, lezând demnitatea şi integritatea persoanelor aflate în incintă. Printr-un exces de forţă şi brutalitate, pacifiştii au fost săltaţi, duşi la secţiile de poliţie bucureştene "pentru identificare" unde, după 3 ore (termenul maxim de reţinere fără mandat şi fără acuzaţii oficiale), celor mai mulţi dintre ei li s-a dat drumul. Pacifiştii au fost hărţuiţi, iar avocaţii şi reprezentanţii din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului nu au avut acces la persoanele reţinute fără motiv.

 

Toată această isterie şi excesul de forţă din partea autorităţilor române survine pe fondul desfăşurării la Bucureşti a "samitului NATO", o organizaţie militară care contribuie activ la înarmarea globală şi la războaiele desfăşurate în Irak, Afganistan şi alte zone. Este de datoria oricărui creştin, a oricărui pacifist şi a oricărui om treaz la minte să protesteze împotriva unei astfel de structuri care transformă Globul Pământesc într-un imens teatru de război, încurajând cursa înarmării şi militarizarea accentuată, la zeci de ani după încheierea aşa-zisului Război Rece, justificându-şi acţiunile abuzive asupra altor ţări (suverane şi libere să îşi aleagă propriul destin) prin cacealmaua mediatică denumită "războiul împotriva terorismului". Este limpede că primul dintre terorişti este NATO, dacă în numele libertăţii omoară mii de oameni şi duce războaie de agresiune asupra altor state. Războiul nu este unul împotriva terorismului, războiul este întotdeauna o dovadă de terorism.

 

Faptul că toate vocile care protestează paşnic împotriva unei astfel de politici sunt reprimate cu brutalitate nu demonstrează decât un singur lucru: reprezentanţii noii ordini mondiale nu dau doi bani pe cetăţeni, sunt nişte uzurpatori care nu îşi urmăresc decât setea de dominaţie şi interesele militare obscure, iar cetăţenii nu reprezintă în ochii lor decât o masă de sclavi care ori ascultă şi se supun, ori sunt anihilaţi. Un asemenea peisaj "democratic" la început de secol XXI nu poate decât să dea de gândit. Libertatea şi democraţia nu sunt decât nişte idei de faţadă, fluturate în ochii naivilor ca propagandă oficială, pentru a adormi populaţia şi a îi câştiga încrederea, la fel cum pe vremuri erau folosite idei "nobile" precum eliberarea, egalitatea între clase şi alte baloane de săpun menite să justifice crimele ascunse ale regimului. La fel şi astăzi, eşti liber să te exprimi, atâta vreme cât spui ce este permis, tovărăşesc, "cum trebuie", "ca la carte", dar de îndată ce emiţi o opinie care contrazice propaganda oficială, eşti săltat de poliţie, bătut, ameninţat cu moartea, şi afli imediat ce înseamnă faţa umană a democraţiei. LIBERTATEA ESTE O CUŞCĂ INVIZIBILĂ.

 

De asemenea să nu credeţi o clipă că sunt întâmplătoare încercările de manipulare şi dezinformare prin intermediul mass-media ! Pacifiştii sunt satanizaţi şi denigraţi, atribuindu-li-se etichete de "anarhişti", "terorişti", pentru nişte activităţi complet paşnice, de liberă exprimare, cele mai inofensive şi mai oneste dintre acţiuni. Dacă nu eşti de acord cu propaganda oficială, dacă deschizi ochii şi mai gândeşti şi de unul singur, dacă nu preiei fără preget informaţiile contaminate ideologic care ţi se oferă cu generozitate de către presa aservită, dar "liberă", deja devii un individ periculos şi eşti aruncat la zidul oprobiului colectiv. Fie eşti "retrograd", fie eşti "unealtă a Moscovei", "agitator", "infiltrat din KGB", "nostalgic", "comunist", "antioccidental". Dar nimeni nu se gândeşte că mai există şi indivizi neînregimentaţi ideologic, care nu apără nici una dintre tabere, şi care au scopuri mult superioare, cum ar fi apărarea păcii pe timp de pace, pentru că dacă este pace nu se justifică înarmările masive şi războaiele duse pretutindeni în lume de orice organizaţie, fie ea NATO, ONU sau oricare alta. De ce să refuzăm faptul că unii oameni apără pacea din pură convingere, că unii oameni gândesc liber, că ei nu îi apără nici pe ruşi nici pe americani, ci pur şi simplu apără pacea şi viitorul nostru ca specie?

 

Dacă a fi pro-occidental înseamnă să consimţi la crime grave, cum ar fi călcarea în picioare a drepturilor omului, arestarea şi agresarea oamenilor nevinovaţi care desfăşurau o conferinţă pacifistă într-un spaţiu privat, întreţinerea în numele libertăţii a unor războaie de exterminare în masă, atunci daţi-mi voie să mă ridic împotriva occidentului şi să semnalez că el nu poate fi credibil atunci când îşi încalcă propriile valori, pe care pretinde că le promovează în lume pe calea armelor. Occidentul începe să devină o mare farsă. Este justificat să condamni crimele comunismului şi să fugi cu tot dinadinsul din sfera de influenţă răsăriteană, dar să te arunci cu ochii închişi într-un sistem "democratic" care deja începe să îşi arate colţii şi să dea de înţeles de ce fel de crime este în stare e cea mai mare nebunie! Aveţi grijă ca nu cumva rătăcirea ce de pe urmă să fie mai rea decât cea dintâi! De aceea, DESCHIDEŢI OCHII MARI ! Privegheaţi, nu vă lăsaţi adormiţi şi înşelaţi! Este ştiut de când lumea că puterea corupe, că mâţa blândă zgârie rău, că nu tot ce zboară se mănâncă şi că sub blana de mieluşel de obicei se ascunde lupul. Oricât de seducătoare ar fi minciuna, ţineţi-vă spiritul treaz!

 

Indiferent dacă îţi convin sau nu opiniile pacifiştilor, nu ai nici un drept să le pui pumnul în gură! Libertatea opiniei şi libertatea de exprimare sunt drepturi sfinte ale fiinţei umane, cel puţin aşa ne-a învăţat occidentul. Apoi să se ţină de cuvânt! Cei care încurajaţi acţiunile poliţiei, gândiţi-vă că mâine ar putea fi rândul vostru să fiţi călcaţi în picioare!

 

Pe 27 Martie 2008, Vlad Pârău a fost reţinut la Chişinău şi expulzat pentru că participa la sărbătorirea celor 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara-Mamă România. Poliţia moldavă, Seviciul de Informaţii şi Securitate, etc. sunt ramuri ale fostului şi eternului KGB. Vreau să vă spun că nici măcar aceşti caghebişti nu au făcut uz de atâta brutalitate şi abuz de forţă ca poliţia română în cazul pacifiştilor de la Timpuri Noi, şi asta într-un sistem "democratic", "european", "membru NATO". Ceea ce ar trebui să ne dea de gândit. QUO VADIS ?

 

Vlad Pârău şi revista ortodoxă CREDINŢA NOASTRĂ condamnă abuzurile poliţiei române în cazul pacifiştilor de la Timpuri Noi şi transmite un mesaj de susţinere şi respect faţă de toţi cei care s-au solidarizat cauzei păcii şi dezarmării. Jos NATO, jos Pactul de la Varşovia, jos FBI, jos KGB, jos UE, jos URSS, sunteţi toţi aceeaşi mâncare de peşte! Ne-am săturat de minciunile voastre, cu uniuni interstatale şi alianţe militare! Timpul unor astfel de construcţii a trecut, în tulburele veac al XX-lea. Creştini de pretutindeni, atei de pretutindeni, pacifişti şi cetăţeni, TREZIŢI-VĂ !

 

 

Replică împotriva noii ordini mondiale >>