Acţiuni Umanitare

În curând, pagina va fi actualizată cu raportul celor mai recente acţiuni umanitare întreprinse de revista Credinţa noastră. Te aştept cu drag!

 

Administratorul. 

 

 Marţi, 24 octombrie 2006, am depus din partea revistei "Credinţa noastră" suma de 600 de RON în contul Cristinei Corduneanu , o  tânără de 22 de ani din Braşov care suferă de leucemie. Această modestă contribuţie îi va folosi pentru plata intervenţiei chirurgicale extrem de costisitoare de care are nevoie pentru a supravieţui. Vă reamintesc că, în acest sens, revista "Credinţa noastră" a desfăşurat în cursul ultimelor luni de zile o campanie prin care banii obţinuţi din vânzarea publicaţiei "august 2006" au fost integral viraţi în contul Cristinei. Pentru reuşita acestei acţiuni, ţin să mulţumesc tuturor cititorilor care s-au solidarizat şi au cumpărat în număr covârşitor exemplarele ediţiei "august 2006"; celor care au donat în plus, în afara preţului revistei; celor care au cumpărat mai multe exemplare deodată; şi tuturor celor care au fost aproape de Cristina şi au dat o mână de ajutor. Adresez mulţumiri speciale domnului Emanuel Preda, sponsor constant al revistei "Credinţa noastră". 

 Iată şi felul în care s-au efectuat vânzările şi sumele colectate de la fiecare Biserică în parte:

I. Biserica de Lemn "Înălţarea Domnului" Braşov (2 septembrie 2006) : 197,6 RON

II. Biserica "Schimbarea la Faţă" Braşov (17 septembrie 2006) :            125    RON

III. Biserica "Sfântul Nicolae" Braşov (24 septembrie 2006) :                  22    RON

IV. Biserica "Sfântul Gheorghe" Braşov (1 octombrie 2006) :                213    RON

V. Revista "Credinţa noastră" (24 octombrie 2006) :                              42,4  RON

                                                                                   TOTAL :       600    RON              

         Mulţumesc tuturor Preoţilor care au anunţat şi încurajat în timpul Predicii vânzarea revistei "Credinţa noastră", cât şi acelora care numai au permis vânzarea revistei, cum a fost cazul la Biserica "Sfântul Nicolae" din Şchei.

 

 

Luni 25 septembrie 2006 am primit o scrisoare impresionantă de la Victor Lazăr, băiatul despre care povesteam mai în josul paginii. Cu participarea tuturor cititorilor de "Credinţa noastră", voi fi alături de Victor şi pe viitor, pentru că el este un tânăr care chiar MERITĂ sprijinit.

 

    

La data de 7 septembrie 2006, revista „Credinţa noastră” l-a ajutat pe Nicolae Brega, fratele cineastului basarabean Oleg Brega (fost preşedinte al ONG Hyde Park), să ajungă la Potenza, în Italia, pentru a participa la festivalul internaţional de film „The SHORT MOVIE FESTIVAL YOUTH IN ACTION” (Festivalul Filmului de Scurt-metraj „Tineretul în acţiune”), facilitându-i acestuia deplasarea Bucureşti-Napoli şi retur, care nu era asigurată de către organizatori şi, fără de care, unicul reprezentant al Republicii Moldova în cadrul festivalului ar fi ratat şansa de a participa la eveniment. Filmul pe care l-a prezentat Nicolae Brega se numeşte "Radio S. sau Romanticii din Sângera" şi este un documentar despre abuzurile săvârşite de către autorităţile comuniste din Republica Moldova împotriva drepturilor omului. Mulţumesc partenerilor care au sponsorizat această acţiune: Domnul Emanuel Preda, Consilier Local al Municipiului Braşov din partea Partidului Democrat; Agenţia de Turism Kron-Tour Braşov.

 Situl festivalului de film de la Potenza

Lista participanţilor la festivalul de film de la Potenza

Lista filmelor participante la festivalul de la Potenza


Cerere de sponsorizare pentru participarea la festival (1)

Cerere de sponsorizare pentru participarea la festival (2)

Impresii de la festivalul de film din Potenza   

Fotografii de la festivalul de film din Potenza 


 

 

            La data de 1 septembrie 2006, Victor Lazăr a primit din partea revistei „Credinţa noastră” o donaţie de cărţi, un cd-player şi 300 de RON pentru a îşi trata bolile de care suferă. Victor Lazăr este un tânăr basarabean care locuia în satul Selişte, comuna Ciuteşti, raionul Nisporeni. Situaţia lui este una foarte dificilă: alungat de acasă de către un tată alcoolic şi agresiv, Victor a trebuit să trăiască împreună cu bunica sa. Deşi avea o situaţie şcolară foarte bună, el a fost nevoit să abandoneze studiile şi să meargă la muncă pentru a putea supravieţui împreună cu bunica şi fratele său mai mic. În astfel de circumstanţe, el şi-a distrus sănătatea şi are nevoie de analize şi tratament ale căror costuri îi depăşesc posibilităţile financiare (ajungând la aproximativ 2000 RON). În data de 19 august 2006, Radio Europa Liberă – Libertatea difuzase o emisiune în care se relata cazul lui Victor. Ascultând emisiunea, am contactat ulterior postul Radio Europa Liberă. Am aflat că, între timp, Radio Europa Liberă a făcut demersuri pentru a îl înscrie pe Victor Lazăr, în prezent în vârstă de 22 de ani, la o unitate de învăţământ din Chişinău care să îi permită să-şi finalizeze studiile liceale, astfel încât băiatul să poată ulterior să se înscrie la facultate. Am fost ajutat de către Doamna Valentina Ursu, realizatoarea emisiunii „La sfârşit de săptămână cu Radio Europa Liberă” să îl cunosc pe Victor şi să îi pot înmâna personal donaţia din partea revistei „Credinţa noastră”. Mulţumesc partenerilor care au facilitat această acţiune: Domnul Emanuel Preda, Consilier Local al Municipiului Braşov din partea Partidului Democrat; Editura „Dealul Melcilor”Braşov; Direcţia de Cultură Braşov; Radio Europa Liberă (filiala Chişinău).

 

Ascultă emisiunea din 19 august 2006 despre Victor Lazăr

Ascultă emisiunea din 2 septembrie 2006 în care se relatează despre donaţie 

 (între minutele 28,25 – 29,41)

 

Copie după Certificatul de Absolvire a Studiilor Gimnaziale, care atestă performanţa şcolară a lui Victor Lazăr 

La sediul Europei Libere din Chişinău: Doamna Valentina Ursu şi Victor Lazăr (de la stânga spre dreapta) 

Vlad Pârău, Doamna Vlentina Ursu şi Victor Lazăr (de la stânga spre dreapta) 


 

 

            La data de 1 septembrie 2006, revista „Credinţa noastră” a făcut donaţii de carte la 3 şcoli Româneşti din localităţi rurale basarabene (Şcoala Medie din Drăsliceni, Liceul Teoretic din Măgdăceşti, Şcoala din Ratuş, toate situate în raionul Criuleni). Mulţumesc partenerilor care au sponsorizat această acţiune: Domnul Emanuel Preda, Consilier Local al Municipiului Braşov din partea Partidului Democrat; Editura „Dealul Melcilor”Braşov; Direcţia de Cultură Braşov.  

 Fotografii Şcoala Medie din Drăsliceni:

  La început de drum, noile vlăstare ale Românismului

Căldură şi credinţă în faţa noului an şcolar


 

            La data de 31 August 2006, Ziua Limbii Române, 110 exemplare din ediţia provizorie pentru Basarabia (link) au fost donate cititorilor din Republica Moldova.

La Maratonul Oratoric organizat pe Aleea Clasicilor Români din Chişinău de către ONG Hyde Park cu ocazia zilei Limbii Române, moment la care s-a lansat campania "Basarabia, pământ Românesc" în Republica Moldova, am împărţit exemplare din revista "Credinţa noastră":

 

 

                                                                                                       Înapoi la prima pagină