#creaxarxa20

Estimats amics i amigues,

Arrel del 7th VISTA Conference organitzat pel Comitè Paralímpic Internacional a la ciutat de Girona l'any 2015, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i el Consell Esportiu del Gironès es va unir a aquest esdeveniment de caire mundial portant a terme un projecte anomenat “CreaXarXa: Formació i sensibilització per afavorir la qualitat de vida de la persona amb discapacitat" que es desenvolupa gràcies al suport econòmic de la Diputació de Girona. Aquest projecte fou creat amb el propòsit de sensibilitzar i formar la societat envers les oportunitats que ofereix l’activitat física i l’esport en la millora de la qualitat de vida de les persones que presenten alguna discapacitat, obrint portes al desenvolupament personal a través de l’oci i la recreació esportiva, la salut, el rendiment i la socialització.

CreaXarXa va esdevenir un espai de trobada entre diferents entitats del sector i entre diferents realitats del món educatiu. Amb la il·lusió de mantenir aquest espai i seguir creant noves connexions, ens engresquem un any més a continuar amb aquest projecte creient fermament en la necessitat de seguir treballant en aquesta tasca social i educativa. Aquest projecte està liderat pels alumnes de quart curs del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) , emmarcat dins l'assignatura de "Recreació, oci i turisme". D'altra banda, també hi col·laboren, amb molt de protagonisme, els alumnes que cursen l’assignatura “Activitat física i esport per a persones amb alguna discapacitat” de tercer curs de CAFE i els alumnes que cursen l'assignatura de "Jocs i habilitats motrius bàsiques" de primer curs. Tots aquests alumnes implicats participen transversalment en l’organització de les diferents activitats de l'esdeveniment:

  • Jornada de presentació del projecte
  • Jornada de sensibilització per alumnes de secundària d’instituts de la comarca del Gironès i Centres d’Educació Especial.
  • Difusió d’activitat física i esports per persones amb diversitat funcional.

L’EUSES contempla en aquest projecte com una eina per sensibilitzar i formar la societat envers les oportunitats que ofereix l’activitat física i l’esport per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, obrint portes al desenvolupament personal a través de l’oci i la recreació esportiva, la salut, el rendiment i la socialització.

A la comarca del Gironès, durant el 2017 hi havia 12.557 persones amb alguna discapacitat reconeguda: física motòrica, física no motòrica, visual, auditiva, psíquica o malaltia mental (Idescat, 2017). En general, aquests ciutadans s'enfronten diàriament a barreres amb els drets bàsics, l'accessibilitat, l'ocupació, l'educació o l'assistència sanitària.

No hem de perdre de vista, que la persona amb discapacitat és sobretot una persona amb dret a desenvolupar les seves capacitats, els seus projectes i les seves il·lusions amb les mateixes oportunitats que qualsevol individu.

Però aquesta gran fita, només s’assoleix en una societat normalitzada, inclusiva i sensibilitzada amb la diversitat; una societat que a més d’afavorir l’accés físic de les persones amb discapacitat, garanteixi sentiments d'acceptació i respecte en tots els àmbits de la vida.

Aquest canvi esdevé un procés d’aprenentatge que es concreta en la integració i la pràctica dels valors i les actituds abans esmentats, i com a tal, requereix temps i intervenció educativa.

CreaXarXa, comptem amb tu!


Notícies

6a edició 

Jornada de Sensibilització

10 de desembre de 2020

Ubicació: Complex esportiu municipal de Salt

#creaxarxa20

________


Notes de premsa 5a edició:

Diari de Girona [web]

El Punt Avui [web]

EUSES [web]

________


Notes de premsa 4a edició:

Diari de Girona [web]

EUSES [web]

________


Vídeos resum i notes de premsa:

5a edició 2019 [web]
4a edició 2018 [web]
3a edició 2017 [web]
2a edició 2016 [web]
1a edició 2015 [web]