Estimats amics i amigues,

Arrel del 7th VISTA Conference organitzat pel Comitè Paralímpic Internacional a la ciutat de Girona l'any 2015, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i el Consell Esportiu del Gironès es va unir a aquest esdeveniment de caire mundial portant a terme un projecte anomenat “CreaXarXa: Formació i sensibilització per afavorir la qualitat de vida de la persona amb discapacitat". Aquest projecte fou creat amb el propòsit de sensibilitzar i formar la societat envers les oportunitats que ofereix l’activitat física i l’esport en la millora de la qualitat de vida de les persones que presenten alguna discapacitat, obrint portes al desenvolupament personal a través de l’oci i la recreació esportiva, la salut, el rendiment i la socialització.

CreaXarXa va esdevenir un espai de trobada entre diferents entitats del sector i entre diferents realitats del món educatiu. Amb la il·lusió de mantenir aquest espai i seguir creant noves connexions, ens engresquem un any més a continuar amb aquest projecte creient fermament en la necessitat de seguir treballant en aquesta tasca social i educativa. Aquest cop, però, donant més protagonisme als alumnes que cursen l’assignatura “Activitat física i esport per a persones amb alguna discapacitat” de tercer curs del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport que també s’implicaran en l’organització dels diferents esdeveniments:

  • Jornada de presentació del projecte
  • Jornada de sensibilització per alumnes de secundària d’instituts de la comarca del Gironès i Centres d’Educació Especial. 

  • Difusió d’activitat física i esports per persones amb diversitat funcional.

LEscola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) contempla en aquest projecte com una eina per sensibilitzar i formar la societat envers les oportunitats que ofereix l’activitat física i l’esport per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, obrint portes al desenvolupament personal a través de l’oci i la recreació esportiva, la salut, el rendiment i la socialització.

A la comarca del Gironès, durant el 2015 hi havia 11.085 persones amb alguna discapacitat reconeguda: física motòrica, física no motòrica, visual, auditiva, psíquica o malaltia mental (Idescat, 2015). En general, aquests ciutadans s'enfronten diàriament a barreres amb els drets bàsics, l'accessibilitat, l'ocupació, l'educació o l'assistència sanitària.

No hem de perdre de vista, que la persona amb discapacitat és sobretot una persona amb dret a desenvolupar les seves capacitats, els seus projectes i les seves il·lusions amb les mateixes oportunitats que qualsevol individu.

Però aquesta gran fita, només s’assoleix en una societat normalitzada, inclusiva i sensibilitzada amb la diversitat; una societat que a més d’afavorir l’accés físic de les persones amb discapacitat, garanteixi sentiments d'acceptació i respecte en tots els àmbits de la vida.

Aquest canvi esdevé un procés d’aprenentatge que es concreta en la integració i la pràctica dels valors i les actituds abans esmentats, i com a tal, requereix temps i intervenció educativa.

CreaXarXa, comptem amb tu!Notícies

Èxit de participació a l'edició 2018!!!

IV Jornada de Sensibilització

________


Notes de premsa:

Diari de Girona [web]

EUSES [web]

________


Vídeos resum de les diferents edicions:

4a edició 2018 [pendent]
3a edició 2017 [web]
2a edició 2016 [web]
1a edició 2015 [web]