Bella Dorita«María Yáñez s'ha distanciat molt d'aquella que va ser la Bella Dorita. Tant que, tot fent l'entrevista, la que va ser la reina del Paral·lel et convida a
menjar trossos de xocolata de la imatge nua de la jove 'vedette' que ja s'ha fet popular i que li van oferir com un pastís gegant el dia de l'homenatge que li va fer el Molino pels seus noranta anys. Té un record fred i precís de l'artista desitjadíssima que va ser, i la recorda com si ara tot allò pertanyés ja a una altra. María Yáñez parla de la Bella Dorita, la que va ser la mestra de la improvisació i de la insinuació, com l'artista que va canviar els models de bellesa de les 'vedettes' dels anys vint.»

Entrevista feta a qui va ser una popular cupletista del Paral·lel de Barcelona, des dels anys vint fins als anys seixanta, coneguda com Bella Dorita. La foto correspon a la dècada dels anys cinquanta del segle XX. L'entrevista, signada per Andreu Sotorra, va ser publicada, amb motiu del seu norantè aniversari, el 14 d'abril del 1991, al Suplement Diumenge del diari AVUI. La Bella Dorita havia nascut a Cuevas del Almanzora (Almeria, Andalusia), el 23 de febrer del 1901, i va morir a Barcelona el 27 de juny del 2001, amb 100 anys, un desig d'aniversari fet deu anys abans i que tanca precisament l'entrevista.
Ċ
Andreu Sotorra,
10 de maig 2016, 8:57
Comments