Qui som?

                                  
Direcció: Óscar Peñarroya

Coordinació general: 
Josep Maria Nin - Montserrat Parera
 
Contacte:   cordrassanes@hotmail.com


Cor Drassanes. 20 anys: 1997-2017


El Cor Drassanes va néixer el 1997 al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Un grup de funcionaris de la Direcció General de Política Lingüística, sota la batuta del director Quim Manyós, es va constituir com a grup coral.

El Cor deu el seu nom a l'històric recinte de les Drassanes Reials. El Museu Marítim de Barcelona té la gentilesa d'acollir-nos als seus locals.

El nostre repertori és força heterogeni i abasta diferents gèneres: música clàssica i contemporània, nadales, cançons tradicionals catalanes i d’arreu, musicals de Broadway, swing, cantates, música pop i bandes sonores de pel·lícules... 

El 13 de juny de 2007 vam celebrar el nostre 10è aniversari amb un concert a la capella de Santa Àgata a la plaça del Rei, acompanyats per un quartet de corda. Va ser el darrer concert amb nosaltres del creador i director del Cor.

 La música de l'actual director, Óscar Peñarroya, incorporat el 2008, la constància dels cantaires antics i la incorporació de noves i il·lusionades veus, van propiciar la continuïtat del Cor.

El 10 de juny de 2012 vam oferir un concert a la sala Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, conjuntament amb altres tres corals i dues orquestres.  Hi estrenarem un recull de peces de musicals d'Stephen Sondheim i la cantata Vila encantada, composta per l'Óscar Peñarroya i amb lletra de Maria Ojuel.

El 10 de novembre de 2012 vam celebrar el nostre 15è aniversari amb un concert a l'històric, i per a nosaltres entranyable, edifici del Palau Moja de Barcelona.

El maig i el juny de 2013 vam interpretar, juntament amb la Coral Caelum, orquestra i solistes, el Glòria d'A.Vivaldi, a l'església de Sant Gaietà i al CaixaFòrum, a Barcelona.

El 26 de juny de 2014 vam cantar, al Palau Moja de Barcelona, Sondheim: una festa coral de Stephen Sondheim i A Gershwin Portrait, de George i Ira Gershwin. Una festa de musicals!

El juny de 2015 vam fer dos concerts dedicats a una preciosa cantata inspirada en Shakespeare, amb música d'Óscar Peñarroya i lletra de Cèsar Aparicio, que porta per nom Les set edats. La vam interpretar al Palau Moja de Barcelona i també al Paranimf de la Universitat de Barcelona, llavors juntament amb altres tres cors i orquestra. El 17 de març de 2016 vam cantar Les set edats i la Missa d'Eugene Butler de nou amb tres cors més i acompanyats amb percussió i piano a la Sala Comillas del Museu Marítim de Barcelona.
 
El 2016 vam canviar de rumb vers el pop i el rock amb temes de Queen i de Paul McCartney, acompanyats de pianista i solista,
que vam estrenar en concert l'1 de juliol.  

Per al 2017 preparem un repertori "De pel·lícula":
 bandes sonores de pel·lícules.

El 3 de maig de 2017 vam interpretar "Els segadors", l'himne nacional de Catalunya, al Palau de la Generalitat, en el lliurament de les
Creus Sant Jordi.

El Cor Drassanes navega, avui, en direcció a nous rumbs...

 

 Som un cor de 45 membres federat a la FCEC.

 

Més informació i notícies sobre el Cor al nostre blog:

http://elcordrassanes.blogspot.com.es/ 
El web del nostre director: www.musicaenescena.com